رئیس کل بانک مرکزی از هدفگذاری ۳۰ درصدی رشد نقدینگی در سال ۱۴۰۱ توسط بانک مرکزی خبر داد و گفت: در راستای تنظیم رابطه مالی بانک مرکزی و دولت، شورای هماهنگی دولت و بانک مرکزی تشکیل شده است. دکتر علی صالح آبادی در حضور آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور که به منظور نظارت […]
رئیس کل بانک مرکزی از هدفگذاری ۳۰ درصدی رشد نقدینگی در سال ۱۴۰۱ توسط بانک مرکزی خبر داد و گفت: در راستای تنظیم رابطه مالی بانک مرکزی و دولت، شورای هماهنگی دولت و بانک مرکزی تشکیل شده است.
دکتر علی صالح آبادی در حضور آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور که به منظور نظارت ستادی در بانک مرکزی حضور یافته بود، کنترل تورم، اصلاح نظام بانکی، تقویت حکمرانی ریال، توسعه بانکداری اسلامی و ثبات بخشی به بازار ارز را از جمله مهمترین برنامههای راهبردی بانک مرکزی برشمرد و به تشریح عملکرد و برنامههای بانک مرکزی در این حوزهها پرداخت.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: کنترل رشد پایه پولی و نقدینگی، تنظیم رابطه مالی دولت با بانک مرکزی و مدیریت انتظارات تورمی از مهمترین اقدامات بانک مرکزی در زمینه کنترل
تورم است.
دکتر صالح آبادی با بیان اینکه بر این اساس خالص مطالبات بانک مرکزی از دولت از ۶۵ همت در ۴ ماهه ابتدایی سال گذشته به ۴۷ همت در مدت مشابه سال جاری کاهش پیدا کرده است، تاکید کرد: دولت حدود ۲۸ همت از سپردههای خود نزد بانک مرکزی استفاده کرده است و استقراضی از بانک مرکزی نداشته و استفاده از تنخواه را
به حداقل رسانده است.
وی خاطرنشان کرد: به منظور کنترل رشد نقدینگی و پایه پولی نیز کمیته پایش پایه پولی و نقدینگی در بانک مرکزی تشکیل شده که به طور مستمر تغییرات این شاخصها را بررسی کرده و در صورت انحراف از نرخهای هدفگذاری شده نسبت به انجام اقدامات اصلاحی اقدام میکند.
دکتر صالح آبادی حفظ ثبات ارز، علامت دهی شفاف و موثر در خصوص اولویت هدف کنترل تورم، ایجاد فضای اطمینان در جامعه نسبت به انضباط مالی دولت و تقویت سیاستهای ارتباطی و انتشار به موقع اخبار و اطلاعات را از اقدامات مهم بانک مرکزی در زمینه مدیریت انتظارات تورمی دانست و خاطرنشان کرد: خوشبختانه بر اساس اقدامات انجام شده، نرخ تورم از ۵۹.۳ درصد در شهریور ماه سال گذشته به ۴۰.۱ درصد در حال حاضر رسیده است و تورم نقطه به نقطه نیز که در شهریور ماه سال گذشته به ۶۵ درصد رسیده بود در پایان سال گذشته به ۲۹.۵ درصد رسید.
البته حذف ارز ترجیحی باعث رشد مقطعی تورم در اوایل امسال شد که با تخلیه آثار تورمی ناشی از آن در تیرماه شاهد کاهش آن بودیم و این روند کاهشی
تداوم خواهد داشت.
رئیس شورای پول و اعتبار ادامه داد: رشد پایه پولی نیز که در تیرماه ۱۴۰۰ به ۴۲.۶ درصد رسیده بود در حال حاضر به ۲۶.۲ رسیده و رشد نقدینگی نیز از ۴۲.۸ درصد به ۳۴.۹ درصد کاهش یافته است.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه تسهیلات پرداختی بانکها در ۴ ماهه اول امسال به ۱۰۰۰ همت رسیده است، افزود: ۶۶ درصد تسهیلات بانکی در حوزه سرمایه در گردش پرداخت شده است؛ این در حالی است که میزان کل تسهیلات پرداختی در چهار ماهه سال گذشته ۷۳۸
همت بوده است.
دکتر صالح آبادی تامین مالی قاعده مند و وثیقه محور، کنترل اجزای ترازنامه بانکها و جلوگیری از خلق نقدینگی خارج از ضوابط، اصلاح ساختار نظام مالی و سرمایهای بانکها، تسهیل دسترسی عموم مردم به خدمات بانکی و توسعه شمولیت مالی و نیز توسعه ابزارهای تامین مالی زنجیرهای را از اقدامات مهم بانک مرکزی در زمینه اصلاح
نظام بانکی دانست.
