درماندگی در مدیریت پسماند!
درماندگی در مدیریت پسماند!

سرویس اجتماعی پسماند در سال‌های اخیر به یک معضل بزرگ و تاریخی به ویژه در شمال کشور تبدیل شده است. معضلی که سالهاست، خوابِ راحت را از ساحل، جنگل، کوه و دشت و دریا گرفته است با مدیرانی که جز ادعا هیچ اقدام عملی برای رفعِ این معضلِ تاریخی انجام نداده‌اند. در آخرین خبرها، معاون […]

سرویس اجتماعی

پسماند در سال‌های اخیر به یک معضل بزرگ و تاریخی به ویژه در شمال کشور تبدیل شده است. معضلی که سالهاست، خوابِ راحت را از ساحل، جنگل، کوه و دشت و دریا گرفته است با مدیرانی که جز ادعا هیچ اقدام عملی برای رفعِ این معضلِ تاریخی انجام نداده‌اند.

در آخرین خبرها، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به ابلاغ برنامه‌ چهار ساله ساماندهی پسماندهای شمال کشور به استانداران استان‌های شمالی، بر اجرای آن از سوی دستگاه‌های مرتبط
تاکید کرد.
علی سلاجقه در نشست مشترک اعضای مجمع نمایندگان گیلان با هدف بررسی راهکارهای حل مسایل زیست محیطی این استان افزود: امروزه یکی از معضلات اصلی استان گیلان حجم زیاد پسماند است که برای ساماندهی آن برنامه‌ چهار ساله ساماندهی پسماندهای شمال کشور تهیه و به استانداران استان‌های شمالی ابلاغ شده است.
وی اظهارداشت: در این برنامه چهارساله منابع اعتباری و برنامه‌های زمان بندی و روش‌هایی که مقرر است انجام شود کاملا مشخص است که امیدواریم با این برنامه مدون بتوان هم زباله‌هایی که از این پس تولید می‌شود و هم زباله‌های دپو شده‌ای که از سال‌ها قبل تولید شده و منابع آب و خاک را نابود می‌کنند، ساماندهی شود.
معاون رییس جمهوری افزود: وزارت کشور مکلف است با همکاری شهرداری‌های مستقر در استان‌های شمالی در اجرای این برنامه همکاری کند و ما هم در سازمان حفاظت محیط زیست هم از جنبه نظارتی کاملا پیگیر
این مساله هستیم.
وی تاکیدکرد: امیدواریم بحث کمپوست هم مورد پیگیری قرار گیرد چون دیگر جایی برای لندفیل (محلی که انواع زباله و پسماند به آنجا منتقل و دفن می‌شود) و دفع پسماند
در کشور نداریم.
سلاجقه با اشاره به مشکلات زرجوب و گوهررود به علت ورود فاضلاب شهری و خانگی افزود: برنامه‌های جامعی در این خصوص مصوب شده و دستگاه‌های مسوول خصوصا وزرات جهاد کشاورزی و وزارت نیرو می‌بایست در کنار کار قرار گیرند و تکالیف‌شان هم در این راه کاملا مشخص است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست به بحث تصفیه خانه شهری رشت اشاره کرد و گفت: این بحث هم در دستور کار قرار گرفته و خوشبختانه منابع اعتباری آن هم تامین شده است.وی در ادامه با اشاره به شرایط تالاب انزلی گفت: موارد مختلف چه در بخش مسایل آبخیزداری به علت کاهش رسوبات وارد شده به تالاب و چه در زمینه آنچه مربوط به آلاینده‌ها، بررسی می‌شود.
در این نشست همچنین سیدکاظم دلخوش رییس مجمع نمایندگان گیلان با اشاره به بحث مهم سنبل آبی و راهکارهای برداشت‌ و امحای آن از سطح تالاب بین‌المللی انزلی گفت: مقرر است جلسه ای در استان گیلان برگزار شود و سعی ما بر این است که کمک های لازم را در راستای حفظ محیط زیست انجام دهیم.
