٧درصد تولید ناخالص در تصادفات هزینه می‌شود
٧درصد تولید ناخالص در تصادفات هزینه می‌شود

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا با بیان اینکه ٧ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور صرف هزینه تصادفات می‌شود، گفت: قوانین حوزه حمل و نقل کشور باید بازدارنده باشد.سیدکمال هادیانفر در نشست تخصصی «رؤسای پلیس راه و مدیران کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور با هدف ارتقای ایمنی عبور و مرور» که […]

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا با بیان اینکه ٧ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور صرف هزینه تصادفات می‌شود، گفت: قوانین حوزه حمل و نقل کشور باید بازدارنده باشد.سیدکمال هادیانفر در نشست تخصصی «رؤسای پلیس راه و مدیران کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور با هدف ارتقای ایمنی عبور و مرور» که در هتل ارم تهران برگزار شد، افزود: برگزاری این نشست‌های تخصصی می‌تواند باعث تقویت همدلی و هماهنگی دستگاه‌های فعال در حوزه ایمنی راه‌ها، امدادرسانی و پیشگیری از حادثه شود.وی با اشاره به ضرورت برگزاری یک نشست گسترده در تهران در این زمینه با مشارکت تمامی دستگاه‌های مربوطه، ادامه داد: یکی از مولفه‌های اساسی در زمینه کاهش و پیشگیری از تصادفات رانندگی مدیریت صحیح ترافیک است.وی افزود: امروز شرایط کشور با رشد و گسترش جمعیت، شمار دارندگان گواهینامه رانندگی و افزایش ترددها متحول شده است.
۵۴ میلیون نفر دارنده گواهینامه/۳۸ میلیون وسیله نقلیه
هادیانفر تصریح کرد: امروز ۵۴ میلیون نفر در ایران دارنده گواهینامه رانندگی هستند، ٣٨ میلیون وسیله نقلیه در جامعه فعال است، کشور سالانه ١.۵ درصد افزایش جمعیت داشته و بیش از ٢٩٠ هزار کیلومتر راه در ایران برآورد شده است؛ هر یک از این مؤلفه‌ها شمار سفرها، ترددهای داخلی و خارجی را افزایش می‌دهد.رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا افزود: برخی از عوامل نظیر محدودیت در دوران کرونا نیز سفرهای برون‌شهری را افزایش داده و ١٩ میلیون جریمه در سال گذشته به ثبت رسیده است؛ بنابراین امروز باید با یک ساختار و روش مناسب، ترافیک مدیریت و ایمنی ایجاد ‌شود و در کنار ارائه خدمات مطلوب، سوانح ترافیکی و تصادفات فوتی کاهش یابد. در سراسر دنیا نیز به این مقوله نگاه جدی وجود داشته و بسیاری از کشورها امروز با بهره‌گیری از این مدیریت کلان ضریب تصادفات را کاهش داده و از ١٧ تا ١٨ درصد به ١.۵ تا ٢.۵ درصد رسانده‌اند. هادیانفر اظهار داشت: یکی از شاخص‌های اساسی در برنامه‌های توسعه کشور نیز کاهش تصادفات و فوتی‌های ناشی از سوانح رانندگی است. به عنوان مثال، در برنامه ششم توسعه کشور این شاخص باید به ٣١ درصد برسد؛ اراده جهت دستیابی به این اهداف وجود داشته و نیازمند اعتبارات است.
خروج ۷ هزار خودرو فرسوده در هر چهار سال
وی تأکید کرد: سالانه همچنین ١.۵ میلیون وسیله نقلیه به ناوگان ٣٨ میلیونی اضافه می‌شود و در هر ۴ سال زیر ٧هزار خودرو فرسوده خارج می‌شود. در این زمینه باید تعادل‌سازی انجام شده و زیرساخت‌ها متناسب با این رشد جمعیتی و ترافیکی متحول شود.رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا افزود: امروز مردم سراسر دنیا در قالب عابر، سرنشین و راننده کاربر حوزه ترافیک بوده و مقوله ترافیک یک بحث جدی است. فوتی‌های برخی از حوادث همچون بحران کرونا مقطعی است، اما موضوع فوتی‌های تصادفات و سوانح رانندگی پایدار بوده و این مساله یک تهدید برای بشر است.
