ثبت و صدور چک با کدام خودپردازها امکان‌پذیر است؟
ثبت و صدور چک با کدام خودپردازها امکان‌پذیر است؟

طبق اعلام بانک مرکزی، خودپردازهای بانک ملت به سامانه صیاد متصل شده است و هموطنان از این پس می‌توانند از طریق خودپردازهای این بانک نسبت به ثبت صدور، تأیید و انتقال چک‌های جدید اقدام کنند. به گزارش ایسنا، بانک مرکزی اعلام کرده است که تایید و انتقال چک‌های جدید تمامی بانک‌ها از طریق خودپردازهای بانک […]

طبق اعلام بانک مرکزی، خودپردازهای بانک ملت به سامانه صیاد متصل شده است و هموطنان از این پس می‌توانند از طریق خودپردازهای این بانک نسبت به ثبت صدور، تأیید و انتقال چک‌های جدید اقدام کنند.
به گزارش ایسنا، بانک مرکزی اعلام کرده است که تایید و انتقال چک‌های جدید تمامی بانک‌ها از طریق خودپردازهای بانک ملت برای مشتریان آن بانک، امکانپذیر است؛ علاوه بر این دارندگان دسته‌چک‌های صادر شده از سوی بانک ملت، می‌توانند نسبت به دریافت خدمت ثبت چک از طریق خودپردازهای این بانک اقدام کنند.
پیش از این، دسترسی به سامانه صیاد و دریافت خدمات ثبت صدور، تایید و انتقال چک از طریق اینترنت بانک، موبایل بانک، برنامک‌های موبایلی و شعب بانک‌های عامل امکان‌پذیر بود و در حال حاضر خودپردازهای بانک ملت نیز به خدمات سامانه صیاد مجهز شده و آماده خدمت‌رسانی به هموطنان است. گفتنی است علاوه بر خودپردازها، درگاه‌های کیوسک غیرنقدی این بانک نیز به زودی به سرویس‌های سامانه صیاد مجهز می‌شوند. همچنین زیرساخت‌های مرتبط با اتصال خودپردازهای تمام شبکه بانکی به سامانه صیاد در حال پیاده‌سازی است و دستگاه‌های خودپرداز سایر بانک‌های کشور نیز به تدریج به سامانه صیاد متصل خواهد شد و خدمات مرتبط با چک‌های جدید را ارائه خواهند کرد و اطلاع‌رسانی لازم در این باره توسط بانک مرکزی انجام خواهد شد. یادآور می‌شود به موجب «قانون اصلاح قانون صدور چک» نحوه صدور، دریافت و انتقال چک تغییراتی داشته و افرادی که مبادلات خود را با چک انجام می‌دهند تکالیفی برعهده دارند؛ صادرکننده چک موظف به ثبت سیستمی مندرجات چک شامل «تاریخ سررسید»، «مبلغ» و «اطلاعات هویتی ذینفع» در سامانه صیاد می‌باشد و ذینفع چک نیز هنگام دریافت برگ چک از ثبت سیستمی چک به نفع خود اطمینان حاصل کرده و مندرجات چک را با اقلام اطلاعاتی ثبت شده در سامانه صیاد، مطابقت داده و در صورت تائید و صحت اطلاعات نسبت به تائید چک در سامانه صیاد اقدام می‌کند. خاطرنشان می‌شود در صورت عدم ثبت سیستمی چک در سامانه صیاد و تائید آن توسط ذی‌نفع، بانک امکان پرداخت وجه چک به ذی‌نفع را نخواهد داشت. فرآیند ثبت سیستمی چک صرفاً برای چک‌های جدید صیادی که ظاهر متفاوت از چک‌های قدیمی دارند و حاوی عبارت «کارسازی این چک منوط به ثبت صدور، دریافت و انتقال آن در سامانه صیاد است.» می‌باشد و چک‌های قدیمی به روال سابق و بدون نیاز به ثبت سیستمی کارسازی می‌شوند.
طرح «زوج مهر» رونمایی شد
در مراسم امضای قرارداد همکاری بانک تجارت و گروه انتخاب الکترونیک از طرح زوج مهر رونمایی شد.