دلخوش افزود: از سازمان حفاظت محیط زیست تقاضا داریم با مشارکت دستگاه های اجرایی کشور، مردم گیلان را از این معضلات نجات دهند.
در این نشست همچنین جبار کوچکی نژاد نماینده مردم رشت و خمام، مهرداد گودرزوند چگینی نماینده مردم رودبار و حسن محمدیاری نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس شورای اسلامی در سخنانی در خصوص مهمترین مباحث زیست محیطی استان گیلان خواستار تسریع در مرتفع شدن این
معضلات شدند.
علی سلاجقه در سی و یکمین کارگروه ملی مدیریت پسماند که ۲۱ اردیبهشت ماه با حضور نمایندگان وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها برگزار شد، اظهارکرد: کارگروه مدیریت پسماند یکی از کارگروه‌های تاثیرپذیر است و امیدوارم به حل مسائل پسماند کشور بپردازد. از معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری خواسته‌ایم تمامی کالاهایی که مهر دانش‌بنیان دارند را به ما اعلام کند تا دستگاه‌ها را به استفاده از آن‌ها مکلف کنیم. از امروز برای شروع هر کاری از پروژه‌های دانش بنیان استفاده و کارهای نیمه‌کاره را با استفاده از ظرفیت
دانش بنیان داخلی مدیریت کنید.
معاون رییس جمهوری به بازدید خود از نیروگاه زباله سوز ساری اشاره کرد و گفت: نیروگاه زباله‌سوز ساری قرار بود در ۲۲ بهمن سال گذشته افتتاح شود ولی این اتفاق نیفتاد. حال قرار است دو نیروگاه زباله سوز ساری و نوشهر در دهه فجر امسال با تمام ظرفیت به بهره‌برداری برسند.
وی افزود: استانداری‌ها، ادارات کل محیط زیست، شهرداری‌ها، شرکت آب و فاضلاب و پسماند وزارت کشور باید تکالیف‌شان را در این بخش به‌درستی انجام دهند و مردم را همیشه در تولید پسماند مقصر ندانیم. خود ما به عنوان مسئولان دستگاه‌های اجرایی مقصریم و باید در این زمینه پاسخگو باشیم
معاون رییس جمهوری ادامه داد: امیدوارم در برنامه زمان‌بندی چهارساله دولت سیزدهم مشکلات پسماند کشور حل شود و در پایان این دولت شاهد معضلات پسماند در استان‌های شمالی نباشیم. به منظور حفاظت بهینه از عرصه‌های منابع طبیعی استان‌های شمالی تکالیف دستگاه‌ها به خصوص وزارت جهاد کشاورزی باید مشخص شود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این فرهنگ کاهش تولید پسماند در کشور باید نهادینه شود، گفت: فرهنگ‌سازی برای کاهش تولید پسماند توسط همه دستگاه‌ها به خصوص صدا و سیما یک تکلیف باشد و توجه به زیرساخت‌های فرهنگی آن نیاز است. دستگاه‌ها مکلف به تغییر رویه شوند و مواد مصرفی و محصولات قابل استفاده که قابلیت بازیافت دارند را در برنامه‌های جاری خود قرار دهند. چنانچه حتی ۱۰ درصد در بحث تفکیک پسماند از مبدا و معضلات تولید پسماند کم شود، رقم قابل ملاحظه‌ای در کاهش تولید پسماندها خواهیم داشت.
سلاجقه با اشاره به این که در استان‌های شمالی زباله‌ها جایی برای دفن ندارند، تصریح کرد: باید با فرهنگ‌سازی طوری عمل کنیم که پسماند قبل از دفن به یک سرمایه تبدیل شود و استانداران استان‌ها به خصوص استان‌های شمالی باید دنبال جذب
سرمایه گذار باشند.

