رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان « امروز فقیرترین مردم کشور در حاشیه دریا زندگی میکنند» گفت: دلیل افزایش قیمت زمین در کشور تصرف آن به شکلهای مختلف توسط مردم است. محمدرضا رضایی کوچی در مراسم رونمایی حدنگار جزایر کیش، هندورابی، تنب کوچک و تنب بزرگ با بیان این که بیش از ۵ […]
رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان « امروز فقیرترین مردم کشور در حاشیه دریا زندگی میکنند» گفت: دلیل افزایش قیمت زمین در کشور تصرف آن به شکلهای مختلف توسط مردم است. محمدرضا رضایی کوچی در مراسم رونمایی حدنگار جزایر کیش، هندورابی، تنب کوچک و تنب بزرگ با بیان این که بیش از ۵ هزار کیلومتر در کشور نوار ساحلی داریم که از شمال و جنوب به دریا متصل است، اظهار کرد: با استفاده از فرصتهای دریا میتوان شهرهای جدیدی در حاشیه دریا ساخت. سفارش ما به دولت و شخص وزیر راه و شهرسازی این بود که به جای توسعه شهرها در مرکز کشور این شهرها را به سمت نوار ساحلی هدایت کنند. وی یادآور شد: در دنیا بزرگترین و زیباترین شهرها در کنار دریا ساخته شده، اما چون ما اقتصاد دریا را به خوبی درک نکردیم امروز متاسفانه فقیرترین مردم کشور ما در حاشیه دریا زندگی می کنند. وی با بیان اینکه کسانی در جزایر زندگی می کنند که از نظر اقتصادی شرایط مطلوبی ندارند،افزود: این مهم به معنی آن است که ما به اقتصاد دریا محور کمتر توجه کردیم و از این فرصت خدادادی که بیش از ۵ هزار کیلومتر نوار ساحلی داریم به خوبی استفاده نکردهایم. وی در ادامه به قانون جهش مسکن اشاره کرد و گفت:در این قانون متوجه شدیم بسیاری از زمین ها در اختیار دولت نیستند، افراد مختلف به شکل های متعددی این زمینها را تصرف و در اختیار خود درآورده اند و همین موضوع سبب افزایش قیمت زمین در شهرها شده است. رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به جلسه دبیر شورایعالی مناطق آزاد در وزارت راه و شهرسازی مبنی بر این که اراضی جزایر حاشیه نوار ساحلی و مناطق آزاد در اختیار دولت است و میتواند زمینه جذب سرمایه گذاری برای تولید مسکن فراهم کند، اصافه کرد: با تحقق این مهم کسانی که در جزایر و در مناطق محروم حاشیه دریاها زندگی می کنند صاحب مسکن میشوند.با استفاده از زمین های دولت و همکاری بخش خصوصی نسبت به ساخت خانه می توانیم اقدام کنیم و در اختیار مردم قرار دهیم. رضایی با بیان این که همه ظرفیت ها برای ساخت مسکن حداقل یک میلیون واحد در سال آماده است، افزود: اراده مجلس و دولت برای انجام این کار بزرگ را محقق می کند و اشتغالزایی را به دنبال خواهد داشت.
وزارت راه و شهرسازی:
وام ودیعه مسکن ۶۰ میلیون تومان شد
وزارت راه و شهرسازی از تصویب اعطای تسهیلات ودیعه مسکن ۶۰، ۴۵ و ۳۵ میلیون تومانی برای به ترتیب تهران، کلانشهرها و سایر مناطق شهری در شورای پول و اعتبار خبر داد.به گزارش روزنامه جمله به نقل از وزارت راه و شهرسازی، معاونت مسکن و ساختمان این وزارت خانه در پاسخ به محتواهای منتشر شده در خصوص اجاره بهای مسکن، اعلام کرد: پرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن به مستأجران برای شهر تهران، مراکز استانها و سایر نقاط شهری ۶۰، ۴۵ و ۳۵ میلیون تومان برای سال ۱۴۰۱ در شورای پول و اعتبار مصوب شده که اجرای آن به زودی به شبکه بانکی کشور ابلاغ خواهد شد.
ادعای وزارت راه و شهرسازی: تعیین سقف اجاره بها
در توقف رشد اجاره مسکن مؤثر بود
این وزارت خانه همچنین به محدودیت افزایش سقف اجاره بها در سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰ اشاره کرد که بر اساس گزارشهای واصله تأثیر قابل ملاحظهای در جلوگیری از افزایش بیرویه رقم افزایش تمدید قراردادهای اجاره داشته است که بر این اساس برنامه تعیین سقف افزایش اجارهبها برای قراردادهای تمدیدی سال ۱۴۰۱ در دستور کار قرار گرفته و پیشنهاد اولیه آن به دولت ارائه شده است.معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در گزارش خود تأکید کرد: بخش مسکن در کشور متأثر از عوامل درونی و بیرونی است که در سالهای اخیر با افزایش تحریمها، افزایش ریسکهای سیستماتیک در بازارهای مختلف و افزایش نقدینگی، نقش عوامل بیرونی اثرگذار بر بازار مسکن پررنگتر شده است. این امر منجر به ورود نقدینگی سرگردان با ماهیت سوداگری به بخش غیر مولد مسکن شده و در نتیجه با همراهی برخی عوامل درونی از جمله کاهش عرضه مسکن در سالهای قبل، قیمت مسکن افزایش یافته است.این معاونت از وزارت راه میافزاید: همچنین با توجه به همبستگی قیمت مسکن و نرخ اجارهبها، افزایش قیمت مسکن با یک وقفه زمانی کوتاه منجر به افزایش قیمت رهن و اجاره املاک مسکونی شده است. وزارت راه و شهرسازی بر اساس ابزارهای در اختیار و مأموریتها و وظایف محوله، با وجود محدودیتهای اقتصادی و بودجهای کشور، اقدامات متعددی در راستای کنترل بازار اجاره و کمک به مستاجرین انجام داده است که از آن جمله میتوان به تدوین لایحه اجاره داری حرفهای با هدف ساماندهی بازار اجاره و حمایت از مستأجران، پرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن با نرخ سود پایین به مستاجرین اشاره کرد.
بر این اساس در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ بیش از ۴۵۰ هزار خانوار از تسهیلات کمک ودیعه مسکن استفاده کردهاند.
یادآوری میشود وزارت راه و شهرسازی در چارچوب وظایف، اختیارات و امکانات خود برنامههای متعددی را در بازار مسکن و اجاره تدوین و دنبال مینماید تا بتواند بهترین اثرگذاری را در کنترل بازار مسکن داشته باشد، بدیهی است ریشه و منشأ بسیاری از عوامل مؤثر در این بخش به تحولات اقتصاد کلان مربوط میشود و بایستی توسط مجموعه سیاست گذاران اقتصادی در مجموعههای مرتبط مدیریت و برنامهریزی شود.