بزرگترین تابلوی ماندالا به نام دختر سوری در گینس ثبت شد
بزرگترین تابلوی ماندالا به نام دختر سوری در گینس ثبت شد

دختر هنرمند اهل سوریه، با ترسیم یک تابلو ماندالا ۲۵ متری، نام خودش را به کتاب رکوردهای گینس اضافه کرد.لما ذکریا هنرمند سوری است که ماندالا رسم می‌کند. او اخیرا تابلویی به طول ۲۵ متر کشیده و توانسته با این رکورد وارد کتاب گینس شود. این هنرمند که در شهر کوچکی در حومه دمشق زندگی […]

دختر هنرمند اهل سوریه، با ترسیم یک تابلو ماندالا ۲۵ متری، نام خودش را به کتاب رکوردهای گینس اضافه کرد.لما ذکریا هنرمند سوری است که ماندالا رسم می‌کند. او اخیرا تابلویی به طول ۲۵ متر کشیده و توانسته با این رکورد وارد کتاب گینس شود. این هنرمند که در شهر کوچکی در حومه دمشق زندگی می‌کند، این تابلو را در کارگاه کوچک خودش و با استفاده از رنگ‌های اکرولیک کشیده است. دایره‌هایی که او ترسیم کرده تکرار نشده و همگی متفات هستند.لما ذکریا گفته است برای این کار دو سال تمرین کرده و سختی کشیده است. این هنرمند از اینترنت برای پیشرفت خودش در این هنر استفاده کرده. او اظهار کرده است شبی که این رکورد را ثبت کرده و نامش سر خط خبرها شده، از شادی خودش و خانواده‌اش نخوابیده‌اند.لما ذکریا گفته است: من ماندالا را انتخاب نکردم بلکه ماندالا من را انتخاب کرده است. همه چیز از آنجایی شروع شد که یک طرح در گوشه‌ی کتاب درسی‌ام ترسیم کردم و بعد طرحی را در اینترنت دیدم که خیلی شبیه به آن بود. از آن پس دریافتم که این طرح‌ها نوع خاصی از هنر است که به آن ماندالا می‌گویند. لما ذکریا اکنون مشغول تحصیل در رشته معماری است و قرار است در سال ۲۰۲۳ نیز رکورد دیگری را در گینس به ثبت برساند.

 

 

 

رویداد

رشد ۱۸ درصدی درآمد بزرگترین حراج جهان
درآمد حراجی کریستیز در نیمه اول سال ۲۰۲۲ در مقایسه با سال گذشته، ۱۸ درصد افزایش یافت. حراجی کریستیز که بزرگترین حراج خانه جهان است، (سه شنبه، ۲۱ تیر) از فروش ۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلاری خود در شش ماهه اول سال ۲۰۲۲ میلادی خبر داد. این آمار و ارقام از افزایش ۱۸ درصدی درآمد ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری این حراجی در نیمه اول سال گذشته میلادی حکایت دارد.کریستیز از ماه ژانویه تا ژوئن، ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از حراج های زنده و برخط کسب درآمد کرد و باقی درآمدش را مدیون حراجهای خصوصی بود. حراجهای خصوصی که پیشتر درآمد قابل توجهی را نصیب کریستیز م. یکردند امسال در مقایسه با سال گذشته نقش کمرنگتری ایفا کردند؛ کریستیز در نیمه اول سال ۲۰۲۲، ۶۰۰ میلیون دلار از حراج های خصوصی کسب درآمد کرد که در مقایسه با درآمد ۸۵۰ میلیون دلاری سال گذشته ۲۹ درصد افت کرده بود.۴۴ درصد از افرادی که در شش ماهه اول سال ۲۰۲۲ از حراجی کریستیز خرید کردند، ساکن آمریکا بودند و ۳۴ درصد آنان ساکن اروپا، خاورمیانه و آفریقا. آسیاییها نیز ۲۲ درصد باقیما نده این خریداران را تشکیل دادند. خریداران قاره کهن برخلاف نیمه اول سال ۲۰۲۱ نقش کمرنگی در معاملات حراجی کریستیز داشتند؛ آنها در نیمه اول سال ۲۰۲۱، ۳۹ درصد از کل فروش این حراج خانه را به خود اختصاص داده بودند.همچنین براساس گزارش منتشر شده، ۳۰ درصد از کل خریداران شش ماه گذشته از حراجی کریستیز کلکسیوندارانی بودند که به تازگی به جمع مشتریان این حراج ۲۵۰ ساله پیوستند. حراجی کریستیز یکی از معروفترین حراجخانههای جهان است. این حراجی که در سال ۱۷۶۶ تاسیس شد، سالانه بالغ بر۶۰۰ حراج در بیش از ۸۰ شاخه مختلف از جمله هنرهای زیبا، جواهرات، عکس و عتیقهجات برگزار میکند. کریستیز در ۴۳ کشور جهان ۸۵ دفتر و در نقاط مختلف جهان از جمله لندن، نیویورک، لس آنجلس، پاریس، میلان و هنگ کنگ نمایشگاه دارد. میزان فروش جهانی حراجی کریستیز در سال ۲۰۲۱ با ۵۴ درصد افزایش نسبت به سال قبل به ۷ میلیارد بیشتر بوده است.