وی تصریح کرد: در همین راستا کنترل مقداری ترازنامه بانکها، اتصال سامانه سمات به سایر سامانههای داخل و خارج از بانک مرکزی، الزام به افزایش سرمایه بانکها، تکمیل پروژه ادغام بانکهای نظامی و الزام ۱۰ بانک به ارائه طرح تجدید ساختار اختصاصی انجام شده است.
رئیس کل بانک مرکزی از تصویب ضوابط صندوقهای قرض الحسنه تک شعبهای در شورای پول و اعتبار خبر داد و افزود: احراز هویت غیر حضوری، استفاده از سفته الکترونیکی، افزایش سقف تسهیلات خرد به ۲۰۰ میلیون تومان و اجازه رشد ترازنامه بانکهای قرض الحسنه تا ۵ درصد، از جمله اقدامات مهم در زمینه تسهیل دسترسی مردم به خدمات
بانکی است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۳۱۰هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه بدون وثیقه به مبلغ ۹.۳ همت توسط شبکه بانکی پرداخت شده است، افزود: از ابتدای سالجاری تاکنون مبلغ ۵۸ همت در قالب ۴۱۸ هزار فقره وام قرض الحسنه ازدواج پرداخت شده است، همچنین طی این مدت مبلغ ۱۳ همت در قالب ۳۱۵ هزار فقره تسهیلات فرزندآوری پرداخت
شده است.
رئیس کل بانک مرکزی با تشریح حمایت عملیاتی بانک مرکزی از تولید با روشهای غیر تورمی تاکید کرد: خوشبختانه با برنامههای بانک مرکزی تامین مالی بنگاههای تولیدی از طریق اوراق گام از ۲۰ همت عبور کرد.
وی ادامه داد: در حالی که از بهمن ماه ۹۹ تا تیرماه سال جاری ۸.۸ همت اوراق گام استفاده شده بود، با اصلاحات انجام شده از تیر ماه سال جاری تا تاریخ ۱۰ شهریور مبلغ ۱۳.۴ همت اوراق گام استفاده شده است که نشانگر رشدی قابل توجه در این زمینه است.
رئیس شورای پول و اعتبار، ساماندهی بیش از ۱۸ میلیون درگاه پرداخت و کارتخوان، اجرای قانون جدید چک و ارتقای سامانههای مربوطه، شناسایی هوشمند شبکههای مشکوک، تفکیک حسابهای شخصی و تجاری و استقرار نظام پرداخت مبتنی بر رمز ریال را از اقدامات بانک مرکزی در زمینه تقویت حکمرانی ریال دانست و افزود: در زمینه بانکداری اسلامی نیز تقویت جایگاه شورای فقهی و گسترش آموزش و طراحی گواهینامه حرفهای بانکداری اسلامی دنبال شده است و تهیه سند راهبردی بانکداری اسلامی نیز در دستور کار بانک
مرکزی قرار دارد.
دکتر صالح آبادی همچنین ثبات بخشی به بازار ارز، اتصال سامانههای ارزی بانک مرکزی به کمرگ و مالیات، حفظ و تقویت ذخایر ارزی و انعقاد پیمانهای پولی دوجانبه را از اهم اولویتهای بانک مرکزی در حوزه ارز دانست و خاطرنشان کرد: ایجاد تعادل در بازار ارز در دستور کار
بانک مرکزی است.
صالح آبادی با اشاره به تامین ۲۶ میلیارد دلار ارز برای واردات کالا و خدمات طی پنج ماه ابتدایی سال جاری گفت: این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۱۹ میلیارد دلار بوده است.رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: میزان برگشت ارز حاصل از صادرات نیز طی ۵ ماه نخست سال جاری به ۹۱درصد رسیده است.
مدیر عامل بانک تخصصی بخش مسکن خبر داد؛
ساخت ۲۰۰ هزار واحد اجارهای کوچک در مناطق جنوبی تهران
مدیر عامل بانک تخصصی بخش مسکن از امضای تفاهم نامه سه جانبه این بانک، وزارت راه و شهرسازی و شهرداری تهران برای ساخت ۲۰۰ هزار واحد اجارهای کوچک متراژ در جنوب پایتخت خبر داد.
