رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان درباره برآورد قیمت ساختمانسازی گفت: برآورد هزینه ساخت و ساز به دقت انجام شده و قیمتهای داده شده واقعی هستند. به گزارش روزنامه جمله به نقل از سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، احمد خرم با بیان اینکه نحوه محاسبه هزینهها در خصوص هر مترمربع واحد مسکونی پایه و اساس […]
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان درباره برآورد قیمت ساختمانسازی گفت: برآورد هزینه ساخت و ساز به دقت انجام شده و قیمتهای داده شده واقعی هستند.
به گزارش روزنامه جمله به نقل از سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، احمد خرم با بیان اینکه نحوه محاسبه هزینهها در خصوص هر مترمربع واحد مسکونی پایه و اساس کارشناسی دارد، بیان کرد: محاسبات ما در سالهای گذشته بر اساس پایه و اساس کارشناسی شده انجام میشد و همیشه از سوی دولت مورد انتقاد قرار میگرفت. به طور مثال در خصوص مسکن مهر، در حالی که در آن دوره با ۶۰۰ هزار تومان به ازای هر متر مربع کار ساختمان انجام میشد، اصرار دولت برای بستن قرارداد با ۳۰۰ هزار تومان به ازای هر متر مربع بود. در نهایت واحدها ۲.۵ میلیون تومان به ازای هر مترمربع واگذار شدند.
وی با انتقاد از اینکه با این قضیه نمیتوان بهطور مصنوعی برخورد کرد افزود: ما نیز در ساختمانسازی دو نوع برآورد قیمت داریم؛ یک برآورد فهرست بهایی و یک برآورد تابلوی سمت داریم، که در این تابلو قیمت مصالح بهطور دقیق ثبت شده و ما بر اساس آن برآورد هزینه را انجام میدهیم و قیمتهای داده شده واقعی هستند.
وی ادامه داد: در این زمینه دولت برای اینکه مردم آزرده خاطر نشوند، محدودیتهایی ایجاد میکند. اما این نگفتن واقعیت مشکل ایجاد میکند. خرم در پاسخ به نحوه محاسبه قیمتهای اعلام شده بیان کرد: ما ساختمانهای ۱ و ۲ طبقه را ۶ میلیون و ۸۰۰ تا ۹۰۰ و تا ۵ طبقه را ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برآورد کردیم. همینطور تا ۱۵ طبقه و بالاتر از آن هم ادامه دارد.
وی در پاسخ به اینکه این ساختمانها با چه کیفیتی ساخته شدهاند و آیا درجه کیفی ساختمانها متناسب با قیمت اعلام شده است، گفت: این ساختمانها به لحاظ استحکام و استفاده از لوازمی که در ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند، دارای کیفیت درجه یک هستند و آییننامه ۲۸۰۰ ورژن ۴ باید در مورد آنها رعایت شود؛ یعنی در برابر زلزله باید کاملأ مقاوم باشند و ایمنی آنها مورد بررسی قرار بگیرد. سالها آئیننامه ۲۸۰۰ ورژن ۱ ملاک عمل بود؛ اما در حال حاضر ورژن ۴ رعایت میشود.
وی اضافه کرد: در این زمینه بهخصوص بعد از زلزله بم، هم سازمان نظام مهندسی و هم وزارتخانه و دولت مصمم شدند تا در این زمینه سختگیریهایی را اعمال کنند تا مقاومت ساختمانها بالا برود.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران خبر داد؛
افزایش تسهیلات نوسازی بافت فرسوده تا سقف ۴۵۰ میلیون تومان
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت: تسهیلات نوسازی بافت فرسوده شهر تهران به ۴۵۰ میلیون تومان افزایش یافت.
کاوه حاج علیاکبری مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران افزود: یکی از مشوقهای اثرگذار در روند نوسازی بافتهای فرسوده شهری، ارائه تسهیلات مناسب و کافی برای ساختوساز است؛ در ماههای اخیر و با افزایش قیمت مصالح ساختمانی و سایر هزینههای ساختوساز، افزایش مبلغ تسهیلات بانکی ساخت در دستور کار دولت قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه با پیگیریهای صورت گرفته از سوی وزارت راه و شهرسازی (شرکت بازآفرینی شهری ایران)، سقف تسهیلات نوسازی در بافتهای فرسوده افزایش یافته است، گفت: به دنبال انعقاد قرارداد عاملیت بین وزارت راه و شهرسازی و بانک مسکن و با توجه به رویکرد افزایش نوسازی در بافتهای فرسوده شهری و ایجاد مشوقها و امتیازات ویژه برای این محدودهها، سقف تسهیلات ساخت در این محدودهها برای شهر تهران به ۴۵۰ میلیون تومان به ازای هر واحدی که ساخته میشود (۳۰۰میلیون تومان با بهره ۹.۵درصد و ۱۵۰میلیون تومان با بهره ۱۸درصد) افزایش یافت.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران افزود: دوره زمانی پیشبینیشده برای این تسهیلات (دوره ساخت) حداکثر ۳۶ماه است و پس از این دوره، ۳۰۰میلیون تومان از تسهیلات باید با بانک تسویه شود، اما ۱۵۰میلیون تومان از قابلیت تبدیل به فروش اقساطی برخوردار است؛ همچنین این تسهیلات به صورت مرحلهای، در ۴ مرحله و متناسب با پیشرفت ساخت طبق جدول زیر پرداخت میشود.
متقاضیان میتوانند برای تشکیل پرونده و انجام فرایند نام نویسی به سامانه تسهیلات ویژه بافت فرسوده به سایت facility.udrc.ir/login.php مراجعه کنند.