وزیر نفت از افزایش ۲۲ درصدی مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع عمده نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و تأکید کرد: سوخت صنایع قطع نشده، بلکه سوخت مایع جایگزین گاز شده است. جواد اوجی اظهار کرد: مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده دوم آذرماه به بیش از […]
وزیر نفت از افزایش ۲۲ درصدی مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع عمده نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و تأکید کرد: سوخت صنایع قطع نشده، بلکه سوخت مایع جایگزین گاز شده است. جواد اوجی اظهار کرد: مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده دوم آذرماه به بیش از ۵۱۷ میلیون متر مکعب رسیده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۲۲ درصد افزایش داشته است. وی با بیان اینکه از چند روز گذشته با افزایش مصرف گاز در کشور به محدود کردن گاز در صنایع سیمانی اقدام کردهایم که البته این کمبود با سوخت مایع جبران شده است، تصریح کرد: خوشبختانه همکاران ما از ماهها پیش در تدارک تأمین سوخت مایع نیروگاه و صنایع عمده، سیمان و پتروشیمی بودند. وزیر نفت درباره شدت مصرف انرژی در کشور هم با تأکید بر اینکه سوخت صنایع قطع نشده، بلکه سوخت مایع جایگزین گاز شده است، اظهار کرد: اقدامهایی در دولت سیزدهم در بحث بهینهسازی مصرف گاز در بخش خانگی، صنایع عمده و نیروگاهی آغاز شده و مبحث ۱۹ ساختمان خوشبختانه در دولت تصویب شده است. اوجی با اشاره به اینکه افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف گاز در دستور کار است، افزود: بیشک آن دسته از مشترکان پرمصرف که خارج از الگوی مصرف هستند باید بخشی از قیمت تمامشده گاز را پرداخت کنند. وزیر نفت با یادآوری اینکه قیمت گاز برای مشترکان پرمصرف از یکم آذرماه طبق مصوبه دولت محاسبه میشود، گفت: در دیماه این قبضها صادر میشود و بهدست مصرفکنندگان میرسد. ۲۵ درصد مشترکان پرمصرفی که بالغ بر ۵۰ درصد از گاز را مصرف میکنند با دریافت قبض گاز از خادمان خود در شرکت ملی گاز ایران گلهمند نشوند. اوجی با بیان اینکه هموطنان با چند راهکار ساده میتوانند در بحث بهینهسازی مصرف گاز کمک کنند، تصریح کرد: دمای رفاه ۱۸ تا ۲۱ درجه، تنظیم موتورخانه، پوشیدن لباس گرم، خاموش کردن وسایل گرمایشی هنگام خروج از خانه یا محل کار از جمله راهکارها هستند. وی در پایان اظهار کرد: از همه هموطنان تقاضا میکنم از هماکنون وسایل گرمایشی اضافه و غیرضروری را خاموش کنند.
عاملان ذبح دام مولد تحت پیگرد قانونی قرار میگیرند
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در چند کشتارگاه ذبح دامهای مولد اثبات شده که با توجه به ممنوعیت این موضوع، افراد خاطی شناسایی شدند و تحت پیگرد قانونی قرار میگیرند. حسین دماوندینژاد اظهار داشت: ذبح دامهای مولد به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست و طی دستورالعملهای متعددی به کشتارگاهها و صاحبان دام ابلاغ شده که کشتار دام مولد ممنوع است. وی افزود: از زمانیکه تصاویر ذبح دامهای مولد در کشتارگاه منتشر شد بلافاصله وزارت جهاد کشاورزی نسبت به این موضوع واکنش نشان داد، متاسفانه در چند کشتارگاه کشور کشتار دامهای مولد صورت میپذیرد که با توجه به ممنوعیت این موضوع افراد خاطی شناسایی شدند و با آنها برخورد قانونی صورت میگیرد. معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: خشکسالی امسال در ۴۰ سال گذشته بیسابقه است و با توجه به