وزیر راه و شهرسازی خبر داد؛ برپایی۱۰۰ ایستگاه استراحت  در مجتمع‌های بین‌راهی و راهدارخانه‌ها
وزیر راه و شهرسازی خبر داد؛ برپایی۱۰۰ ایستگاه استراحت  در مجتمع‌های بین‌راهی و راهدارخانه‌ها

تسریع در تصویب طرح‌های تفصیلی برای توسعه متوازن شهرها مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در گفتگو با خبرنگاران در خصوص برنامه‌های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با اعلام اینکه عملیات اصلی راهداری از ۲۴ اسفندماه با حضور ۱۰۰ درصدی نیروهای راهداری در جاده های کشور آغاز خواهد شد، اعلام کرد: عملیات راهداری […]

تسریع در تصویب طرح‌های تفصیلی برای توسعه متوازن شهرها

مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در گفتگو با خبرنگاران در خصوص برنامه‌های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با اعلام اینکه عملیات اصلی راهداری از ۲۴ اسفندماه با حضور ۱۰۰ درصدی نیروهای راهداری در جاده های کشور آغاز خواهد شد، اعلام کرد: عملیات راهداری برای  نوروز ۱۴۰۲ در سراسر کشور آغاز شده و  از هفته آینده فعالیت های اجرایی خدمت رسانی به طور عمومی آغاز خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی از انجام چندین اقدام در بخش راهداری توسط وزارت راه و شهرسازی برای ایام نوروز ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: اقدام نخست تدارک یکصد ایستگاه استراحت و نشاط با شعار «سفر شاد، ایران آباد» در  برخی از مجتمع‌های بین راهی و راهدارخانه ها و ایستگاه های راه‌آهن و ایستگاه‌های فرودگاهی و در هر نقطه ای است که به لحاظ ایمنی اجازه برگزاری رویدادهایی این چنینی را به ما بدهد که بیش از ۶ ساعت برنامه در روز در ایستگاه‌های مجتمع‌های بین راهی و راهدارخانه‌ها ارایه می‌شود.
بذرپاش ادامه داد: از دستگاه های امدادرسان و خدمات‌رسان خواسته‌ایم که استقرار خود را در این ایستگاه های ارایه بدهند تا مردم در طول سفر بتوانند شادی، آرامش و استراحتی که نیاز سفر و جاده است داشته باشند.
وی با یادآوری اینکه برخی اوقات وقتی توجه به آرامش و استراحت در حین سفر وجود ندارد و همین موضوع منجر به بروز سوانح جاده ای و افزایش آنهاست، گفت: بسیاری از سوانح رانندگی در ۳۰ کیلومتری ورودی و خروجی شهرها رخ می‌دهد که برنامه‌ریزی را برای ایستگاه‌های نشاط در همین مناطق و ایستگاه‌ها برنامه‌ریزی کرده‌ایم.
وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: از سازمان خدماتی شهرداری‌ها و به طور خاص از آتش‌نشانی و اورژانس خواستیم تا در این ۳۰ کیلومتری ارایه خدمات بیشتری داشته باشند.
وی یکی از مشکلات حال حاضر جاده‌ها را نبود خدمات آتش‌نشانی در هنگام بروز تصادفات رانندگی برون‌شهری اعلام کرد و گفت: در این خصوص برنامه‌ای را در سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در دستور کار داریم که راهدارخانه‌ها در سال های آتی حداقل تجهیزات آتش نشانی را داشته باشند تا در کمترین زمان بتوانند اطفاع حریق را برای خودروهای دچار حادثه شده داشته باشند. برای امسال نیز از شهرداری ها خواسته ایم تا در ۳۰ کیلومتری شهرها شبکه آتش نشانی بتوانند ارایه خدمت انجام بدهند. همچنین شبکه  اورژانس نیز در این مناطق مستقر شوند.
بذرپاش افزود: در حال حاضر در جاده‌ها شبکه اورژانس و هلال احمر را داریم. اما اورژانس‌های خود شهرها در ۳۰ کیلومتری شهرها چنانچه سانحه‌ای اتفاق بیفتد باید حضور داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد: بخش زیادی از راهدارخانه های ما برای ارایه خدمت به مردم بازگشایی می‌شود. تعداد زیادی راهدارخانه در سراسر جاده ها  داریم که بخش زیادی از آنها تجهیز شده است و از ظرفیت های مکانی آنها برای خدمت رسانی به خانواده ها در طول سفر استفاده خواهد شد. تلاش کردیم تا با گروه‌های جهادی شهرها هماهنگ باشیم تا در ایام ماه مبارک رمضان بر اساس منابع و ظرفیت ها، سفره های افطاری ساده را