۵۱ درصد فوتی‌های سوانح رانندگی در لحظه تصادفات
هادیانفر تصریح کرد: ۵١ درصد فوتی‌های سوانح رانندگی در لحظه تصادفات، ۶ درصد در حین انتقال به بیمارستان و ۴٣ درصد در مراکز درمانی اتفاق می‌افتد.
وی افزود: ۴٩ درصد از فوتی‌های کشور نیز (١٧ هزار نفر در طول سال) به بیمارستان منتقل می‌شود. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه باید اهتمام ورزیده و از این مسأله پیشگیری کند. از امکانات هوایی برای انتقال بیماران به مراکز درمانی استفاده کرده و تمامی دستگاه‌ها اعم از وزارت آموزش و پرورش، صدا و سیما، رسانه‌ها و… نیز در این خصوص کمک‌رسانی داشته باشند.
٧درصد تولید ناخالص داخلی کشور صرف هزینه تصادفات
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا تأکید کرد: امروز ٧درصد تولید ناخالص داخلی کشور صرف هزینه تصادفات می‌شود و بیمه‌ها هزاران میلیارد تومان بابت این سوانح خسارت می‌بینند.هادیانفر با اشاره به عامل انسانی در این زمینه گفت: آموزش و فرهنگ‌سازی در این زمینه نیز باید بنیادی باشد. تعالیم مستمراً توسط صدا و سیما و وزارت آموزش و پرورش ادامه داشته و مباحث سرعت و سبقت غیرمجاز و استفاده از کمربند ایمنی و… را در کشور نهادینه کند.
وی با اشاره به این مطلب که طرح همیاران پلیس ١٨ درصد از تخلفات این حوزه را کاهش داده است، افزود: اقدامات ارزشمندی در این عرصه طی سال‌های اخیر صورت گرفته است، اما نقاط پرتصادف و حادثه‌خیز همچنان در جاده‌های کشور وجود داشته و این آسیب‌ها باید مدیدیت شود.
۵.۴ میلیارد تومان برای هر جانباخته هزینه می‌شود
وی با اشاره به ضرورت اعتبار ۵ هزار میلیارد تومانی در این حوزه و همچنین ١٧ هزار فوتی ناشی از سوانح رانندگی در طول سال در کشور گفت: ۵.۴ میلیارد تومان برای هر جانباخته هزینه می‌شود و بنابراین تخصیص اعتبار در این حوزه در حقیقت سرمایه‌گذاری است. ٣٠٠ هزار مجروح در سال که نزدیک به ٢٠ درصد با معلولیت همراه است، صدمه به نیروی انسانی کشور است. این ٢٠ درصد از جمعیت عمدتا از قشر جوان و فعال بوده و این مسایل مستلزم توجه ویژه است.وی با اشاره به پویش ١٨١٨ گفت: ١٨ درصد از فوتی تصادفات نوجوانان زیر ١٨ ساله بوده و این خسارات معنوی جبران‌ناپذیر است.هادیانفر تصریح کرد: امروز صنعت خودرو در کشور مناسب نیست، خودروی داخلی ایمن نبوده و باید کیفیت و ایمنی لحاظ شود. تمام شرکت‌های خودروسازی دنیا در چهار مولفه زیبایی، کیفیت، ایمنی و ارزانی با یکدیگر رقابت می‌کنند، اما صنعت خودروی داخلی کدامیک از این مؤلفه‌ها را داراست؛ طی یکی از تصادفات اخیر در ایران ٩ نفر همانند انفجار تی ان تی سوخته‌اند؛ چرا باید از ون‌های غیرمجاز به دلیل قیمت ارزان استفاده شود؛ این مسائل باید گفته شود. قوانین بازدارنده نبوده و کشور در این حوزه نیازمند مجازات جایگزین است. بررسی کشورهای توسعه‌یافته در جهان نیز نشان می‌دهد که قوانین باید روزآمد بوده و مقررات ٢٠ سال گذشته کارایی نخواهد داشت. وی همچنین با اشاره به ضرورت واردات خودرو افزود: گزارشات نشان می‌دهد، واردات خودرو در یک دوره باعث ایجاد رقابت در صنعت داخلی شده و تصادفات رانندگی کاهش یافته است. این مسئول خاطرنشان کرد: ٣۴ درصد تصادفات و ٧٠ درصد جانباختگان در جاده‌ها و ٣٠ درصد در شهرها رخ می‌دهد. رفع این مشکلات نیازمند اعتبار است. سال گذشته هم ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به حساب خزانه واریز شده و بنابراین منابع تعریف شده است.

