سهم ۵ درصدی صنعت فولاد از مصرف گاز کشور
سهم ۵ درصدی صنعت فولاد از مصرف گاز کشور

رئیس انجمن فولاد گفت: از ۸۰۰ میلیون مترمکعب مصرف گاز کشور در روز، فقط حدود ۳۰ میلیون مترمکعب آن یعنی کمتر از ۵ درصد مربوط به صنعت فولاد است. بهرام سبحانی اظهار کرد: با وجود رشد ظرفیت تولید فولاد در ایران، متأسفانه در زمینه تأمین برق در تابستان امسال با مشکل مواجه شدیم و تولید […]

رئیس انجمن فولاد گفت: از ۸۰۰ میلیون مترمکعب مصرف گاز کشور در روز، فقط حدود ۳۰ میلیون مترمکعب آن یعنی کمتر از ۵ درصد مربوط به صنعت فولاد است. بهرام سبحانی اظهار کرد: با وجود رشد ظرفیت تولید فولاد در ایران، متأسفانه در زمینه تأمین برق در تابستان امسال با مشکل مواجه شدیم و تولید کاهش یافت. رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: بلافاصله در فصل سرما با محدودیت گاز هم مواجه شده‌ایم که این محدودیت می‌تواند مجدداً به محدودیت تأمین برق هم منجر شود وی ادامه داد: از بیش از ۸۰۰ میلیون مترمکعب مصرف گاز کشور در روز، فقط حدود ۳۰ میلیون مترمکعب آن مربوط به صنعت فولاد است، یعنی کمتر از ۵ درصد اما با همین سهم اندک وقتی تأمین گاز در کشور محدود می‌شود، فوراً گاز صنعت فولاد را قطع می‌کنند. سبحانی گفت: وقتی فولاد مبارکه یا ذوب آهن اصفهان به دلیل کاهش تأمین گاز دچار افت تولید شوند، صنایع پایین‌دستی آن مانند خودروسازی، لوازم خانگی، نفت و گاز، ساخت‌وساز و … هم دچار مشکل می‌شوند. وی اظها کرد: فقط ذوب آهن اصفهان و فولاد زرند متکی به گاز نیستند که جمع ظرفیت تولید آنها فقط حدود ۴ میلیون تن است اما حدود ۳۰ میلیون تن ظرفیت تولید فولاد کشور کاملاً به گاز متکی است.

ثبات بازار ارز امری کلیدی
برای ثبات اقتصاد کلان است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: حفظ ثبات اقتصادی از طریق حفظ ثبات در بازار ارز امری کلیدی است که در نهایت بر ثبات اقتصاد کلان اثرگذار است. غلامحسین شافعی اظهار داشت: بی‌ثباتی می‌تواند تبعات بسیار منفی برای دولت، تولیدکنندگان صادرکنندگان و عموم مردم به همراه داشته باشد. وی بیان‌داشت: در بخش تولیدی نیز ساختار تولید از نظر فناوری و مواد اولیه وابستگی به خارج از کشور دارد، بر این اساس جهش نرخ ارز و قیمت تمام شده کالا موجب تغییر و افزایش سطح عمومی قیمت‌ها، کاهش تقاضای موثر در بازار و افزایش هزینه حقیقی دولت و در نهایت کسری بودجه می‌شود. شافعی ادامه‌داد: قیمت ارز در شکل‌گیری انتظارات تورمی اثرگذار است، از این رو انتظار می‌رود تمهیدات لازم برای افزایش عرضه ارز و ایجاد ثبات در دستور کار قرار گیرد و البته مقصود از افزایش، عرضه بیشتر ارز حاصل از صادرات است. وی اضافه‌کرد: همچنین به دلیل فقدان ارتباطات بانکی بین المللی و دیگر محدودیت‌ها، بخش خصوصی تاکید دارد تمهیدات عقلایی در این زمینه اندیشیده شود و به‌جای فشار بیش از حد، اقدامات تشویقی در دستور کار باشد. رئیس اتاق ایران تاکید کرد: نوسانات ارزی موجب غیرقابل پیش‌بینی بودن اقتصاد و قیمت مواد اولیه و محصولات می‌شود.