اینکه دامهای روستایی سبک وابسته به مراتع هستند حفظ دام عشایر دشوار شده و به برنامههای حمایتی نیاز دارد. دماوندی نژاد ادامه داد: در همین راستا مقرر گشت کمیته ساماندهی دامهای مولد در ۳۲ استان تشکیل شود که وظیفه این کمیته شناسایی و معرفی دامهای مولد هر استان به سازمانهای جهاد کشاورزی استانهاست. وی افزود: ۲۰۰ هزار تن جو مازاد بر برنامههای جاری برای دامهای روستایی و عشایر تخصیص داده شده تا به این ترتیب امکان حفظ دامهای مولد برای دامداران فراهم شود. معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: اگر نیازی مازاد بر این مقدار وجود داشته باشد از سوی وزارت جهاد کشاورزی تامین خواهد شد. دماوندی نژاد ادامه داد: از سوی دیگر دو اقدام دیگر داریم که اولی خرید حمایتی دام سبک و دیگری صادرات دام مازاد عشایر است به این ترتیب شرکت پشتیبانی امور دام، دام سبک عشایر را با قیمت ۶۲ هزار تومان و دام سنگین را با قیمت ۵۹ هزار تومان از عشایر خریداری میکند که این مبالغ فراتر از میزان نرخ دام در بازار است. وی افزود: این دامهای خریداری شده در تامین ذخایر استراتژیک کشور استفاده میشود. دماوندی نژاد افزود: هیچ کمبودی در تامین نهادههای دامی وجود ندارد و تنها مشکل بحث حمل و نقل از بنادر به استانهاست که تا حدودی مرتفع شده و حل مشکلات در این حوزه همچنان در دست پیگیری است.
۸۶ درصد سد زایندهرود خالیست
مدیر سد زاینده رود با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها ۱۴ درصد سد زاینده رود آب دارد، گفت: سامانه بارشی اخیر توانست به صورت مقطعی ورودی سد زاینده رود را افزایش دهد. سیدمجتبی موسوی درباره آخرین وضعیت سد زاینده رود با توجه به بارش های اخیر، اظهار کرد: در حال حاضر سد زاینده رود تنها ۱۴ درصد آب ذخیره دارد. موسوی با اشاره به وضعیت بارش ها، گفت: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، میزان بارش ها در سرشاخه های کوهرنگ ۹۷.۶ میلیمتر بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۱۷۳ میلیمتر و در میانگین بلندمدت ۱۹۰ میلیمتر بود، کاهش بارش داشتهایم. مدیر سد زاینده رود با بیان اینکه سازمان هواشناسی پاییز کم بارشی را پیش بینی کرده است، افزود: بارشها در این مدت به صورت باران بود و تنها در ارتفاعات و منطقه فریدونشهر بارش ها به صورت برف بود. وی تاکید کرد: در حال حاضر ذخیره سد زاینده رود نسبت به سال گذشته ۵ درصد افزایش داشته که این معادل حدود ۸ میلیون مترمکعب است، همچنین ذخیره سد نسبت به میانگین بلندمدت ۷۳ درصد کاهش داشته است. موسوی درباره میزان اندک ذخیره سد زاینده رود و ضرورت کاهش مصرف سهم سایر بخش ها، توضیح داد: همواره میزان توزیع بخش ها بر اساس ذخیره سد زاینده رود از سوی وزارت نیرو ابلاغ میشود. وی با بیان اینکه پیش از این بارش ها، خروجی سد زاینده رود نزدیک دو برابر ورودی سد بود، اظهار کرد: این سامانه بارشی اخیر توانست ورودی سد زاینده رود را افزایش دهد و به نوعی اثر مقطعی بر ورودی سد زاینده رود داشت. مدیر سد زاینده رود با اشاره به نگرانی ها برای تامین آب شرب و کاهش کیفیت آب در پی افت ذخیره سد زاینده رود، گفت: به طور قطع مقامات استانی و وزارت نیرو پایش های مداوم را بر آب سد زاینده رود انجام می دهند و آب منطقه ای نیز بنا به تکالیف مراجع بالادستی با حفظ و استفاده بهینه از ذخایر استراتژیک، متعهد به تامین آب شرب مردم است. موسوی تاکید کرد: در شرایط فعلی تنها راه مدیریت این میزان آب، صرفه جویی آب از سوی ذینفعان است.