 

 

 

درآمد پخش تلویزیونی مسابقات ورزشی باید برای همه رشته‌ها هزینه شود
بازرس کل امور ورزش و جوانان و میراث فرهنگی سازمان بازرسی کل کشور گفت: درآمد حاصل از حق پخش تلویزیونی مسابقات ورزشی باید برای همه رشته‌ها هزینه شود.
لقمان کیاپاشا اظهار داشت: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه ۷۰ درصد حق پخش به صدا و سیما و ۳۰ درصد باقیمانده به وزارت ورزش و جوانان اختصاص می‌یابد که متأسفانه عملاً این قانون اجرا نشده یا به‌طور کامل اجرا نمی‌شود.
وی با تأکید بر اینکه بر اساس قانون یاد شده تکالیفی برای صدا و سیما و وزارت ورزش و جوانان تعریف شده افزود: این موضوع به جد در دستور کار سازمان بازرسی است و بررسی آن آغاز شده است.
کیاپاشا با اشاره به اینکه وزارت ورزش و جوانان نیز باید درآمدهای حاصل از محل یادشده را برای همه رشته‌های ورزشی هزینه کند، تأکید کرد:اکنو به لحاظ عدم اجرای کامل این تکلیف قانونی این امر انجام نمی‌شود بر این اساس سازمان بازرسی کل کشور به موضوع ورود کرده است.
۲۲ مرداد سال جاری، صادق درودگر رئیس کمیته بازاریابی سازمان لیگ فوتبال در یک برنامه تلویزیونی نسبت به پرداخت شدن سهم صداوسیما از حق‌پخش تلوزیونی واکنش نشان داد. او در پاسخ به صحبت‌های مصطفی محمدی رئیس مرکز طرح، برنامه و بودجه صداوسیما که گفته بود سهم سازمان از حق‌پخش چیزی معادل ۱۰۰ میلیارد تومان بوده که پرداخت شده است، گفت: بله این مبلغ پرداخت شده اما طبق آمار وزارت ورزش و جوانان، میانگین رقم تبلیغات محیطی، ثانیه‌ای ۱۳۱ میلیون تومان یعنی دقیقه‌ای ۸ میلیارد تومان است.

گسترش همکاری‌ دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی محیط‌زیست با دانشگاه تهران
دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیطزیست و موزه جانور شناسی دانشگاه تهران، همزمان با هفته دولت تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
محمد مدادی مدیر کل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست درباره این تفاهم نامه گفت: گسترش همکاری با مراکز دانشگاهی معتبر و تراز اول کشور در راستای سیاست های اصولی سازمان در دستور کار دفتر قرار گرفته و در اولین گام برنامه همکاری گسترده و اثر بخش با موزه جانورشناسی دانشگاه تهران که از غنی ترین و قدیمی ترین مجموعه های علمی جانورشناسی کشور است در قالب تفاهم نامه تدوین و آغاز شد.وی اجرای برنامه های آموزشی و پژوهشی مشترک، ارتقای کمی و کیفی دو موزه با استفاده از ظرفیت های طرفین و ایجاد بانک اطلاعات را از جمله زمینه های همکاری مشترک بر شمرد.مدادی از شروع همکاری با موسسه باستان شناسی دانشگاه تهران در زمینه های مرتبط جانورشناسی خبر داد و گفت: اولین کارگاه آموزشی مشترک هفته گذشته برگزار شد و به زودی تفاهم نامه همکاری با موسسه مذکور نیز منعقد و اجرایی خواهد شد.
همچنین مهران حبیبی رییس دانشکده زیست شناسی دانشگاه تهران در مراسم امضای تفاهم نامه با تاکید بر ضرورت هم افزایی ظرفیت های موجود، ارتقای دانش های پایه را برای حفاظت از تنوع زیستی کشور ضروری دانست و بر لزوم برنامه ریزی عملیاتی و با زمان بندی مشخص برای تحقق اهداف دو طرف در تفاهم نامه تاکید کرد.

مصوبه اخذ بهای خدمات به مهاجرین و اتباع تصویب شد
اعضای شورای اسلامی شهر تهران مصوباتی را داشته و بر این اساس یک فوریت لایحه شهرداری تهران مبنی بر دریافت بهای خدمات ارایه شده به مهاجرین و اتباع را تصویب کردند.
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جریان هشتاد و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، با یک فوریت لایحه شهرداری در خصوص اصلاحیه مصوبه «اخذ بهای خدمات ارائه شده به مهاجرین و اتباع خارجی» را در دستور کار قرار دادند.
همچنین اعضای شورای اسلامی شهر تهران بررسی نامه فرماندار تهران در خصوص اعتراض هیئت تطبیق به مصوبه «تایید حساب تمرکز وجوه درآمدی ۲۳ سازمان و شرکت شهرداری تهران» را بررسی کردند.
مهدی اقراریان رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص گفت: باعث تعجب است که چرا فرمانداری از تلاش ما برای مبارزه با فساد ایراد گرفته است.
وی افزود: پاسخ‌های ما به صورت مکتوب برای ارائه به فرمانداری آماده و به هیئت رئیسه شورا نیز تحویل داده شده است.
ابوالفضل فلاح معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران تاکید کرد: شهرداری تهران موظف است که حساب‌های درآمدی ایجاد کرده و شرکت‌ها و سازمان‌ها درآمد خود را به آن حساب واریز کنند.
در نهایت اعضای شورای شهر پاسخ به نامه فرمانداری را با ۱۹ رأی تصویب کردند.