محمود شایان در همایش فناوری صنعت ساختمان و مسکن با بیان اینکه دوره مشارکت تسهیلات ساخت مسکن حداقل ۲۴ و حداکثر ۳۶ ماه است، اظهار داشت: به دلیل پایین بودن هزینه «پول» سازندگان تمایلی به کوتاه کردن دوره مشارکت ندارند در حالی که با فناوریهای نوین ساختمان میتوان دوره ساخت را به شش ماه کاهش داد.
وی افزود: تقریباً صد درصد تأمین مالی پروژههای مسکن از بازار پول است و از طریق بازار سرمایه نتوانستیم در تأمین مالی پروژههای مسکن ورود کنیم.
مدیر عامل بانک تخصصی بخش مسکن گفت: بانکداران تمایلی به فرآیند بازار سرمایه ندارند. حال آنکه باید در تأمین مالی پروژهها به اصلاح روش روی آورده و به سمت تأمین مالی از بازار سرمایه برویم.
شایان تصریح کرد: برای تأمین مالی در شبکه بانکی نیز به سراغ عقود اسلامی رفتیم. و سراغ روشهایی چون تعهد و ال سی داخلی و ضمانت نامه بانکی نرفتیم.
وی افزود: بر اساس قانون جهش تولید مسکن بانکها باید ۲۰ درصد تسهیلات پرداختی خود را به بخش مسکن بدهند اما غیر از بانک عامل بخش مسکن سایر بانکها به ندرت ورود کردهاند.
مدیر عامل بانک تخصصی بخش مسکن تأکید کرد: بانکدار حاضر است بابت عدم اجرای قانون جهش تولید مسکن و ندادن تسهیلات، مالیات بدهد اما حاضر نیست به دلیل طولانی بودن دوره بازپرداخت تسهیلات مسکن متضرر بشود. به نظر من قانون درست تبیین شده چون در قانون جهش تولید مسکن نیامده که بانک تسهیلات جدید به مسکن بدهد بلکه ۲۰ درصد از تسهیلاتی که قبلاً میداده را باید
به ساخت مسکن بیاورد.
شایان خاطرنشان کرد: در دولت قبل، سهم بخش مسکن از تسهیلات بانکی از ۱۸ به ۵ درصد کاهش یافت که نتیجه آن را در وضعیت کنونی بازار مسکن میبینیم. کل خط اعتباری مسکن مهر ۵۵ هزار میلیارد تومان بود اما بانک عامل بخش مسکن تاکنون برای پرداخت ۴۶ هزار میلیارد تومان قرارداد امضا کرده و ۲۶ هزار میلیارد تومان آن را پرداخت کرده است.این مقام مسئول شبکه بانکی با اشاره به روشهای تأمین مالی پروژههای مسکن از بازار سرمایه مانند صندوقهای پروژه، صندوقهای زمین و ساختمان و امثال آن گفت: در بانک عامل بخش مسکن به دنبال آن هستیم تا رژیم سپرده گذاری را تغییر دهیم. به عنوان مثال در حساب سپرده مسکن جوانان ۱۵ سال فردی باید سپرده گذاری کند و بعد از ۱۵ سال وامی دریافت کند که تأثیری در بازار ندارد و نمیتواند با آن خانه بخرد. بنابراین به دنبال روش فروش متری از طریق بازار سرمایه رفتهایم.وی خاطرنشان کرد: برای اجاره داری حرفهای مسکن تفاهم نامه سه جانبه میان بانک عامل بخش مسکن، وزارت راه و شهرسازی و شهرداری تهران به امضاء رسیده تا بر اساس تأمین مالی این بانک، شهرداری نسبت به ساخت ۲۰۰ هزار واحد اجارهای کوچک با تأمین مالی ۲۰۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۱۰ ساله اقدام کند.
فروش ارز اربعین به سرپرست خانواده در بانک صادرات امکان پذیر شد
سرپرستان خانوادههای عازم راهپیمایی عظیم اربعین حسینی میتوانند از شعب منتخب ارزی بانک صادرات ایران به صورت یکجا برای اعضای خانواده ارز خریداری کنند.
به منظور تسهیل ارائه خدمات فروش ارز به زائرین اربعین، فروش و ارائه ارز به صورت یکجا و خانوادگی به سرپرست خانوار پس از ثبت اطلاعات اعضای خانواده در سامانههای مربوطه و احراز هویت آنان انجام می شود.
با تمهیدات اندیشیده شده، شعب منتخب ارزی بانک صادرات ایران در مدیریت شعب استان های همدان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان در هفته جاری تا ساعت ٢٠ و شعب منتخب سایر استان ها و مناطق در صورت لزوم تا ساعت ٢٠ نسبت به ارائه خدمات به زائران اقدام خواهند کرد.
