فرصت‌های اقتصادی نباید از دست برود
فرصت‌های اقتصادی نباید از دست برود

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با تأکید بر پایبندی این کشور به تعهدات خود در خصوص توسعه بندر چابهار گفت: مردم ایران توقع دارند حضور هند در چابهار مثمر ثمر باشد. به گزارش روزنامه جمله به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی، علی اکبر صفایی در نشست مشترک با وزیر کشتیرانی، بنادر و آبراه‌های هند […]

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با تأکید بر پایبندی این کشور به تعهدات خود در خصوص توسعه بندر چابهار گفت: مردم ایران توقع دارند حضور هند در چابهار مثمر ثمر باشد.
به گزارش روزنامه جمله به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی، علی اکبر صفایی در نشست مشترک با وزیر کشتیرانی، بنادر و آبراه‌های هند که ظهر امروز در بندر چابهار برگزار شد، روابط ایران و هند در ابعاد اقتصادی، سیاسی و فرهنگی را دیرینه و با سابقه توصیف کرد و اظهار داشت: مشترکات ۲ کشور باعث شده، ارتباطات کشور دوست و همسایه هند با جمهوری اسلامی ایران در ابعاد مختلف به ویژه ابعاد اقتصادی و تجاری ادامه و توسعه پیدا کند.

é ایران و هند نقطه اتکای یکدیگر هستند
وی ادامه داد: بسیاری از محصولات کشاورزی از هند به ایران صادر شده و خواهد شد و همواره هند به عنوان نقطه اتکا برای تأمین مواد غذایی در ایران به ویژه در بخش برنج، تلقی می‌شود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه ایران نیز همواره یک نقطه اتکا و با ثبات برای صادرات انرژی به هند به ویژه در بخش نفت خام و گاز بوده است، عنوان کرد: ایران و هند نه تنها روی توسعه روابط خارجی ۲ کشور اقدامات بسیاری انجام داده‌اند، بلکه همواره به عنوان ۲ ملت بزرگ تلاش کرده‌اند، توسعه تجارت را بین سایر کشورها نیز برقرار کنند. صفایی به موافقت نامه حمل و نقل کریدور ایران، روسیه و هند در سال ۲۰۰۰ اشاره کرد و گفت: این توافقنامه سنگ بنای بسیار خوبی برای اتصال شمال به جنوب کره زمین بود.
وی افزود: در تلاش هستیم فضای این موافقتنامه به کشورهایی چون امارات، عمان، قطر و سایر کشورهای حوزه CIS هم گسترش یابد تا چابهار به عنوان یک نقطه محوری، کشورها را به یکدیگر متصل کند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه ۱۹ کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی بین ۲ کشور و نیز کمیته‌های مشترک دریایی و بندری بین ایران و هند ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: این مسائل نویدبخش توسعه روابط ۲ کشور نسبت به گذشته است.
صفایی ادامه داد: در همین راستا سازمان بنادر و دریانوردی توانسته است از سال‌های گذشته تاکنون بیش از ۱ میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخش زیرساخت و روبناهای بندر چابهار انجام دهد و خوشبختانه شرایط بسیار مناسبی برای تکمیل سرمایه گذاری ها در بندر چابهار و رونق این بندر توسط بخش خصوصی فراهم شده است. وی با اشاره به اینکه حضور وزیر هند در سفر به بندر چابهار را غنیمت می‌شماریم، گفت: مطمئن هستیم این حضور به فضای عملی و افزایش تجارت از طریق چابهار منجر می‌شود. مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با تاکید بر ضرورت تسریع و عملی شدن موافقتنامه‌های مدنظر قرار گرفته به واسطه حضور وزیر هند در بندر چابهار، اظهار داشت: امیدوار هستیم بتوانیم همکاری‌ها را در عمل و به سرعت ادامه دهیم.

é فرصت‌های اقتصادی نباید از دست برود
صفایی با اشاره به اینکه فرصت پیش آمده در رابطه با اتفاقات منطقه به ویژه کشورهای شمالی، بسیار کم رخ می‌دهد، بیان کرد: هر چند همواره جمهوری اسلامی ایران با هر نوع جنگ و درگیری مخالف است اما باید بدانیم این تنش‌ها با فرصت‌های اقتصادی همراه است که نباید از دست برود.
وی با تاکید بر اینکه باید بتوانیم در یک فرصت کوتاه، شاهد اقدامات عملی توسط دولت هند و تعهد این کشور به توسعه بندر چابهار و افزایش تزانزیت بین روسیه و هند از طریق بندر چابهار باشیم، گفت: باید به سرعت از این ظرفیت بلا استفاده بندر چابهار استفاده کنیم و شاهد رونق بندر چابهار و استفاده از ظرفیت‌های این بندر باشیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه شواهد نشان می‌دهد، دولت هند در تلاش برای رونق تجارت و افزایش ترافیک کالا در بندر چابهار است، گفت: مردم ایران توقع دارند حضور هند در چابهار، مثمر ثمر باشد و با خروجی همراه شود و به طور حتم مردم هند نیز همین توقع را از دولت خود دارند و امیدوار به تحقق اهداف تعریف شده هستیم.

