برندگان جوایز ادبی هوگو ۲۰۲۲ در حاشیه هشتادمین همایش جهانی علمی تخیلی معرفی شدند. برای هفتمین سال متوالی، این جایزه در بخش رمان به یک نویسنده زن رسید. انجمن جهانی علمی تخیلی وورلدکان، فهرست برندگان جایزه ادبی هوگو ۲۰۲۲ را برای بهترین آثار علمی تخیلی و فانتزی اعلام کرد. این هفتمین سال متوالی است که […]
برندگان جوایز ادبی هوگو ۲۰۲۲ در حاشیه هشتادمین همایش جهانی علمی تخیلی معرفی شدند. برای هفتمین سال متوالی، این جایزه در بخش رمان به یک نویسنده زن رسید.
انجمن جهانی علمی تخیلی وورلدکان، فهرست برندگان جایزه ادبی هوگو ۲۰۲۲ را برای بهترین آثار علمی تخیلی و فانتزی اعلام کرد. این هفتمین سال متوالی است که یک نویسنده زن این جایزه معتبر ادبی را دریافت میکند. سال پیش مارتا ولز برای «اثر شبکهای» این جایزه را به خانه برد.
آرکادی مارتین، مری رابیت کووال و رابینت کووال ان کی جمیسین (۳ دوره) دیگر زنانی هستند که در سالهای متوالی پیش از این، جایزه هوگو را در بخش رمان از آن خود کردهاند.
برندگان جوایز هوگو ۲۰۲۲ عبارتند از:
بهترین رمان: «ویرانیای به نام صلح» اثر آرکادی مارتین (تور)
بهترین رمان کوتاه: «سرود وحشیها» اثر بکی چمبرز (توردوتکام)
بهترین داستان کوتاه بلند: «رباتهای کشتی گمشده»، اثر سوزان پالمر (منتشر شده در نشریه کلارکورلد، ژوئن ۲۰۲۱)
بهترین داستان کوتاه: «جایی که قلبهای چوبی جمع میشوند»، اثر سارا پینسکر (منتشر شده در نشریه آنکنی، مارس-آوریل ۲۰۲۱)
بهترین مجموعه: «بچههای سرگردان» اثر شانان مک گوایر (توردوتکام)
بهترین داستان گرافیکی یا کمیک: «مکان دور» نوشته ان.کی جمیسین، گرافیست: جمال کمپبل (دی سی)
بهترین اثر مرتبط: «هرگز نگو نمیتوانی زنده بمانی» اثر چارلی جین اندرس (توردوتکام)
بهترین ویراستار آثار کوتاه: نیل کلارک
بهترین ویراستار آثار بلند: روکسی چن
بهترین هنرمند حرفهای: روینا کای
بهترین نشریه نیمه علمی تخیلی: مجله آنکنی
بهترین نشریه علمی تخیلی: اسمال گادز
بهترین نویسنده تخصصی: کورا بوهلرت
بهترین هنرمند تخصصی: لی مویر
جایزه ستاره قطبی برای بهترین کتاب نوجوان (ارائه شده توسط انجمن جهانی علمی تخیلی): «آخرین فارغالتحصیل» اثر نائومی نوویک (دل ری بوکز)
جایزه شگفتانگیز برای بهترین نویسنده جدید (ارائه شده توسط مجلات دل): شلی پارکر چان (اولین سال شایسته بودن)
هوگو قدیمیترین و مهمترین جوایز در زمینه داستاننویسی در ژانر علمی تخیلی و فانتزی به شمار میرود که به افتخار هوگو گرنزبک، بنیانگذار نخستین مجله علمی تخیلی جهان نامگذاری شده است. این جایزه از سال ۱۹۵۵ هر سال از سوی انجمن جهانی علمی تخیلی ورلدکان اعطا میشود.
اولین دوره جشنواره بینالمللی «کاف فیلم» در ایتالیا
جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه «کاف فیلم» در شهر میلان ایتالیا برگزار خواهد شد. جشنواره بینالمللی مستقل فیلم کوتاه «کاف فیلم» از دوازدهم تا هجدهم سپتامبر (۲۱ تا ۲۷ شهریور) در شهر میلان ایتالیا برگزار خواهد شد. اولین دوره این جشنواره بینالمللی با هدف حمایت از فیلمسازان فیلم کوتاه و نمایش جهانی آثار فیلمسازان مستعد به دو صورت آنلاین و حضوری، توسط شبکه توزیع، تولید و تبلیغ فیلمهای کوتاه «کاف فیلم» برگزار خواهد شد.
