رشد ترافیک دریایی در بنادر کشور
رشد ترافیک دریایی در بنادر کشور

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: پیش‌بینی‌ها حاکی است طی سال‌های آتی با رشد ترافیک دریایی در بنادر کشور مواجه شویم. به گزارش روزنامه جمله به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی، علی‌اکبر صفایی در نشست معاونان امور بندری و اقتصادی بنادر کشور با اشاره به افت شاخص‌های حمل و نقل دریایی در سطح بین‌الملل ناشی از […]

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: پیش‌بینی‌ها حاکی است طی سال‌های آتی با رشد ترافیک دریایی در بنادر کشور مواجه شویم.
به گزارش روزنامه جمله به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی، علی‌اکبر صفایی در نشست معاونان امور بندری و اقتصادی بنادر کشور با اشاره به افت شاخص‌های حمل و نقل دریایی در سطح بین‌الملل ناشی از شیوع کرونا، طی سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ و رشد فزاینده حمل و نقل کانتینری در سال ۲۰۲۱ گفت: پیش‌بینی‌ها حاکی است با انجام واکسیناسیون جهانی و تداوم آن و به تبع آن رشد تولید ناخالص ملی در بیشتر کشورها، به ویژه کشورهای در حال توسعه، طی سال‌های آتی با رشد ترافیک دریایی در بنادر کشور مواجه شویم. صفایی با تاکید بر لزوم آمادگی بنادر کشور برای آینده نزدیک و افزایش ترافیک در بنادر بازرگانی کشور تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌های ایجاد شده در بنادر، ضرورت دارد معاونت بندری و اقتصادی برای دوره آتی و درخواست شرکت‌های کشتیرانی برای تردد در بنادر ایران، سناریوی کوتاه مدت و بلند مدت را پیش‌بینی کند.

کمبود تجهیزات تخلیه کالاهای اساسی داریم
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: در بخش تجهیزات بندری به خصوص در حوزه کالاهای اساسی با کمبود تجهیزات مواجه هستیم لذا برای تأمین استراتژیک بندری باید اقدام اساسی صورت گیرد.

امکانات تخلیه و بارگیری مواد معدنی در خور شأن نداریم
وی با بیان اینکه در بخش کالاهای فله در سطح بین‌الملل، با تحول اساسی هم در تقاضا و هم در افزایش قیمت کشتی فله‌بر مواجه هستیم افزود: به جز چند بندر برای تخلیه و بارگیری مواد معدنی در بنادر کشور امکانات درخور شأنی نداریم.
صفایی با تاکید بر لزوم سرمایه‌گذاری برای توسعه ترمینال و تجهیزات بندری مواد معدنی، خاطر نشان کرد: در بخش کالاهای اساسی اتفاقات بسیار خوبی افتاده و ظرفیت‌های بسیار مناسبی در بنادر کشور ایجاد شده است.

۱۸ کشتی در بنادر کشور در حال تخلیه کالاهای اساسی اند
وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون ۱۸ فروند کشتی به‌طور همزمان در بنادر کشور در حال تخلیه کالاهای اساسی هستند، گفت: تخلیه‌وبارگیری کالاهای اساسی در بنادر کشور و همچنین پشتیبانی این میزان کالای اساسی توسط حمل‌ونقل جاده‌ای، یکی از نقاط قوت نظام است که باید کمک کنیم این شرایط تدوام یابد.

تأمین نیروی انسانی متخصص بندری و دریایی
صفایی تأمین نیروی انسانی متخصص بندری و دریایی را یکی از جدی‌ترین اولویت‌های سازمان بنادر برشمرد و گفت: به جز رویکردهای آموزشی دوره‌ای کوتاه و بلندمدتی که در سازمان بنادر در دست اجرا است، باید تلاش کرد از طریق دانشگاه‌های سراسری و فراهم آوردن تمهیدات لازم در این راستا، زمینه‌های ورود نیروهای انسانی متخصص در حوزه‌های مختلف بندری و دریایی را ایجاد کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مسیر تولید و تجارت داخلی و کشورهای همسایه باید از راه بنادر کشور عبور کند تاکید کرد: در راستای سیاست‌های دولت، معاونان و مدیران بندری باید با بنادر کشورهای همسایه در ارتباط و مراوده کاری باشند.

