«داستان امپرسیونیسم» زیر چکش حراج
«داستان امپرسیونیسم» زیر چکش حراج

یک مجموعه خصوصی که روایتگر داستان سبک هنری امپرسیونیسم یا دریافتگری است، امروز پنجشنبه ۲۰ آبان در حراجی کریستیز نیویورک به فروش گذاشته می‌شود. این مجموعه شامل ۲۳ اثر از نقاشان سبک دریافتگری و پسادریافتگری است و سه مورد از این نقاشی‌ها به ونسان ونگوگ، نقاش معروف هلندی، تعلق دارند. مجموعه مذکور از نقاشی‌هایی تشکیل […]

یک مجموعه خصوصی که روایتگر داستان سبک هنری امپرسیونیسم یا دریافتگری است، امروز پنجشنبه ۲۰ آبان در حراجی کریستیز نیویورک به فروش گذاشته می‌شود.
این مجموعه شامل ۲۳ اثر از نقاشان سبک دریافتگری و پسادریافتگری است و سه مورد از این نقاشی‌ها به ونسان ونگوگ، نقاش معروف هلندی، تعلق دارند. مجموعه مذکور از نقاشی‌هایی تشکیل شده که ادوین ال. کاکس، سرمایه‌دار فقید صنعت نفت آمریکا، طی ۵۰ سال گردآوری کرد.
استیون کانری (Stephane Connery) مشاور هنری حراج خانه کریستیز در این باره می‌گوید: جست‌وجوی (کاکس) برای شاهکارهای امپرسیونیستی نیم قرن پیش آغاز شد و در نهایت به جمع‌آوری یکی از بهترین مجموعه‌های خصوصی در نوع خود انجامید. مایه خوشحالی است که بالاخره مردم می‌توانند این مجموعه اسطوره‌ای از آثار را کشف کنند، آثاری که بسیاری از آنها آخرین بار قبل از جنگ جهانی دوم به طور علنی به نمایش گذاشته شدند.
مرد جوان با گلی در دهان، پشته‌های گندم و کلبه‌های چوبی در میان درختان زیتون و سرو آثار ونگوگ در این حراجی هستند. در این حراجی همچنین آثاری از یاکوب آبراهام کامی پیسارو، نقاش دریافتگر دانمارکی- فرانسوی، پیِر بونار، نقاش فرانسوی، آلفرد سیسلی، نقاش انگلیسی و کلود مونه، هنرمند و نقاش فرانسوی، نیز چکش خواهند خورد.
ارزش تخمینی کل این مجموعه چیزی در حدود ۲۰۰ میلیون دلار برآورد شده‌ است. به گفته وراث کاکس، بخشی از عایدی این حراجی به مصارف آموزشی اختصاص داده می‌شود.

 

سینما

«زرد»، در جشنواره حقوق بشر اسپانیا
فیلم کوتاه «زرد»، در بخش مسابقه جشنواره حقوق بشر، عمل در کشور اسپانیا حاضر خواهد بود. فیلم کوتاه زرد به کارگردانی سحر محمودی و تهیه کنندگی محمد متین کهن ترابی به موضوع کودک همسری در ایران می‌پردازد. این فیلم که چندی پیش موفق به راهیابی به جشنواره بین المللی Cinelebu شیلی شده بود در تازه ترین موفقیت خود، این بار به بخش مسابقه بین الملل جشنواره اسکار حقوق بشر، حرکت در اسپانیا راه یافت.
جشنواره فیلم کوتاه «حقوق بشر…عمل!»آثار برگزیده خود را با موضوع حقوق بشر سالانه به نمایش می‌گذارد. فیلم کوتاه زرد با نام اسپانیایی «Amarillo»داستان زندگی پرتلاطم دخترک زیبایی به نام شیرین را به تصویر کشیده که پس از سختی های بیشمار در زندگی، درصدد ورود به عرصه جدید زندگی است.

 

نگاه

آدم باشیم!
سمیه عسگری
آدم که هرلحظه در حال تغییر است، امروزه از کرسی برتری آفرینش به کرسی ضعف و ناتوانی و خودخواهی تنزل یافته و باهمه ادعاهای بی انتها نتوانسته معنی واقعی پیام کرونا را درست درک کند، آدم که پیام آور حقانیت انسان درزمین بوده، امروزه به ضد حقانیت تبدیل شده است. ما قبل از ویرانی آب و خاک و طبیعت، ویران ساختیم… تمام اندیشه ها و افکارمان را ویران ساختیم. در واقع ما انسان هایی ویران شده، چنین قادر به ویرانی جهان هستیم. تنها برای پهنا دادن به خوب زیستن خودمان، آن هم زاییده فکر ویران مان است که این گونه عمل می کنیم. چهار ستون بدن مان سالم است، اما لنگ می زنیم ولنگ لنگان زندگی می کنیم، مغزهایی که برای داشتن افکار و اندیشه های خوب لنگ می زنند، چشم هایی که برای دیدن صحنه ها و مناظر زیبا لنگ می زنند، زبانی که برای جاری ساختن کلمات و جملات محبت آمیز و زیبا لنگ می زنند، لب هایی که برای لبخندی لنگ می زنند، دست هایی که به پهنای بخشندگی خدا آفریده شده اند و امروز برای بخشندگی نه در مادیات بلکه برای دلجویی و کمک و یاری رسانی لنگ می زنند و پاهایی که دوانند، اما نه برای ساختن و آبادانی، و امروز لنگ می زنند از درست ساختن و خوب زیستن، بیایید لنگ لنگ زدن های زندگی مان را میزان کنیم، چه بسا زودتر بتوانیم زیبایی های ربوده شده از زندگی را باز به زندگی هدیه بدهیم.