دکتر هادی اخلاقی فیض آثار مدیرعامل این بانک در مراسم امضای قرارداد همکاری با گروه انتخاب الکترونیک با تقدیر از تعامل مدیران این گروه برای اجرای طرح «زوج مهر» گفت: با اجرای این طرح در قالب قرارداد همکاری با مجموعه صنعتی و تولیدی گروه انتخاب به‌عنوان خدمتی نوین در زنجیره خدمات متنوع بانک تجارت و در قالب ایفای مسئولیت‌های اجتماعی دو مجموعه گامی بلند در راستای تسهیل امر ازدواج برداشته می‌شود و این طرح با همکاری گروه انتخاب الکترونیک به عنوان مجموعه‌ای خوشنام و بزرگ می‌تواند تبدیل به یک تجربه موفق اجرایی شود. دکتر اخلاقی با اشاره به شبکه گسترده شعب بانک تجارت و تقاضای فراوان وام ازدواج از سوی متقاضیان یادآور شد: در طرح زوج مهر تمام تمرکز بر روی تسهیل در دریافت و تهیه لوازم مورد نیاز برای شروع زندگی مشترک است. وی در ادامه گفت: مشتریانی که از این طرح استفاده کنند می‌توانند بنابر تمایل خود به سایت فروش اینترنتی گروه انتخاب مراجعه کرده و حداقل ۴۵۰ میلیون ریال از کالاهای بادوام لوازم خانگی خریداری کنند و پس از آن در شعب از تسهیلات مرابحه با ابزار کارت تا سقف ۳۰۰ میلیون ریال با نرخ ۱۵ درصد مهلت بازپرداخت ۳۶ ماه بهره‌مند شوند.
دیانی مدیرعامل گروه توسعه سرمایه‌گذاری انتخاب پس از ابراز خرسندی برای همکاری با بانک بزرگ تجارت گفت: گروه انتخاب همواره به دنبال همکاری با بانک‌های خوشنام و بزرگ بوده و این افتخار را دارد که با همکاری بانک تجارت بتواند فرایند برخورداری قشر جوان از کالاها و خدمات این شرکت را تسهیل کند و طرح زوج مهر در این راستا طراحی شده است. گروه صنعتی انتخاب با هدف تکمیل زنجیره تولید و با رویکرد توسعه فعالیت‌های اقتصادی در صنایع بالادستی، به حوزه‌های نفت و گاز، پتروشیمی، فولاد، بازرگانی و ساختمان ورود پیدا کرده و هم اکنون این گروه با پنج هلدینگ فعال، سطح اشتغال بالغ بر ۴ هزار نفر را ایجاد کرده است.
چقدر سپرده در بانک‌ها داریم؟
میزان سپرده‌ها و تسهیلات بانکی تا پایان شهریورماه سال جاری نسبت به سال گذشته، معادل ۴۶.۶ و ۵۱.۹ درصد افزایش یافته است. براساس گزارش بانک مرکزی از وضعیت کل مانده سپرده‌ها و تسهیلات ریالی و ارزی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری به تفکیک استان در پایان شهریورماه سال جاری، مانده کل سپرده‌ها به رقم ۴۶۸۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسیده است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل و پایان سال گذشته معادل ۴۶.۶ و ۲۰.۹ درصد افزایش را نشان می‌دهد.
همچنین، بالاترین مبلغ سپرده‌ها مربوط به استان تهران با مانده ۲۵۴۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان و کم‌ترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد معادل ۱۱ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان است. علاوه براین، مانده کل تسهیلات در این زمان ۳۴۵۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل و پایان سال گذشته معادل ۵۱.۹ و ۲۳‌.۷ درصد افزایش داشته است. طبق این گزارش، بیش‌ترین مبلغ تسهیلات نیز مربوط به استان تهران با مانده ۲۲۳۱ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان و کم‌ترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۱۱ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است. نسبت تسهیلات به سپرده‌ها بعد از کسر سپرده قانونی ۸۱.۸ درصد است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل و پایان سال قبل، به ترتیب ۳.۳ و ۱.۶ درصد افزایش را نشان می‌دهد که نسبت مذکور در استان تهران ۹۶ درصد و استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۰۵.۹ درصد است. در این گزارش، یکی از علل مهم بالا بودن رقم تسهیلات و سپرده‌ها در استان تهران استقرار دفاتر مرکزی بسیاری از شرکت‌ها و مؤسسات تولیدی سایر استان‌ها در استان تهران بیان شده و عمده فعالیت‌های بانکی آنها از طریق شعب بانک‌ها و مؤسسات اعتباری استان تهران انجام می‌شود.