 

 

وزیر بنادر و کشتیرانی هند:
هند متعهد به توسعه و تجهیز بندر چابهار است

وزیر بنادر و کشتیرانی هند با تاکید بر اینکه کشورش متعهد به توسعه و تجهیز بندر چابهار است اعلام کرد: این کشور به تلاش‌های خود برای تبدیل بندر چابهار به قطب منطقه‌ای ترانزیت ادامه می‌دهد.
به گزارش روزنامه جمله به نقل سازمان بنادر و دریانوردی، سارباناندا سونوال پس از بازدید از بندر چابهار اظهار داشت: از طرف دولت هند از مهمان نوازی گرم‌تان تشکر می‌کنم و باید بگویم روابط تاریخی و فرهنگی ایران و هند همواره بین دو کشور وجود داشته و تا به امروز نیز ادامه پیدا کرده و این همکاری‌ها، بستر مناسبی برای توسعه همکاری‌های دو جانبه بین ایران و هند است.
وی با تاکید بر تعهد دولت هند در راستای توسعه و تجهیز بندر چابهار، عنوان کرد: عزم مشترک دو کشور برای توسعه همکاری‌ها در سال ۲۰۱۶ و در سفر نخست وزیر هند به ایران موجب شروع همکاری دو جانبه مدنظر قرار گرفت.
وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراه‌های هند، بیان کرد: افزایش فعالیت‌ها در بندر چابهار فضای جدیدی را برای توسعه این بندر رقم خواهد زد.
سونوال با بیان اینکه چابهار یک دروازه ترانزیتی است و نقش ویژه ای در کریدور شمال جنوب دارد، گفت: بندر چابهار زمان و مسیر حمل کالا را برای کشورهای آسیای میانه، جنوب آسیا و آسیای مرکزی کوتاه می‌کند.
وی با بیان اینکه هند چند اقدام را برای توسعه حجم کالا به چابهار به ویژه از طریق کشورهای ژاپن، کره جنوبی و کشورهای آسیای میانه انجام داده است، اظهار داشت: در این راستا برنامه روز چابهار را نیز در بمبئی برگزار کردیم و میزبان هیئت‌هایی از ایران و آسیای میانه بودیم.
وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراه‌های هند با اشاره به اینکه هند به تلاش‌های خود برای تبدیل بندر چابهار به یک قطب منطقه‌ای و بین المللی در حوزه ترانزیت ادامه خواهد داد، عنوان کرد: مطمئن هستم با همکاری سایر مجموعه‌ها از جمله گمرک، منطقه آزاد چابهار و…از پتانسیل بندر چابهار به طور کامل استفاده و آن را بالفعل کنیم.
سونوال افزود: از سازمان بنادر و دریانوردی، گمرک، استانداری سیستان و بلوچستان، منطقه آزاد چابهار و بندر چابهار به دلیل انجام همکاری با دولت هند تشکر می‌کنیم و مطمئن هستیم به تعهد مشترک خود برای تحقق بخشیدن به دیدگاه رهبران خود ادامه خواهیم داد.
وی با بیان اینکه بازدید میدانی صورت گرفته نشان دهنده تعهد دولت هند در توسعه بندر چابهار است اظهار داشت: برای انجام اقدامات عملی مطرح شده و افزایش ترافیک بندر پیشنهاد می‌کنم کمیته مشترک فنی بین ۲ کشور ایجاد تا چالش‌ها و مسائل پیش آمده پیگیری و حل شود و فرآیند فعالیت‌ها را تسریع و بندر چابهار را به یکی از مهم‌ترین بنادر جهان تبدیل کنیم.

 

 

مدیرعامل سازمان مجری ساختمان‌ها و تاسیسات عمومی و دولتی اعلام کرد؛
تکمیل و تحویل ۴ بیمارستان در دولت سیزدهم
معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه چهار پروژه بیمارستانی در دولت سیزدهم تکمیل و تحویل شد گفت: در برنامه است تا ۶ پروژه بیمارستانی و ورزشگاهی تا پایان سال جاری به بهره‌برداری برسد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، علی نبیان معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان مجری ساختمان‌ها و تاسیسات عمومی و دولتی در نشست خبری حوزه مسکن به مناسبت هفته دولت که امروز ۳۰ مرداد در ساختمان دادمان برگزار شد به تشریح بخشی از برنامه‌های اجرا شده و در دست اجرا و مطالعه سازمان پرداخت.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: سازمان مجری ساختمان‌ها و تاسیسات عمومی و دولتی در حوزه ساخت بیمارستان و مراکز درمانی، مراکز ورزشگاهی، تامینی و تربیتی و پروژه‌های زیرساختی مسئولیت داشته است که در بخش بیمارستان در ایام پاندمی کرونا ۱۴ بیمارستان احداث، تکمیل و تحویل شد که ۱۲ بیمارستان در دولت سیزدهم تحویل شد.
مدیرعامل سازمان مجری ساختمان‌ها و تاسیسات عمومی و دولتی افزود: بیمارستان‌های ۳۱۳ تختی جهرم، ۱۴۴ تختی گچساران، ۲۷۳ تختی تربت‌حیدریه در نیمه دوم سال ۱۴۰۰، و ۹۹ تختی مهدی‌ شهر از جمله بیمارستان‌های تکمیل و تحویل شده در دولت سیزدهم بوده است. در مجموع ۴ بیمارستان با ۸۲۷ تخت و در مساحت ۷۱ هزار و ۱۵۵ مترمربع تکمیل و تحویل شد.
نبیان توضیح داد: امسال در برنامه است تا با تامین بودجه ۶ پروژه بیمارستانی و ورزشگاهی تا پایان سال جاری تکمیل و تحویل بشود. وی افزود: پروژه حرم حضرت معصومه (س) یکی دیگر از پروژه‌هایی است که در سفر رییس‌جمهور تامین منابع شده و در صدد هستیم با تخصیص منابع رواق آن به اتمام برسد.