در همین راستا، شعب منتخب ارزی بانک صادرات ایران و صرافی سپهر صادرات، از روزهای ابتدایی عرضه ارز اربعین تاکنون به ٧ هزار و ٣٣٥ نفر از متقاضیان، ارز دینار
و دلار فروختند.
بنابراین گزارش، شعب منتخب ارزی و شعب صرافی سپهر بانک صادرات ایران تا پایان روز یکشنبه ١٣ شهریورماه امسال، موفق به فروش ٦ هزار و ٢٣٥ فقره فروش دلار اربعین به ارزش ٦٢١ هزار و ٧٧٩ دلار شدند. علاوه بر این صرافی سپهر با فروش ١١٠٠ فقره به ارزش ١٦٣ میلیون و ٢٨٠ هزار دینار عراق، خدمترسانی به زائرین حسینی را افزایش داد و به این ترتیب تعداد متقاضیان ارز اربعین در شعب منتخب ارزی بانک و صرافی سپهر از ٧ هزار و ٣٣٥ نفر گذشت.
بانک صادرات ایران از طریق ١٢٥ شعبه منتخب خود در سراسر کشور تا سقف ١٠٠ دلار و تمامی شعب صرافی سپهر به زائران اربعین حسینی ١٠٠ دلار یا معادل آن به میزان ١٥٠ هزار دینار عراق با نرخ توافقی عرضه میکند.
زائران میتوانند با همراه داشتن کارت ملی معتبر، سپهر کارت فعال بانک صادرات ایران، کد پیگیری ثبتنام در سامانه سماح و شماره تلفن همراه به نام متقاضی، به شعب منتخب در شهر محل سکونت خود مراجعه کنند.
همچنین متقاضیان میتوانند با همراه داشتن کارت ملی، کارت بانکی عضو شتاب، شماره تلفن همراه به نام متقاضی و حضور شخص خریدار نسبت به دریافت آن از صرافی سپهر اقدام کنند.
سککوک یکی از مبناهای مورد نیاز نظام تولید و صنعت کشور است
عضو هیات عامل و معاون برنامهریزی و تحول بانک ملی ایران با تاکید بر استفاده حداکثری از ظرفیت این بانک در بخش محصولات نوین گفت: سامانه سککوک (تامین مالی زنجیره ای) یکی از مبناهای مورد نیاز نظام تولید و صنعت کشور است.
محمد شیریجیان با بیان اینکه سککوک، کران کارت، خودپردازهای چند ارزی و… از جمله محصولات خوب در حوزه خدمات خرد اعتباری است، افزود: اکنون یکی از اولویت های بانک ملی ایران، استفاده از مزیت جدی وجود مشتریان تامین مالی خرد است که کارت های اعتباری را می توان یکی از ابزارهای آن دانست.
وی افزود: سککوک نیز یکی از سکوهای مهم در بحث تامین مالی زنجیره ای محسوب می شود که بانک ملی ایران آن را در اختیار شبکه بانکی کشور قرار داده است.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر، بانک ملی ایران باید از تمام ظرفیت های خود در تمامی بخش ها بهره گیرد. در بخش بازار سرمایه نیز بانک قابلیت های خوبی دارد و می توان از ظرفیت بالای کارگزاری آن استفاده کرد.
عضو هیات عامل و معاون برنامهریزی و تحول بانک تاکید کرد: به همین منظور به دنبال اخذ مجوز بازارگردانی هستیم تا در این عرصه فعال تر باشیم. فعال شدن در بخش تامین سرمایه یکی از موضوعات جدی و در حال پیگیری در بانک است.
طرح راكد نوش افرا با تسهیلات بانك صنعت و معدن احیا شد
طرح آب معدنی نوش افرا پس از ۹ سال رکود با تامین مالی بانک صنعت و معدن احیا و با حضور معاون وزیر صمت، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویر احمد، مدیر کل سازمان صمت، مدیر بانک صنعت و معدن استان و سایر مسئولان استانی
افتتاح شد.
میزان تسهیلات پرداختی این بانک به شرکت یاد شده که به تولید و بسته بندی آب معدنی طبیعی بدون گاز با ظرفیت ۷۵ تن در سال اشتغال دارد، شامل تسهیلات سرمایه ثابت جهت بازسازی و نوسازی به مبلغ ۶۵ میلیارد ریال از محل منابع بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ می باشد که در سال جاری پرداخت شده است.
گفتنی است طرح مزبور پس از بهره برداری برای ۱۸ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی به همراه خواهد داشت.