 

آیین‌نامه رتبه بندی معلمان در دولت سیزدهم تصویب شد

وزیر آموزش و پرورش گفت: آیین نامه رتبه بندی معلمان پس از سال‌ها انتظار در دولت سیزدهم تصویب شد و فرآیند اجرایی شدن را طی می‌کند.
یوسف نوری در نخستین کنگره معلمان انقلاب اسلامی اظهار کرد: در مبانی تربیت اسلامی ارکان فرآیند تعلیم و تربیت در ۴ رکن ذکر شده است که به تربیت خانواده، حکومت، رسانه و بخش غیر دولتی یا به تعبیر حضرت آقا حلقه‌های میانی هستند.
وی افزود: حلقه‌های میانی مانند خیرین مدرسه ساز در آموزش و پرورش که ۵۰ درصد کلاس‌های درس را می‌سازند، مشارکت حداکثری مردم را در عرصه سیاسی و اجتماعی دارند.
وزیر آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: تجمع امروز در این مکان را می توان باعنوان مطالبه گری دانست البته در این راستا باید گفت که نظام ما
تکلیف گرا است.
نوری با تاکید زمینه سازی جوامع غربی برای اجرایی شدن سند هزاره (۲۰۳۰)، یاد آور شد: با توجه به زمینه سازی برای اجرای این سند، ما مامور به تکلیف هستیم و در این راستا بهتر است که بخش چهارم فرآیند تربیت را نیروهای انقلابی بدست گیرند.
وی با بیان اینکه مبانی سه گانه سند تحول بنیادین بطور کامل خوانده نشده است، عنوان کرد: با توجه به اینکه اینکه مبانی سند به درستی مورد توجه قرار نگرفته است، به مدرسه صالح هم نرسیده‌ایم، در این خصوص باید یک الگو به جهان
معرفی شود.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: تجارب خوبی در حوزه آموزش و پرورش وجود دارد و ما می توانیم اقدامات موثری انجام دهیم.
نوری افزود: هرچند که ۲۰۰ هزار کمبود نیرو و ساختمان‌های فرسوده در آموزش و پرورش وجود دارد، اما باید کار را پیش برد تا به وضعیت مطلوب دست یافت.
وی با بیان اینکه از زمان ورود به آموزش و پرورش در هفت ماه گذشته اقدامات مناسبی صورت گرفته است، گفت: طرح‌ها و قوانین بررسی شده اند و به صورت نمونه قرار است که یک سوم دکتر معلمان در فراخوانی وارد دانشگاه فرهنگیان بشوند، هنوز زمانی برای این طرح در نظر گرفته نشده است اما در نهایت این اقدام صورت می‌گیرد.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: همچنین اینکه رتبه بندی در این دولت تصویب شد و در حال اجرایی شدن است. هر چند که عده‌ای می خواستند در حوزه رتبه بندی تعجیل در میان معلمان ایجاد کنند تا به خیابان‌ها بیایند.
نوری با تاکید براینکه نظام تعلیم و تربیت سخت بدست ما رسیده است، اظهارکرد: دولت اقدامات مربوط به جهاد سازندگی را آغاز کرده است.
وی با بیان اینکه ما معلمان این شغل را با توجه به میزان دریافتی انتخاب نکرده‌ایم، گفت: معلمان بدون درنظر گرفتن میزان حقوق این شغل را انتخاب کرده‌اند، نقش بی بدیل معلمان در تثبیت و کارآمدی انقلاب اسلامی باید ترویج شود.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: نقش‌های معلمان باید بازگو شود، اقدامات موثر شهید باهنر، شهید تهرانی مقدم، مرحوم آقاسعید آشتیانی، شهید ابراهیم همت باید بازگو شود، همچنین اینکه نقش های تربیتی این‌ افراد دریافت و برای جامعه معلمان توصیف شود.
نوری افزود: کنفرانس سران کشور پس از دوران کرونا تحول آموزش نام گرفت و نظام سلطه در حال حکمرانی جهان است، فکر می کنم با این اتفاقات به جای سند ۲۰۳۰، ۲۰۵۰ را عنوان می کنند و بر آموزش متمرکز می شوند، باید آمادگی داشته باشیم که از حوزه آموزش عمومی از دوره متوسطه آموزش‌های خود را آغاز کنند، بنابراین در این مسیر ما هم باید راه‌های کنش متقابل را فراگیریم، در این راه معلمان در خط مقدم این اقدام هستند.
وی افزود: همانطور که رهبری فرمودند باید گام‌های بلند برداریم، چرا که مبارزه پیچیده و سخت شده است و جامعه جهانی و نظام سلطه به این سمت آمده است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه معلمان می‌توانند با مطرح کردن ایده‌های خود در این راه کمک کنند، گفت: ایده‌های معلمان براساس محیط خود باید ثبت شود، الگوها را بیاورند تا پس از بررسی در سطح استان و منطقه انجام شود.
نوری یادآور شد: اکنون برخی بیشتر به دنبال بازگویی مشکلات هستند اما بهتر است که الگوها و راه حل‌ها عنوان شود تا شرایط مطلوبی ایجاد شود.
وی به ضرورت تعامل آموزش و پرورش با خارج از نظام تعلیم و تربیت اشاره کرد و گفت: هنوز پس از سال‌ها نهضت را نتوانستیم بطور کامل اجرایی کنیم، چرا که ارتباط با بیرون برقرار نشده است. آموزش و پرورش باید از مدار بسته خود خارج شود و معلمان در این راه پیشگام هستند.
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه گفتمان سازی اقدامی اساسی در رکن آخر فرآیند تربیت است، گفت: گفتمان سازی براساس سند تحول بنیادین در اولویت قرار دارد، براین اساس برای ترویج گفتمان باید یادداشت برداری از سند تحول بنیادین صورت گیرد.
نوری ادامه داد: معلمان برای بیان مطالبات خود گروه‌هایی از نمایندگان ایجاد کنند و ما هم جلساتی با آنها می‌گذاریم و نقطه نظرات آنها را در نظر می‌گیریم. همچنین اینکه در موضوع رتبه بندی باید کیفیت نظام تعلیم و تربیت در نظر گرفته شود.
وی به اثر فعالیت گروه‌های جهادی در نظام تعلیم و تربیت اشاره کرد و گفت: اکنون گروه جهادی تشکیل شده که اهمیت این گروه علاوه بر کمک‌های مالی، اثرات معنوی و تربیتی آنها برای دانش آموزان مورد توجه قرار می‌گیرد.
اجرای رتبه‌بندی معلمان حتمی است
رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز در این کنگره گفت: اجرای رتبه بندی معلمان حتمی است و هیچ کس نمی تواند مانع آن شود.
حمیدرضا حاجی بابایی اظهارکرد: جایگاه معلمان باید به گونه ای ارتقا یابد تا دانش آموزان از معلم الگوبرداری کنند.
وی افزود: انواع عضویت ها در آموزش و پرورش باید تبدیل به یک عضویت شود و همه آنها رسمی باشند که این خود نوعی تکریم معلم در جامعه محسوب می‌شود.رییس فراکسیون آموزش و پرورش مجلس با اشاره به مشکلات معلمان گفت: مشکل معیشت مسئله دوم معلمان قرار دارد و گله فرهنگیان بیشتر از برخی سوء مدیریت ها و برخی ویژه خواری هاست.
حاجی بابایی همچنین گفت: امیدواریم دولت هر چه سریعتر آیین نامه اجرایی را تهیه و از تاخیر اجرای طرح رتبه بندی جلوگیری کند.

