رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت که ظرفیت لازم برای جابهجایی میانگین ۱۰۰ هزار مسافر در بازه زمانی ۱۵ روزه تا پایان شهریور در نظر گرفته شده است. محمد محمدیبخش در یک برنامه تلویزیونی درباره نقش شرکتهای هواپیمایی برای جابجایی مسافران دراربعین اظهار کرد: جلسات ستاد اربعین از سال گذشته به دستور وزیر راه و شهرسازی […]
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت که ظرفیت لازم برای جابهجایی میانگین ۱۰۰ هزار مسافر در بازه زمانی ۱۵ روزه تا پایان شهریور در نظر گرفته شده است.
محمد محمدیبخش در یک برنامه تلویزیونی درباره نقش شرکتهای هواپیمایی برای جابجایی مسافران دراربعین اظهار کرد: جلسات ستاد اربعین از سال گذشته به دستور وزیر راه و شهرسازی تشکیل شد و حوزه هوایی هم مستثنی نبود و ما نیز در این خصوص جلساتی داشتیم. با تجربه سالهای گذشته امسال محدودیت در حوزه کرونا کمتر شده و ۱۵ شرکت هواپیمایی ایران را برای جابهجایی زائران اربعین حسینی به کار گرفتیم.
وی درباره ظرفیتی که توسط سازمان هواپیمایی و شرکتها پیشبینی شده، اظهار کرد: ما پیش از این، ۱۲۰ پرواز هفتگی بهصورت منظم به عراق داشتیم، این عدد در ایام محرم و تا قبل از اربعین به ۱۵۵ رسیده و در بازه زمانی ۱۵ تا پایان شهریور که روز اربعین در ۲۶ شهریور را نیز شامل میشود، پیشبینی ما ۲۵۰ پرواز برنامهای و ۷۵۰ پرواز فوقالعاده است که در مجموع به ۱۰۰۰ پرواز میرسد. درواقع پیشبینی کردیم که میتوانیم میانگین ۱۰۰ هزار مسافر را در بازه زمانی ۱۵ روز جابهجا کنیم که تقریبا دو برابر ظرفیت سال گذشته است.
رئیس سازمان هواپیمایی در پاسخ به اینکه آیا امکان افزایش این ظرفیت وجود نداشت، بیان کرد: افزایش این ظرفیت مصوبات خاصی را نیاز دارد که در حال حاضر امکانش نیست و از طرفی نسبت به قیمتهای شرکتهای هواپیمایی ممکن نیست. ما سالهای گذشته پروازهایی را بهصورت غیرمستقیم داشتیم و امسال هم ایرلاینهای خارجی این کار را انجام میدهند. اما ایرلاینهای ایرانی میتوانند پاسخگوی ظرفیت فرودگاههای عراقی باشند.
محمدیبخش با بیان اینکه پروازهای ایرانی از ۲۰ فرودگاه کشور عازمند، اما در عراق تنها دو فرودگاه نجف و بغداد پذیرای زائران هستند، گفت: با توجه به این موضوع، محدودیتهایی را خواهیم داشت. این هفته دیداری در عراق خواهیم داشت، برای بررسی امکاناتی که میتوانند به هواپیماهای ما ارائه دهند، محدودیتها را بررسی میکنیم و هرچه فرودگاههای بغداد و نجف اعلام کنند، سعی میکنیم ظرفیت لازم را ایجاد کنیم.
é تنها ایرلاینها باید فروشنده بلیتهای اربعین باشند
وی درباره نحوه بلیتفروشی برای اربعین توضیح داد: امسال یک شرایط متفاوت رقم خورد، ما قیمت بلیت را شش میلیون تومان تعیین کردیم که ۲.۵ میلیون را فرودگاه عراق به ازای هر مسافر دریافت خواهد کرد. در هماهنگی با ایرلاینها به عدد شش میلیون تومان رسیدیم، هرچند مورد موافقت برخی شرکتهای هواپیمایی نبود، اما برای کوتاه کردن دست دلالها اعلام کردیم تنها ایرلاینها باید فروشنده باشند و نظارت ما هم روی همین شرکتها خواهد بود.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه بازه زمانی اربعین، ۱۵ تا ۳۰ شهریورماه در نظر گرفته شده، گفت: از اول دهه محرم، مردم بهصورت هفتگی برای ۱۵۵ پرواز به روال عادی بلیت تهیه کردند، اما از شنبه ۱۲ شهریور که مقرر شد بلیتهای بازه اربعین به فروش برسد، بهدلیل حجم درخواستها مشکلاتی وجود داشت. با توجه به اینکه امسال پنج میلیون زائر اربعین پیشبینی شده، مجموعه درخواستهای هوایی هم زیاد است، بهدلیل گرمای هوا و سهولت سفر هوایی، استقبال چشمگیری از سفر هوایی خواهد شد که متاسفانه نمیتوانیم پاسخگوی این میزان درخواست باشیم، این محدودیتها البته به طرف عراقی هم برمیگردد.
