گام دوم در سیاست همسایگی، ارتقای همکاری‌های چندجانبه منطقه‌ای است
گام دوم در سیاست همسایگی، ارتقای همکاری‌های چندجانبه منطقه‌ای است

«علی باقری» با«محمد بن عبدالعزیز الخلیفی» معاون منطقه‌ای وزارت امور خارجه قطر و هیات همراه دیدار و درباره مناسبات دوجانبه و نیز تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی با بایکدیگر گفت‌وگو کردند. معاون سیاسی وزارت امور خارجه به تجربه موفق یکسال اهتمام دولت جمهوری اسلامی ایران در سیاست همسایگی اشاره و تصریح کرد: گام دوم در سیاست […]

«علی باقری» با«محمد بن عبدالعزیز الخلیفی» معاون منطقه‌ای وزارت امور خارجه قطر و هیات همراه دیدار و درباره مناسبات دوجانبه و نیز تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی با بایکدیگر گفت‌وگو کردند.
معاون سیاسی وزارت امور خارجه به تجربه موفق یکسال اهتمام دولت جمهوری اسلامی ایران در سیاست همسایگی اشاره و تصریح کرد: گام دوم در سیاست همسایگی، ارتقای همکاریهای چندجانبه و منطقه‌ای است.
باقری بر شتاب‌گیری روابط ممتاز تهران-دوحه به‌ویژه در یکسال اخیر تاکید کرد و اظهار داشت: از نقش‌آفرینی مؤثر قطر در پیشبرد گام دوم سیاست همسایگی ایران و ارتقای همکاری‌های چندجانبه منطقه‌ای استقبال می‌کنیم.
معاون سیاسی وزارت امورخارجه اهتمام به موضوع فلسطین را وظیفه انسانی و اسلامی همه کشورهای منطقه برشمرد و تصریح کرد: پایداری هر ترتیبات منطقه‌ای در گرو استیفای حقوق ملت فلسطین است.
باقری در این دیدار به تلاش‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی برای محو فلسطین از جغرافیای سیاسی منطقه و جهان هم گریزی زد و گفت: فلسطین کلید ثبات و امنیت پایدار منطقه‌ای است، از این رو هر ابتکاری که به حقوق ملت فلسطین بی‌توجه باشد، عامل بی‌ثباتی و مخل امنیت منطقه است.
معاون وزیر خارجه قطر به مشترکات تاریخی دو کشور اشاره و بر روابط رو به رشد دولت قطر و جمهوری اسلامی ایران در همه ابعاد تاکید کرد و دیدار و رایزنی مقامات وزارتخانه های امورخارجه دو کشور را زمینه‌ساز گسترش این روابط دانست.

رئیس‌جمهور تصمیمی برای تغییر کابینه ندارد
سخنگوی دولت گفت: رئیس جمهور هیچ تصمیمی برای تغییر در کابینه ندارد و وزرای اقتصادی دولت هم هیچ تغییری نمی‌کند.
«علی بهادری‌جهرمی» روز یکشنبه این اظهارات را بیان کرد و درباره جمع‌بندی دولت در خصوص یارانه‌های نقدی و کالابرگ الکترونیک اظهار داشت: جمع‌بندی حوزه یارانه از ابتدا به طور کامل مشخص بوده و مجلس شورای اسلامی دولت را مکلف کرده است که یارانه را به‌ صورت کالابرگ در اختیار مردم قرار دهد و این بسیار روشن و مشهود بود و مسیر دولت از ابتدا همین بوده و اعلام شده است.
سخنگوی دولت گفت: هر زمان زیرساخت‌های لازم به‌صورت ۱۰۰ درصد فراهم شود و امکان اجرایی داشته باشد،دولت مکلف به اجرای قانون است بنابراین تا زمانی که نظر قانون بر کالابرگ است دولت باید این کار را انجام دهد.
رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت تصریح کرد: زمانی که زیرساخت‌های لازم وجود نداشته باشد به طور طبیعی راهی جز پرداخت یارانه نقدی وجود ندارد و تازمانی که زیرساخت‌ها ایجاد و تکمیل نشود و قابلیت بهره‌برداری نداشته باشد همین شیوه پرداخت یارانه نقدی تداوم دارد.

 

 

ایران از راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز برای توقف درگیری‌ها در لیبی حمایت می‌کند
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران از روند گفت‌وگوهای سیاسی و راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز برای ایجاد ثبات و تمامیت ارضی در لیبی حمایت می‌کند.
ناصر کنعانی با ابراز نگرانی عمیق از درگیری‌های اخیر در طرابلس پایتخت لیبی، بر ضرورت توقف فوری این درگیری‌ها و حل اختلافات بین طرف‌های درگیر براساس حفظ منافع و امنیت مردم لیبی از طریق گفت‌وگو
تاکید کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: جمهوری اسلامی ایران همه طرف‌های درگیر را به خویشتنداری و جلوگیری از تشدید تنش دعوت کرده و از آنها می‌خواهد منافع مردم لیبی را در اولویت قرار دهند.
کنعانی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از روند گفت‌وگوهای سیاسی و راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز که وحدت ملی، ثبات و تمامیت ارضی لیبی را حفظ کرده و خواسته‌های بر حق مردم این کشور جهت توسعه و شکوفایی لیبی را تامین نماید، حمایت می‌کند.

