رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه ورود ارز حاصل از صادرات به چرخه تجاری و اقتصادی کشور را با جدیت دنبال می کنیم گفت: تسهیل عرضه ارز صادرکنندگان خرد با همکاری دستگاههای ذیربط و بر اساس مکانیزم های مشخص در دستور کار جدی بانک مرکزی است. دکتر صالح آبادی صبح امروز در گردهمایی […]
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه ورود ارز حاصل از صادرات به چرخه تجاری و اقتصادی کشور را با جدیت دنبال می کنیم گفت: تسهیل عرضه ارز صادرکنندگان خرد با همکاری دستگاههای ذیربط و بر اساس مکانیزم های مشخص در دستور کار جدی بانک مرکزی است.
دکتر صالح آبادی صبح امروز در گردهمایی روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه با بیان این که گسترش مراودات اقتصادی و تجاری با همسایگان بسیار مهم، حیاتی و دارای اهمیت راهبردی است تاکید کرد: این نشست سرآغازی برای همکاریهای بانک مرکزی و وزارت امور خارجه در راستای گسترش تعاملات اقتصادی خواهد بود.
دکتر صالح آبادی در ادامه به تشریح جزییات چرخه امور در سامانه نیما پرداخت و افزود: بانک مرکزی دخالتی در تعیین نرخ ارز در سامانه نیما ندارد و توافق بین صادر کننده و وارد کننده تعیین کننده نرخ حواله ارز در این سامانه است.
رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به ضرورت رفع تعهدات ارزی واردکنندگان تاکید کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۰ میلیارد دلار عرضه ارز در سامانه نیما انجام شده است که به مراتب بیش از میزان کل سال گذشته است؛ علاوه بر این در سال جاری تاکنون ۳۶ میلیارد دلار تامین ارز در کشور صورت گرفته که این میزان معادل کل سال گذشته است. وی با اشاره به افزایش درآمدهای ارزی ناشی از صادرات نفت و میعانات در سال جاری ابراز امیدواری کرد: این روند تا پایان سال نیز تداوم و بهبود خواهد داشت. رئیس کل بانک مرکزی همچنین گفت: در خصوص آزاد سازی منابع ارزی کشور؛ اقدامات خوبی انجام شده است که توان بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز را افزایش داده است.
دکتر صالح آبادی با اشاره به کاهش نرخ تورم در ماه های اخیر افزود: خوشبختانه لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ نیز مبتنی بر واقعیت ها و بدون کسری تنظیم شده است که نقش مهمی در کنترل تورم خواهد داشت. رئیس کل بانک مرکزی با بیان این که تکالیف متعدد نظام بانکی در بودجه سالهای گذشته موجب افزایش ناترازی بانک ها و فشار مضاعف به بانک مرکزی شده بود تاکید کرد: خوشبختانه این تکالیف در بودجه سال آینده کمتر شده است و این موضوع نقش مهمی در کنترل خلق پول بانکها توسط بانک مرکزی دارد.
دکتر صالح آبادی خاطرنشان کرد: موضوع رمزپول ملی از جمله موارد مهم در دستور کار بانک مرکزی است که زیرساخت و دستورالعمل های مربوط به آن تدوین شده و در آینده نزدیک به صورت آزمایشی راه اندازی خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی به همراه معاون ارزی بانک نیز در این نشست به پرسش ها و درخواست های سفرا و نمایندگیهای ایران در کشورهای همسایه نیز پاسخ داد.
عضو هیات مدیره بانک مسکن خبر داد؛
کاهش ۵۰ درصدی هزینه خرید اوراق بانک مسکن
به مناسبت هشتاد وسومین سالگرد تاسیس بانک مسکن، هزینه دریافت تسهیلات مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات ۵۰ درصد کاهش یافت.
محمد حسن علمداری، عضو هیات مدیره بانک مسکن با اعلام این خبر گفت: به منظور افزایش رفاه حال مشتریان و متقاضیان دریافت تسهیلات مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم، در آستانه هشتاد و سومین سالگرد تاسیس بانک مسکن، متقاضیان دریافت تسهیلات از محل اوراق، برای دریافت این تسهیلات می توانند تنها برای دریافت ۵۰ درصد از میزان تسهیلات درخواستی اقدام به خریداری اوراق کنند و ۵۰ درصد تسهیلات دیگر بدون خرید اوراق و از محل منابع تسهیلات بدون سپرده به آن ها پرداخت می شود.
وی ادامه داد: در واقع متقاضیان دریافت تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی از محل اوراق در شهر تهران که پیش از این برای دریافت این تسهیلات باید ۸۰۰ فقره اوراق خریداری و به بانک ارائه می کردند هم اکنون تنها با خرید و ارائه ۴۰۰ فقره اوراق می توانند تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی را دریافت کنند. علمداری خاطرنشان کرد: این امتیاز درنظر گرفته شده برای متقاضیان تسهیلات مسکن، شامل تسهیلات جعاله مسکن نیز می شود. تسهیلات جعاله مسکن هم اکنون در سراسر کشور ۸۰ میلیون تومان است. متقاضیان تا پیش از این برای دریافت این تسهیلات باید ۱۶۰ فقره اوراق خریداری می کردند اما هم اکنون با خرید و ارائه ۵۰ درصد از این تعداد یعنی ۸۰ فقره اوراق می توانند اقدام به دریافت تسهیلات جعاله کنند.
وی تاکید کرد: این امتیاز درنظر گرفته شده برای متقاضیان دریافت تسهیلات مسکن مختص تمام شهرها و استان های کشور است و متقاضیان در سراسر کشور می توانند از این تسهیلات استفاده کنند. علمداری گفت: با این تمهید اعمال شده هزینه دریافت تسهیلات برای متقاضیان به یک دوم کاهش می یابد و به این ترتیب قدرت خرید آن ها در بازار مسکن افزایش می یابد. این فرصت در واقع فرصتی مناسب برای تمام متقاضیانی است که قصد دارند از محل اوراق اقدام به دریافت تسهیلات و خرید یا ساخت مسکن کنند. براساس بخشنامه ابلاغی بانک مسکن به شعب در این زمینه نرخ سود تسهیلات خرید مسکن بدون سپرده و جعاله تعمیر بدون سپرده ۱۸ درصد بوده و حداکثر مدت بازپرداخت تسهیلات خرید مسکن بدون سپرده مذکور ۹۶ ماه معادل ۸ سال است. همچنین حداکثر مدت بازپرداخت تسهیلات جعاله مسکن بدون سپرده مذکور نیز ۶۰ ماه معادل ۵ سال خواهد بود.