محمدیبخش درباره آمار فروش بلیتهای اربعین بیان کرد: طبق آماری که تا کنون داشتیم، ۱۰ هزار بلیت عرضه شده و مردم خرید کردند. چند سایت شرکتهای هواپیمایی در ساعات ابتدایی دچار مشکل شدند اما به تدریج از بعدازظهر این مشکل رفع شد و این روند در روزهای آینده ادامه دارد و عرضه پلکانی به مردم کمک میکند که بلیت مورد نظر خود را دریافت کنند. البته این آمار از آمار نیروهای مسلح و وزارت امور خارجه جداست.
معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به اینکه نظارت بر نحوه فروش بلیتهای اربعین چگونه انجام میشود، توضیح داد: با دستگاههای قضایی صحبت کردیم و سختگیرانه با این موضوع برخورد میکنیم تا بلیت را قیمت مناسب عرضه کنیم. با اقداماتی که انجام شده، دست کسانی که به دنبال بازار سیاه بودند، کوتاه شده و ماهم باید نظارت خود را ادامه دهیم، برای این منظور لیست خرید بالای ۹ نفر نداریم و این میتواند به جمعآوری بازار سیاه کمک کند و در روزهای آینده میتوانیم شرایط بهتری داشته باشیم.
رئیس سازمان هواپیمایی خاطرنشان کرد: هدف ما این است که به زائران کمک کنیم و تاکید وزیر و رئیس جمهوری هم همین است. اینکه بخواهیم ظرفیتهای هوایی را دو برابر کنیم، کار جهادی و شبانهروزی میطلبید که صورت پذیرفته تا شرمنده زائران نباشیم و بتوانیم سرویس خوبی هم در ایران و هم در عراق ارائه دهیم.
é آییننامه حقوق مسافر تا ماه آینده نهایی میشود
محمدیبخش درباره آییننامه حقوق مسافر توضیح داد: این آییننامه چند وجه دارد، هم بخش مسافر، هم فرودگاهی هم شرکتهای هواپیمایی. در حال حاضر پیشنویس نهایی این آییننامه و ارائه شده و برای اینکه بتوانیم نظر دستگاههای ذیربط قضایی و ایرلاینها را هم بگیریم، این پیشنویس را به آنها فرستادیم که تا یک ماه آینده جمعبندی و صادر میشود. با ابلاغ این آییننامه، بخش زیادی از نارضایتیها برطرف میشود و این یک مطالبه عمومی است.
وی در پاسخ به اینکه آیا در حال حاضر فروش دلاری توسط شرکتهای هواپیمایی انجام میشود، گفت: وزیر راه بارها اعلام کرد که چیزی به اسم فروش دلاری نداریم، البته بعد از بررسیها متوجه شدیم اتباع سایر کشورها در مبدا، بلیت را بهصورت دلاری میخرند و وارد فرودگاههای ما میشوند و ریالی پرداخت میکنند، اگر هم قرار است سودی باشد، باید به کسی که خدمات را ارائه میدهد، برسد. ما با این حلقه فساد برخورد میکنیم و در این راستا سه شرکت و چند آژانس هواپیمایی متخلف به تعزیرات معرفی شدند.
معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی:
زائران اربعین گران فروشی بلیت اتوبوس را به شماره ۱۴۱ گزارش دهند
معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی گفت: نرخ همه انواع بلیتها را در پایانهها درج کردهایم و مدیران سازمان حمل و نقل و پایانهها، در پایانهها میز خدمت گذاشتهاند و چنانچه زائرین شکایتی در این رابطه دارند به تلفن گویای ۱۴۱ گزارش دهند.
«شهریار افندیزاده» درباره تمهیدات اندیشیده شده برای تسهیل در تردد زائرین اربعین، گفت: در حمل و نقل ریلی افزایش قیمتی وجود نخواهد داشت و با تاکید مقام عالی وزارت راه و شهرسازی قیمت بلیت رفت و برگشت تهران- نجف و تهران- بغداد از ۱۵ شهریورماه ۶ میلیون تومان تعیین شده است که نسبت به قیمتهای قبل، کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: سازمان هواپیمایی کشوری هم به تمام شرکتهای ایرلاین ابلاغ کرده است که فروش بلیتهای اربعین فقط از طریق سایتهای خود ایرلاینها انجام شود و آژانسهای هواپیمایی فروش بلیت نخواهند داشت.
معاون وزیر راه گفت: وزیر راه و شهرسازی تاکید بسیاری بر این موضوع داشته و در این راستا هم بازرسان ویژه وزارت راه و شهرسازی در پایانهها مستقر شدهاند.
افندیزاده اضافه کرد: در بخش حمل و نقل جادهای هم ما با جابهجایی حدود ۱.۵ میلیون زائر اربعین در ناوگان حمل و نقل عمومی و حدود ۳ میلیون نفر در بخش حمل و نقل شخصی روبهرو هستیم. معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی گفت: ما نرخ همه انواع بلیتها را در پایانهها درج کردهایم و مدیران سازمان حمل و نقل و پایانهها، در پایانهها میز خدمت گذاشتهاند.
