پارسال برای تامین ۴ قلم کالا ماهانه یک میلیارد دلار هزینه شد
پارسال برای تامین ۴ قلم کالا ماهانه یک میلیارد دلار هزینه شد

    وزیر جهاد کشاورزی گفت: پارسال تامین ارز یکی از سختی‌های ما بود و در هر ماه برای تامین مرغ، تخم مرغ، شیر و روغن یک میلیارد دلار ارز نیاز داشتیم که به دلیل شرایط تحریم بوده است. سید جواد ساداتی‌نژاد با اشاره به هشت ماه سکان‌داری در وزارت جهاد کشاورزی، تصریح کرد: پیش […]

 

 

وزیر جهاد کشاورزی گفت: پارسال تامین ارز یکی از سختی‌های ما بود و در هر ماه برای تامین مرغ، تخم مرغ، شیر و روغن یک میلیارد دلار ارز نیاز داشتیم که به دلیل شرایط تحریم بوده است.
سید جواد ساداتی‌نژاد با اشاره به هشت ماه سکان‌داری در وزارت جهاد کشاورزی، تصریح کرد: پیش از این وزارت جهاد کشاورزی تنها حوزه تولید را بر عهده داشت و دسترسی به حوزه بازار را نداشت و متولی آن وزارت صمت بود، در دولت سیزدهم و در این مدت که حوزه تنظیم بازار، حوزه توزیع، بازار و تجارت غذا هم به وزارت جهاد کشاورزی واگذار و کل زنجیره دارای یک متولی شده باعث رفع هرج و مرج و ایجاد آرامش در بازار شده است.
وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: تأمین سفره مردم و کالاهای اساسی بسیار حساس و سخت است و ممکن است یک نوسان در بازار ایجاد شود که تأثیر آن بر سفره مردم استرس زا و سخت است و تنظیم آن مشقت دارد، اما این هشت ماه در کنار مردم روزهای خوبی داشتیم.
ساداتی‌نژاد افزود: یکی از موضوعات مهم حوزه غذا و یا به طور کلی امنیت غذایی فراوانی و در دسترس بودن آن است، یعنی مردم در هر مکانی به کالا دسترسی داشته باشند که یکی از بنیان‌های اصلی امنیت غذایی است و ما تلاش می‌کنیم فراوانی وجود داشته باشد و غذا در دسترس و عدالت در توزیع غذا نیز وجود داشته باشد.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: موضوع دوم حوزه قیمت است، قیمت به معنی توان مردم برای خرید است، دو موضوع موجب متناسب‌سازی قیمت محصول کشاورزی می‌شود‏، یکی از آنها توزیع است. حضور دلالان و سوداگری پس از تولید اتفاق می‌افتاد و اگر دست دلالان را با هوشمندسازی توزیع تا درب منازل حذف کنیم می‌توانیم قیمت را متناسب کنیم. وی با بیان این که عرضه مستقیم می‌تواند بر کاهش قیمت مؤثر باشد، ابراز امیدواری کرد: بتوانیم در سال ۱۴۰۱ «روستا بازار» را راه‌اندازی کنیم تا موجب عرضه مستقیم محصولات کشاورزی شویم.
وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای مدیریت آب در بخش کشاورزی و مدیریت الگوی کشت در سال ۱۴۰۱ خاطرنشان کرد: نمی‌شود برای کاشت محصولات به کشاورز ایرانی دستور داد، بنابراین باید جذابیت لازم را ایجاد کنیم تا این کشت به سمت کشت محصول مورد نظر ما برود که یکی از راه‌های آن افزایش قیمت است.
وی افزود: با جذاب شدن قیمت و تعیین قیمت مناسب می‌توانیم این الگوی کشت را مدیریت کنیم، ما در سال جدید و پس از فرمان مقام معظم رهبری در خصوص دقت به تولید داخل و بحث گندم و کالاهای اساسی، در اولین جلسه هیأت دولت؛ قیمت خرید گندم را با پیشنهاد شورای قیمت گذاری کالاهای اساسی تغییر دادیم و آن را از از ۷۵۰۰ تومانی که در ابتدای شروع به کار دولت‏، برای اولین بار پیش از شروع فصل کشت، اعلام کرده بودیم و یکی از اتفاقات نادر بود، به ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش دادیم و یک هزار تومان هم جایزه تحویل گندم در نظر گرفته شد که در مجموع قیمت گندم به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان تغییر کرد که نشان از نگاه ویژه دولت به تولید گندم در کشور است.
ساداتی‌نژاد ادامه داد: الگوی کشت ابزار نیاز دارد و قیمت، یکی از ابزارهای آن است، برای تعیین قیمت مناسب، کشاورز ما باید از روز اول کشت؛ قرارداد داشته باشد، شعار ما در وزارت جهاد کشاورزی این است «کشاورز ایرانی هیچ بذری در زمین نباید بکارد مگر این که مشتری آن معلوم باشد.»
وی با بیان این که بحث آب برای ما بسیار مهم است، عنوان کرد: به دلیل تغییر اقلیم در جهان و کره زمین و خشکسالی‌های موجود، آب و خاک کالاهای بسیار ارزشمندی هستند و در فرمایشات ابتدای سال مقام معظم رهبری، پس از تعیین شعار سال با عنوان «تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین»؛ ایشان به اهمیت آب و خاک اشاره کردند، آب و خاک میراث بین نسلی است و باید از آن مراقبت کنیم.
ساداتی‌نژاد در رابطه با صادرات محصولات کشاورزی به بازارهای کشورهای همسایه در سال ۱۴۰۱ گفت: نگاه به حوزه کشاورزی باید تغییر کند، نگاه به حوزه کشاورزی عمدتاً اقتصادی نبوده است، در خصوص محصولات دیگر به دنبال واردات و صادرات بوده‌ایم اما در رابطه با محصولات کشاورزی فقط صحبت از بیش‌بود و کمبود می‌شده است و کشاورزی را اقتصاد نمی‌دانند، کشاورزی یک بنگاه تولیدی و اقتصادی است.
وی ادامه داد: دامداری یک کارخانه است و کشاورز ما تولید کننده هست و در این بخش هم قیمت تمام شده و ضرر و زیان دارند، لذا نگاه ما به حوزه کشاورزی در این دولت نگاه اقتصادی است و واردات و صادرات را در این حوزه به رسمیت می‌شناسیم، واردات و صادرات دو بال حوزه اقتصاد هستند و اگر متوازن عمل کنند اقتصاد را پررونق می‌کنند.