 

 

 

 دولت تنها برای وزارت بازرگانی وزیر معرفی می‌‌کند
معاون پارلمانی رئیس جمهور درباره آخرین وضعیت معرفی وزیر بازرگانی به مجلس توضیح داد.سید محمد حسینی معاون پارلمانی دولت گفت: دولت تنها برای بازرگانی وزیر معرفی می‌‌کند؛ وزیر صمت هم که داریم.رئیسی‌ در یک سال، ۷ بار به صحن علنی رفته؛ در تعامل با مجلس قطعا او با روحانی فرق دارد. به گفته حسینی رئیس‌‌جمهور تاکید کرده همه مصوبات مجلس باید اجرا شود؛ همه‌مصوبات را هم خودش
ابلاغ می‌کند.
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: عبدالملکی خودش به نتیجه رسید که برای انسجام بیشتر باید استعفا دهد.حدود ۱۰ استیضاح برای وزرا مطرح بود که با گفت‌وگو کنسل شد. سوال و استیضاح حق مجلس است و منافاتی با رابطه خوب مجلس و دولت ندارد.

 

 

 

 

 

معاون سیاسی وزیر کشور در دیدار با آیات و مراجع عظام تقلید؛
رویکرد دولت سیزدهم تعمیق مردمی‌سازی امور است

معاون سیاسی وزیر کشور، دغدغه‌مندی نسبت به دینداری جامعه را ویژگی استاندار طراز انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: رویکرد دولت سیزدهم توجه به تقویت ارتباط دولت با مردم و تعمیق مردمی‌سازی امور است.
«محمدرضا غلامرضا» در دیدار با آیات و مراجع عظام تقلید به وظایف معاونت سیاسی وزارت کشور اشاره کرد و گفت: کسی که می‌خواهد فضای سیاسی کشور را مدیریت کند، خودش نباید کار سیاسی انجام دهد؛ بنابراین ما تلاش می‌کنیم که معاونت را به مسیر واقعی آن بازگردانیم.
معاون سیاسی وزیرکشور ادامه داد: ما مجری سیاست‌های نظام هستیم و معاونت سیاسی وزارت کشور متولی سیاست های داخلی است. در حوزه تقسیمات کشوری اگر چه که برای ما اجرای قانون مهم است اما توجه به مناطق محروم هم اهمیت دارد و تقسیمات کشوری به گونه‌ای انجام خواهد شد که توازن در توزیع ظرفیت‌ها و امکانات برقرار شود.
غلامرضا این را هم گفت که وظایف معاونت سیاسی به درستی تبیین نشده است و وظیفه معاونت سیاسی یک فعالیت سیاسی نیست بلکه مبتنی بر رویکرد حکمرانی و مدیریت فضای سیاسی کشور است.
وی به اینکه در نظام اسلامی، یک حکمران نسبت به دین، اعتقادات و باورهای دینی مردم و مسائل فرهنگی، اجتماعی و معیشتی هم مسئولیت دارد، افزود: حوزه دین از سیاست یا سیاست از دین، تفکیک شدنی نیست.
معاون سیاسی وزیر کشور اضافه کرد: وزارت کشور و استانداری ها تا سطوح پائین علاوه بر وظایف عمرانی ، اقتصادی و معیشتی، ایجاد امید و نشاط در جامعه، خدمت رسانی و توجه ویژه به محرومان، بر ارتقای سطح مشارکت نخبگان و حلقه های میانی در امور کشور نیز توجه
ویژه دارند.
غلامرضا به نقش حلقه‌های میانی در تقویت ارتباط مردم با دولت گریزی زد و گفت: نخبگان و حلقه های میانی در سطوح و مناطق مختلف از مهمترین ارکان مردمی سازی دولت هستند و وزارت کشور در راستای مردمی سازی دولت و جوان‌گرایی، اهتمام جدی به تدوین نظامات جدید برای انتصاب مدیران و نظارت بر عملکرد دستگاه های دولتی دارد.
وی این را هم گفت که دولت سیزدهم نسبت به نقش مردم و احزاب در تصمیم سازی ها هم رویکرد مثبتی دارد.معاون سیاسی وزیر کشور در بخشی دیگر از این گفت و گو تاکید کرد: از نظر وزیر کشور استاندار طراز انقلاب اسلامی، استانداری است که علاوه بر مسائل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی ، نسبت به دین مردم دغدغه‌مندانه با بهره‌گیری از ظرفیت‌های حوزه علمیه، برنامه‌ریزی دقیق و مسئولانه
داشته باشد.
غلامرضا گفت: دین اسلام برای ابعاد مختلف زندگی انسان‌ها برنامه دارد. یعنی به غیر از بُعد فردی، برای مسائل اجتماعی و حکمرانی نیز دستورالعمل دارد و اسلام به عنوان کامل‌ترین دین برای امور سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و مدیریتی برنامه دارد، پس باید این مبانی را به عنوان پایه‌های برنامه ریزی کلان تا خرد کشور مورد توجه
قرار دهیم.
معاون سیاسی وزیرکشور در سفر به قم با حضرات آیات نوری همدانی، سید محمد سعیدی تولیت آستان حضرت فاطمه معصومه علیها سلام، میرباقری، فاضل لنکرانی، سید احمد خاتمی عضو مجلس خبرگان رهبری، و حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین دیدار کرد و پس از شنیدن دیدگاه‌ها، نظرات، انتظارات و دغدغه‌هایشان، به توضیح مسئولیت‌ها و اقدامات معاونت سیاسی وزارت کشور پرداخت.