کتاب‌های نفیس فارسی در کتابخانه کنگره آمریکا
کتاب‌های نفیس فارسی در کتابخانه کنگره آمریکا

کتابخانه کنگره آمریکا دسترسی آنلاین به تصویر و نسخه پی دی اف کتاب‌های عتیقه و نایاب فارسی در حوزه‌های مختلف تاریخی، دینی و ادبی را برای علاقه‌مندان باز کرد. کتابخانه کنگره محل نگهداری مجموعه‌ای ارزنده و نفیس از دست‌نوشته‌ها، کتاب‌های چاپ سنگی و آثار چاپی است. بیشتر این دست نوشته ها و کتاب‌های چاپ سنگی […]

کتابخانه کنگره آمریکا دسترسی آنلاین به تصویر و نسخه پی دی اف کتاب‌های عتیقه و نایاب فارسی در حوزه‌های مختلف تاریخی، دینی و ادبی را برای علاقه‌مندان باز کرد. کتابخانه کنگره محل نگهداری مجموعه‌ای ارزنده و نفیس از دست‌نوشته‌ها، کتاب‌های چاپ سنگی و آثار چاپی است. بیشتر این دست نوشته ها و کتاب‌های چاپ سنگی فارسی، در دهه ۱۹۳۰ میلادی توسط دلال مشهور هنرهای زیبای اسلامی و خاور نزدیک به نام کرکور میناسیان خریداری شدند.
آنچه میناسیان خریداری کرده بود شامل گنجینه‌هایی از سراسر خاورمیانه بودند از جمله کتاب‌ها و دست‌نوشته‌های نایاب به زبان عربی، فارسی، ترکی و ارمنی. کتابخانه کنگره آمریکا از دهه ۱۹۳۰ میلادی تعدادی دست نوشته و کتاب چاپ سنگی به زبان فارسی از حراجی‌هایی چون کریستیز و ساتبیز خریداری کرده است. شماری از اقلام موجود در این مجموعه نفیس نیز اهدایی هستند.
مجموعه نسخ و کتاب‌های فارسی زبان کتابخانه کنگره شامل آثاری در حوزه‌های مختلف است اما کتاب‌های تاریخی و ادبی حضور پررنگی تری در این میان دارند. تعدادی از آثار موجود در این مجموعه، مجموعه شعرهای شاعران کلاسیک و کمتر شناخته شده ایرانی بوده که در سبک‌های زیبای خوشنویسی نگاشته و تذهیب شده‌اند. برخی از این کتاب‌های تذهیب شده، آثاری چند زبانه هستند و در کنار فارسی با متونی عربی و ترکی به تشریح مسائل مختلف از جمله موضوعات علمی، مذهبی، فلسفی و ادبی می‌پردازند و برخی دیگر از کتاب‌های مقدس برای جهان اسلام هستند.
بخش خاور نزدیک کتابخانه کنگره بیش از ۴۰ مورد از این کتابها و نسخ نایاب را در سال ۲۰۱۴ را در نمایشگاهی به نام هزاران سال از کتاب فارسی برای اولین بار به نمایش گذاشت.