آثار فیلمسازان منتخب از بین ۱۰۰۱ فیلم کوتاه ارسالی از ۵۰ کشور در شش بخش اصلی در این جشنواره رقابت خواهند کرد که در میان آنها بخش زنان فیلمساز ایرانی به چشم میخورد.
جاکومو باتیاتو (کارگردان)، لوئیس والنتی (رئیس جشنواره فیلم خیرونا)، مائوریتزیو دی رینزو (مدیر هنری جشنواره بینالمللی فیلم ShorTS)، رافالا بونیونتو (تهیه کننده)، راجر روف (نویسنده)، الساندرو شیلیتانی (مدیر هنری جشنواره فیلم رجو)، داویده دونادینی (تهیه کننده)، تونا دوک (بازیگر)، الساندرو چیوتولی (رئیس جشنواره فیلم دیچیمینوتی)، آندرا دل بوکان (بازیگر)، انتریتا روسی (رئیس جشنواره فیلم آمیکورتی)، آناماریا گالونه (مدیر هنری جشنواره فیلم آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین) هیات داوران این جشنواره را تشکیل میدهند.
نمایش حضوری آثار بخش فیلمسازان زن ایرانی و همچنین اختتامیه جشنواره ۱۸ سپتامبر در سالن Nuovo Armenia میلان برگزار خواهد شد.
کشف جدید درباره اهرام مصر و رود نیل
تحقیقات جدید نشان میدهند رود «نیل» نقش مهمی در ساخت اهرام عظیمالجثه مصر داشته است. گروهی از محققان به سرپرستی «حیدر شیشا»، جغرافی دان دانشگاه «اکس مارسی» واقع در فرانسه از شواهد دیرینهشناسی استفاده کردهاند تا متوجه شوند رود «نیل» حدود هشت هزار سال پیش در چه وضعیتی بوده است.بر اساس گزارشی که در بیستوچهارم اوت در نشریه
«Proceedings of the National Academy of Sciences» منتشر شده است، شواهد دیرینهشناسی نشان میدهد سازندگان اهرام مصر از شاخهای از رود نیل که در حال حاضر خشکیده است برای انتقال مصالح ساخت و ساز استفاده میکردند.
یافتههای محققان همچنین نشان میدهد، سطح بالای آب در حدود چهار هزار و پانصد سال پیش، روند ساخت مجموعه هرمهای «جیزه» را تسهیل کرده است.
هرم عظیم جیزه حدود ۱۳۸ متر ارتفاع دارد و به دستور فرعون «خوفو» در قرن بیستوششم پیش از میلاد ساخته شد. این هرم که از ۲.۳ میلیون تکه سنگ به وزن کلی ۵.۷۵ میلیون تن ساخته شده است، بزرگترین هرم در بین اهرام «جیزه» محسوب میشود. دو هرم دیگر توسط پسر این فرعون و نوهاش ساخته شدهاند.
این اهرام که در فلات «جیزه» ساخته شدهاند، با چندین معبد، گورستان و منطقه کارگران محصور شدهاند. اهرام جیزه قدیمیترین آثار در بین عجایب هفتگانه جهان باستان به شمار میآیند.
محققان از مدتها پیش این فرضیه را مطرح کردهاند که مصریان باستان از بخشهای مختلف رود «نیل» (که در حال حاضر وجود ندارند) برای جابهجا کردن چندین تن سنگ آهکی و گرانیتی تشکیلدهنده این اهرام عظیمالجثه، استفاده کردهاند. درحال حاضر آبراههای رود نیل از اهرام جیزه فاصله زیادی دارند.به عبارتی دیگر، این فرضیه ادعا میکند مهندسان مصر باستان یک کانال کوچک از سمت اهرام جیزه به سمت شاخه «خوفو» رود نیل ایجاد کرده بودند، در نتیجه جریان آب همچون بالابر هیدرولیکی عمل میکرد و از این طریق، قطعه سنگهای بزرگ به محل ساخت اهرام منتقل میشد.