 

 

 

جزئیات دستورالعمل تعرفه خدمات پرستاری
مدیرعامل سازمان تأمین‌ اجتماعی ضمن تشریح جزئیات دستورالعمل تعرفه خدمات پرستاری گفت: این دستورالعمل از اول سال جاری محاسبه خواهد شد.
میرهاشم موسوی افزود: یک دستورالعمل با همکاری اعضای شورای عالی بیمه و دستگاه‌های بیمه‌گر درباره تعرفه بسته خدمات پرستاری تدوین و مقرر شد از تاریخ اول فروردین اجرایی شود.
وی توضیح داد: دستورالعمل تعرفه خدمات پرستاری قطعا افزایش دریافتی کادر بهداشت و درمان و پرستاران را به دنبال خواهد داشت. این دستورالعمل بر اساس توصیه اکید مقام معظم رهبری مبنی بر افزایش توجه به این قشر از بعد معیشت و شرایط دشوار کار تدوین شد.
موسوی درباره میزان این پرداختی یادآور شد: میزان این تعرفه‌ها متفاوت بوده و باید به طور دقیق محاسبه شود. سازمان نظام پرستاری نیز با این مساله درگیر بوده و با همکاری این نهاد دستورالعمل تدوین شده است.
وی اضافه کرد: در مجموع اما میزان این تعرفه، عدد خوبی است که می‌تواند رضایتمندی پرستاران را فراهم کرده و آثار ارزشمندی را در زندگی این جمعیت به دنبال داشته باشد.
تعرفه خدمات پرستاری از ابتدای سال جاری محاسبه و مابه‌ التفاوت آن به پرستاران همکار سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود علاوه بر این، افزایش فوق‌العاده ویژه پرستاران نیز اجرایی شده و به گفته مسئولان، می‌تواند زمینه‌ساز رضایتمندی این قشر برای خدمات مطلوب به جامعه تحت‌پوشش تأمین اجتماعی را فراهم آورد.
سازمان تامین اجتماعی به عنوان بزرگترین صندوق بازنشستگی ایران بیش از ۵۰ درصد جمعیت کشور را تحت پوشش مقررات حمایتی قرار داده است.
بر اساس آخرین آمارها، بالغ بر ۱۴ میلیون نفر از جمعیت کشور به عنوان بیمه‌شده اصلی و بیش از چهار میلیون نفر به عنوان مستمری‌بگیر بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان از تعهدات بلندمدت وکوتاه‌مدت بیمه‌ای و درمان بهره‌مند می‌شوند.با احتساب اشخاص تبعی تحت تکفل این گروه‌ها، در مجموع بیش از ۴۴ میلیون نفر از جمعیت کشور عضو خانواده تامین اجتماعی به شمار می‌روند.