لیلا حاتمی داور جشنواره فیلم ونیز شد
لیلا حاتمی به عنوان یکی از داوران بخش مسابقه اصلی هفتاد ونهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز انتخاب شد. امسال جولین مور بازیگر آمریکایی ریاست هیات داوران بخش مسابقه بین‌الملل جشواره فیلم ونیز را بر عهده دارد و در کنار لیلا حاتمی، کازوئو ایشی‌گورو نویسنده برنده نوبل ادبیات ژاپنی، ماریانو کان کارگردان، فیلمنامه‌نویس و تهیه‌کننده آرژانتینی، لئوناردو دی‌کاستانزو کارگردان و فیلمنامه‌نویس ایتالیایی و رودریگو سوروگوین کارگردان، فیلمنامه‌نویس و تهیه‌کننده اسپانیایی دیگر اعضای هیات داوران را تشکیل می‌دهند. این نخستین تجربه داوری لیلا حاتمی در جشنواره ونیز محسوب می‌شود. هفتادونهمین جشنواره فیلم ونیز به عنوان قدیمی‌ترین جشنواره سینمایی جهان، از ۳۱ آگوست تا ۱۰ سپتامبر (۹ تا ۱۹ شهریور) در ایتالیا برگزار می‌شود.جشنواره کن به عنوان معتبرترین جشنواره سینمایی جهان مطرح است و ونیز، همواره در رده دوم ارزش‌گذاری‌ها و تاثیرگذاری‌های محتوایی فستیوال‌های سینمایی جهان قرار داشته است. با توجه به اینکه لیلا حاتمی در سال ۲۰۱۴، تجربه داوری در جشنواره کن را داشته و قرار است که وی طی هفته‌های آتی، در جشنواره ونیز نیز چنین تجربه‌ای را از سر بگذراند، تنها سینماگر ایرانی خواهد بود که تجربه داوری در ۲ فستیوال تراز اول سینمای جهان را دارد.اگرچه سینماگرانی از ایران نظیر عباس کیارستمی و اصغر فرهادی، تجربه داوری در بخش رقابتی کن را داشته‌اند اما هیچ‌یک از این چهره‌ها موفق نشدند تا با داوری در فستیوال رقیب سنتی کن، به چنین جایگاهی برسند.لیلا حاتمی که برای نخستین‌بار به چنین جایگاهی رسیده، اولین‌بار در سال ۲۰۰۱ و با داوری در جشنواره فیلم کوتاه دبی، به جمع سینماگران ایرانی پیوست که داوری جهانی را تجربه کرده‌اند. از دیگر جشنواره‌هایی که حاتمی به‌عنوان داور در آنها حضور داشت می‌توان به کارلووی‌واری، مراکش، دوویل، رم، کاستندورف، پرتقال طلایی، وزول و کن اشاره کرد.