درس تاریخ

لشكركشي طغرل سلجوقي به بغداد
طُغرل سلجوقي که بسياري از نقاط ايران را در اشغال خود داشت ۱۴ نوامبر ۱۰۵۴ ميلادي با سپاهي گران روانه بغداد شد و اوايل سال ۱۰۵۵ ميلادي اين شهر را تصرف كرد. به بهانه نجات خليفه عباسي از دست شيعيان و استقرار مجدد حاكميّت اهل تسنّن، طغرل قبلا در اصفهان اعلام كرده بود كه بزودي عازم بغداد خواهد شد. طُغرل پس از تصرف بغداد، از آن پس به نام خليفه كه در دست او آلتي بيش نبود زمام امور قلمرو عباسيان را به دست گرفت و خود را حامي خليفه اعلام داشت و قدرت را در بغداد به سنّي ها باز گردانيد يعني درست عكس كاري كه دهها سال پيش از او، ديلميان ايراني (شيعه مذهب) كرده و قدرت را در دست شيعيان قرار داده بودند.
پس از سلطه سلجوقيان بر بغداد، بعدا هم چندبار اين شهر (درزمان صفويه و افشاريه) به دست ايران و شيعه افتاده بود. جنوب شيعه نشين بين النهرين (عراق امروز) تا دوران زنديه (كريم خان) وابسته به ايران بود و از آن پس در كنترل عثماني (حكومت استانبول) قرار گرفت. در پي شكست نظامي عثماني (متحد آلمان) در جريان جنگ جهاني اول، انگليسي ها سرزمين هاي عربي تابع حكومت عثمانيان در خاورميانه را (به استثناء سوریه و لبنان که سهم فرانسه شد) به تصرف خود درآوردند و در اين سرزمين ها چند كشور تازه به وجود آوردند ازجمله عراق، اردن و …. چند سال بعد در عراقِ «دست ساخت انگليسي ها» بپاخيزي هايي از جمله قيام شيعيان (به حمايت آيت الله ميرزاي شيرازي) روي داد و اين كشورِ نوبنياد (و با پادشاه سُنّی و آورده شده از حجاز) استقلال يافت كه با كودتاي سال ۱۹۵۸ جمهوري شد.

 

رویداد

دیدار شمس و مولانا در فهرست مناسبت‌های یونسکو

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ایران از تصویب سالروز تولد شیخ خرقانی و دیدار شمس و مولانا در فهرست بزرگداشت‌های یونسکو در سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ خبر داد. حجت الله ایوبی با اشاره به برگزاری جلسه روز پنجشنبه یونسکو اظهار کرد: برای من باعث خوشحالی و افتخار است که پرونده‌ای که از مدت‌ها قبل به مناسبت هزار و پنجاهمین سالگرد تولد شیخ حسن خرقانی و هشتصدمین سالگرد دیدار شمس تبریزی و مولانا آماده شده بود تا برای سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ در فهرست بزرگداشت‌های یونسکو قرار بگیرند، به ثمر نشست. وی ادامه داد: این اتفاق بزرگ مسیر خود را به خوبی طی کرد و در جلسه روز پنجشنبه در پاریس این پرونده جمهوری اسلامی ایران مطرح و بدون هیچ مخالفتی به تصویب رسید. برای ما باعث خوشبختی است که هزار و پنجاهمین سالگرد تولد شیخ حسن خرقانی شخصیت بی مانند ادبیات و فرهنگ و عرفان ایرانی اسلامی و از سویی دیدار شمس تبریزی و مولانا در فهرست بزرگداشت‌های یونسکو قرار گرفت. دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران تاکید کرد: این کار هوشمندانه ای بود که ما به جای ولادت و درگذشت، یک رویداد تاریخی (دیدار شمس و مولانا) که در حقیقت تولد اصلی مولانای امروز ما است را مطرح کردیم. ایوبی ادامه داد: این دو اتفاق را به همه مردم ایران و شاهرود و به ویژه به مردم تبریز به عنوان زادگاه و شهر خوی به عنوان محل بارگاه شمس تبریزی تبریک می‌گویم و ما دو سال می‌توانیم در کشورهای مختلف به نام این دو شخصیت سخن بگوییم.