۶۵۰۰ زلزله‌زده هرمزگانی اسکان اضطراری داده شدند
دبیرکل جمعیت هلال‌احمر از اسکان اضطراری بیش از ۶۵۰۰ نفر در مناطق زلزله زده استان هرمزگان خبر داد و گفت: ۱۵۱۷ خانوار در محل های تعیین شده اسکان اضطراری داده شده و تمامی اقلام مورد نیاز در اختیار آنها قرار گرفته است.
یعقوب سلیمانی در خصوص اقدامات هلال‌احمر در زمین لرزه هرمزگان گفت: اعزام تیم های ارزیاب از شهرستان های بندر لنگه و بندرعباس جهت ارزیابی، فراخوان اعضای سامانه مدیریت پاسخگویی اضطراری سازمان و استان هرمزگان و استان های معین، تشکیل جلسه پاسخ اضطراری به حوادث و سوانح در محل EOC سازمان امداد و نجات و استان های هرمزگان، کرمان، فارس و بوشهر و اعلام آماده باش کامل به استان های هرمزگان، کرمان، فارس، سیستان بلوچستان و بوشهر از جمله نخستین اقداماتی بود که پس از وقوع زمین لرزه انجام شد.
وی افزود: برقراری ارتباط بی سیم با مناطق آسیب دیده به علت قطعی تلفن همراه، برقراری ارتباط با مسئولین محلی و خانه های هلال در نقاط روستایی توسط جمعیت هلال احمر، فراخوان مسئولین خانه های هلال جهت ارزیابی روستاها توسط جمعیت هلال احمر و هماهنگی اعزام سه فروند بالگرد برای انتقال تیم ها از جمله اقداماتی بود که در همان دقایق اولیه وقوع زمین لرزه انجام شد.

روانشناسان کنار خانواده‌های زلزله‌زده هرمزگان مستقر شدند
مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور گفت: روانشناسان کنار خانواده‌هایی که عزیزان خود را از دست دادند و افراد متاثر از حادثه زلزله هرمزگان مستقر شده و کمک‌های اولیه روانشناختی را ارائه می‌کنند.
بهزاد وحیدنیا درباره اقدامات روانی اجتماعی استان هرمزگان اقدامات تا این لحظه افزود: روز اول ۲ تیم از بندر خمیر و بندر لنگه به منطقه اعزام شدند؛ در مجموع تا کنون هشت تیم از محلات، جمعیت همیاران سلامت روان و تیم استانی به منطقه اعزام شدند. وی با اشاره به استقرار تیم ارائه خدمات حمایت‌های روانی و اجتماعی در بلایا و حوادث بهزیستی موسوم به تیم «محب» در کنار زلزله زدگان هرمزگانی گفت: تیم‌های محب اعزام شده به همراه تیم ارزیاب، ارزیابی نیازهای اولیه و شناسایی مشکلات را انجام داده‌اند.
مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: اکنون اولویت با کمک‌های امداد و نجات و اسکان افراد است و فشارهای روانی ناشی از شرایط محیطی(گرما) نیز مزید بر علت است؛ جلسات آموزشی و آماده سازی تیم‌های تکمیلی فردا (دوشنبه) در استان هرمزگان برگزار خواهد شد.در استقرار تیم حمایت های روانی اجتماعی در بلایای طبیعی و انسان ساخت موسوم به تیم محب متشکل از مددکاران و روانشناسان، خدمات مشاوره ارائه شده و پایگاه‌هایی برای ارائه خدمات
ایجاد می‌شوند.
خدمات تیم‌های محب سازمان بهزیستی در بلایای طبیعی و انسان ساخت و در محل حادثه ارائه شده و ضمن ارتباط‌گیری با مخاطبان متاثر از حادثه کمک‌های روانی و اجتماعی را هدایت می‌کنند.