لزوم کلان‌نگری به روند سرمایه‌گذاری در بنادر
صفایی با اشاره به اجرای سرمایه‌گذاری‌های مناسب و سازنده در بنادر کشور طی سال‌های گذشته، بر لزوم نگاه کلان به نحوه و روند انجام سرمایه‌گذاری در پسکرانه‌های بندری تاکید کرد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی موانع اعطای هرگونه مجوز در امور بندری را یکی از چالش‌های جدی سازمان برشمرد و خاطرنشان کرد: امیدوارم با صدور سریع و الکترونیکی مجوزها و مجموع سازوکارهایی که برای حوزه بندری اتخاذ می‌شود در نهایت به کاهش قیمت‌ها، رونق اقتصادی و اشتغال برای جوانان برسیم.

 

بازدید رئیس سازمان هواپیمایی از شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) بازدید کرد.
به گزارش روزنامه جمله به نقل از سازمان هواپیمایی کشوری، محمد محمدی بخش، معاون وزیر راه و شهرسازی روز ۱۷ آذر ماه از شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) بازدید کرد.
وی ابتدا از پایگاه بهداشت مرزی و نحوه ورود مسافران و سپس از مرکز عملیات فرودگاهی، سطوح پروازی و پروژه های در حال انجام در سطوح پروازی بازدید کرد. در این بازدید محمد مهدی کربلایی، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی و سیاوش امیر مکری رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی کشور رئیس سازمان هواپیمایی کشوری را همراهی می کنند.

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید خبر داد؛
رفع نیاز کلانشهرها از طریق شهرک‌سازی در شهرهای جدید
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در جلسه نظارت بر اقدامات انجام گرفته در حوزه طرح نهضت ملی مسکن گفت: باید شهرهای جدید فعلی با هر روش ممکن با احداث شهرک و شهرهای جدید دیگر پاسخگوی نیاز کلانشهرها باشند.
به گزارش روزنامه جمله، حبیب‌اله طاهرخانی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در جلسه نظارت بر اقدامات انجام گرفته در حوزه طرح نهضت ملی مسکن با تأکید بر اینکه خوشبختانه شهرهای جدید در عملیات اجرایی پروژه ها نسبت به سایر دستگاه‌ها در وضعیت بهتری قرار دارند گفت: از شرکت‌های تابعه قراردادهای مشارکت مدنی، مراحل افزایش وام و تزریق منابع مالی از بانک به پروژه‌ها را برای پیشبرد هرچه بیشتر طرح‌های مذکور به جدیت پیگیری کنند و در موارد لازم برای تحویل اراضی طرح نهضت ملی به ویژه در استان تهران مذاکرات لازم با ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها را به انجام برسانند.
معاون وزیر راه و شهرسازی، افزود: پیمانکاران برای به سرانجام رساندن طرح نهضت ملی مسکن همت ویژه به کار گرفته و هر چه سریعتر وضعیت پروژه‌های باقی‌مانده را مشخص کنند.
وی ادامه داد: در برخی از شهرها اصلی‌ترین مسئله فعلی، کندی در پیشرفت پروژه‌ها بوده که این عقب‌ماندگی‌ها باید هر چه زودتر جبران شود، به همین دلیل تسریع در روند پروژه‌های اجرایی از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین وضعیت متقاضیانی که در سامانه طرح‌های حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی ثبت‌نام کرده‌اند، باید سریعاً تعیین‌تکلیف شود.
مدیر عامل شرکت عمران شهرهای جدید در زمینه تأمین زمین در شهرهای جدید برای پیشبرد طرح نهضت ملی مسکن، گفت: شهرهای جدید فعلی باید با هر روش ممکن با احداث شهرک و شهرهای جدید دیگر پاسخگوی نیاز کلانشهرها باشند.
به گزارش شرکت عمران شهرهای جدید، طاهرخانی در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به شهرهای جدید نیازمند (شهرهایی که دارای جمعیت و رشد توسعه‌ای کمتری هستند) بیان کرد: این شهرها موظف هستند از طرق گوناگون مانند واگذاری‌های گروهی، نوع ساخت و ساز، نوع زمین و … برای جذب جمعیت و ثبت‌نام در طرح نهضت ملی مسکن جذابیت ایجاد کنند. شهرهای جدید باید نقش بسزایی را در برنامه گسترده تامین مسکن که به تازگی از سوی دولت آغاز شده است به خود اختصاص دهند و با تزریق تسهیلات بانکی، افزایش سرمایه‌گذاری و جذب جمعیت خود را ارتقا دهند.