افندی زاده اضافه کرد: همچنین تاکید شده که اتوبوسها به هیچ عنوان نباید دربستی باشند و همین امروز با دو، سه شرکت متخلف هم در این زمینه برخورد صورت گرفته و فعالیتشان به صورت موقت، به حالت تعلیق در آمده است. وی از الزام برای صدور بلیت برای یک به یک زائرین خبر داد و عنوان کرد: چنانچه زائرین شکایتی در این رابطه دارند، میتوانند با مراجعه به مدیرانی که در سازمان پایانهها مستقر هستند یا با تماس با تلفن گویا ۱۴۱ شکایت خود را مطرح کنند. در این راستا تاکنون با ۳ شرکت که مسافران را به صورت دربستی و با قیمتهای بالاتر از نرخ مصوب جابهجا کردهاند، برخورد صورت گرفته است. معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی در عین حال از همکاری مطلوب شرکتهای حمل و نقلی در راستای اجرای دستورالعمل جابهجایی زائرین اربعین قدردانی کرد.
سعید محمد به صف منتقدان آییننامه واردات خودرو پیوست
دبیر شورای عالی مناطق آزاد خواستار بازنگری در مصوبه اخیر واردات خودرو که به تصویب هیئت وزیران رسیده است، شد.
به گزارش روزنامه جمله به نقل از شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی، مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی در آئین بهرهبرداری و شروع عملیات اجرایی پروژههای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی که در حضور محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور برگزار شد اظهار داشت: جای سرزمین اصلی و مناطق آزاد عوض شده است و این اشتباهات در قانون گذاری برای مناطق آزاد، سم مهلک سرمایهگذاری و رونق اقتصادی کشور است.
سعید محمد در این مراسم که در دفتر معاون اول رئیس جمهور و با حضور ویدئو کنفرانسی ۹ منطقه آزاد و ویژه اقتصادی جهت بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی ۷۱ پروژه با ارزش سرمایهگذاری بیش از یک میلیون و ۱۸۰ هزار میلیارد ریال و اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم ۲۲ هزار نفر برگزار شد با اشاره به مصوبه اخیر پیرامون واردات خودرو اظهار داشت: در این مصوبه مشوقهای در نظر گرفته شده برای سرزمین اصلی بیش از مناطق آزاد است و مناطق آزاد با محدودیت بیشتری نسبت به سرزمین اصلی مواجه شدهاند.
وی همچنین از نگاه کارشناسی و نقد فنی و قانونی به این مصوبه سخن گفت و ضمن بیان اشکالهای این مصوبه و اجحاف در حق مناطق آزاد که در نهایت بهبود وضعیت اقتصاد کلان کشور را با مشکل مواجه میکند، بازنگری جدی در مصوبه اخیر و احیای نقش مؤثر و حیاتی مناطق آزاد در واردات هدفمند خودرو را از معاون اول رئیس جمهور خواستار شد.
طی پنج ماهه سالجاری صورت پذیرفت؛
کشف بیش از ۱۷۰۰ تخلف اضافه تناژ شناسایی شده در جادههای مازندران
رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای مازندران اظهار داشت: طی پنج ماهه سالجاری در راستای طرح تشدید برخورد با متخلفین اضافه تناژهزار و ۷۲۹تخلف اضافه تناژ شناسایی و اعمال قانون شد.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهر سازی از مازندران، ناهید شهرامی نیا اظهار داشت: با توجه به اهمیت نقش بار حمل شده بیش از ظرفیت مجاز وسیله نقلیه در کاهش ایمنی تردد، طرح شناسایی برخورد با متخلفین اضافه تناژ با رویکرد شناسایی و برخورد با موارد تخلف تناژ بالا که آسیب بیشتری بر بستر و ابنیه فنی راه وارد میکند، از ابتدای سالجاری با جدیت بیشتری در دستور کار قرار گرفت . وی ادامه داد : طرح مذکور در قالب گشتهای مشترک به اتفاق پلیس راه استان و انجمنهای صنفی شرکتهای حمل و نقل کالا، در کلیه محورها به خصوص در مبادی بارگیری (معادن) انجام شد. رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای مازندران اظهار داشت : طبق بررسیهای به عمل آمده در پنج ماهه سالجاری، مقدار ۳۶۰۰ تن بار بیش از ظرفیت مجاز توسط وسایل نقلیه مورد شناسایی و اعمال قانون قرار گرفت. شهرامینیا خاطر نشان کرد: با توجه به سهم بسیار زیاد این دسته از وسایل نقلیه در ترددهای روزانه استان، به منظورتشدید برخورد با متخلفین در محورهای پرتخلف از جمله هراز، سوادکوه و ساری – نکا، ضمن نظارت و کنترل توسط باسکولهای ثابت و سیار در مبادی بارگیری، اقدامات پیشگیرانهای نیز به جهت جلوگیری از تکرار تخلف و خسارت به سرمایه ملی با همکاری پلیس راه از جمله توقیف وسیله نقلیه در پارکینگ، لغو کارت هوشمند راننده و ناوگان و…. در دست اجرا است.