برپا کنیم.
بذرپاش همچنین اعلام کرد:  ایستگاه های ریلی و فرودگاهی نیز در کنار ایستگاه های جاده ای فضای بانشاطی را توام با ارایه خدمات فرهنگی و هنری به مردم ارایه می‌دهند.
در جلسه شورای عالی استان ها چه گذشت؟
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در جلسه شورای عالی استان‌ها که صبح امروز پنجشنبه یازدهم اسفندماه در ساختمان قدیم مجلس برگزار شد ضمن قدردانی از زحمات نمایندگان استان‌ها در این شورا تشکیل کمیته مشترک بین شورای عالی استان‌ها و وزارت راه و شهرسازی به منظور همگرایی و همکاری برای گره گشایی در حوزه بافت‌های فرسوده را پیشنهاد داد.
بذرپاش در این نشست،بر تسریع در تعیین تکلیف اسناد و تصویب طرح‌های تفصیلی برای توسعه متوازن شهرها تاکید کرد و از رییس شورا دعوت کرد در جلسات شورای عالی شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی حضور یابد
وزیر راه و شهرسازی در ادامه بر اهمیت بسته جدید تشویقی بافت فرسوده ابلاغی به همه استان‌ها تاکید کرد و گفت: موثرترین مجموعه برای تسهیل حل مشکلات بافت‌های فرسوده، شورای عالی استان‌هاست و از پیشنهادات این شورا برای تکمیل این بسته استقبال خواهیم کرد.
وی خاطر نشان کرد: بهترین و موثرترین روش تولید مسکن، احداث در بناها و بافت‌های فرسوده شهری است و مکانیزم‌های تسهیل کننده شهرسازانه در این بسته دیده شده و با اضافه شدن تسهیلات بانکی کامل‌تر می‌شود.
بذرپاش در ادامه بر برگزاری جلسات توجیهی منطقه‌ای با حضور نمایندگان وزارت راه و شهرسازی و شهرداران و بخشداران و مسئولان شورای شهر و… برای توضیح بسته تشویقی بافت فرسوده تاکید کرد و گفت: نهضت اقناع سازی همه ارکان موثر در حوزه بافت‌های فرسوده طی ماه‌های آینده اجرا شود.
وزیر راه و شهرسازی شوراها را شبکه عظیم مردمی و شرکای راهبردی دولت و وزارت راه و شهرسازی دانست که ظرفیت‌های قانونی مهمی برای حکمرانی مطلوب‌تر دارند.
بذرپاش با توضیح مسیر و هدفگذاری‌های در پیش گرفته شده برای ساخت و ساز مسکن، تمرکز وزارت راه و شهرسازی را بر توسعه مسکن روستایی و احداث سالی ۲۰۰ هزار واحد مسکونی دانست و افزود: طرح‌های هادی روستاها را با کمک بنیاد مسکن را اصلاح خواهیم کرد و واگذاری زمین و پرداخت تسهیلات مناسب را در اولویت
قرار داده‌ایم.
وی اعلام کرد: کمیته‌ای در وزارت راه وشهرسازی با حضور نماینده‌ای از شورای عالی استان‌ها در وزارتخانه برای توسعه مسکن روستایی
ایجاد می‌شود.
وی ادامه داد: در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر اولویت، واگذاری زمین است و بخش زیادی از این اراضی تامین شده است. در برخی استان‌ها نیز که به دلیل موقعیت جغرافیایی زمین کمتری دارند روش‌هایی مثل احداث شهرک و الحاق را در پیش گرفته‌ایم.
بذرپاش خاطر نشان کرد: با دستور رئیس جمهور نرخ وام‌های بانکی کمتر از ۲۳ درصد خواهد شد و با کمک نمایندگان، موضوع مشارکت انبوه سازان، بانک‌ها و مجموعه‌های مالی در ساخت مسکن، در لایحه بودجه ۱۴۰۲ تصویب شد.
بذرپاش با بیان اینکه روش خودمالکی در شهرها و نوسازی بافت‌های فرسوده از دیگر محورهای مهم در نهضت ملی مسکن است، افزود: به دنبال راه‌اندازی چرخه مسکن برای رونق چرخه
اقتصاد هستیم.
وزیر راه و شهرسازی یکی از دلایل افزایش قیمت مسکن را تقاضای انباشته و عدم‌ پاسخگویی به نیازهای این حوزه دانست و گفت: افزایش عرضه متناسب با تقاضا از مسئولیت‌هایی است که به طور جدی در وزارت راه و شهرسازی دنبال می‌شود.
بذرپاش، در حاشیه نشست شورای‌عالی استان‌ها با اعلام اینکه هم‌اکنون بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد زمین برای نهضت ملی مسکن در استان‌های مختلف تامین شده است، گفت:  از این میزان زمین تامین شده برای طرح نهضت ملی مسکن، حدود یک میلیون زمین به پروژه‌ها به شکل واگذاری به پیمانکاران و متقاضیان انجام شده است.
وزیر راه و شهرسازی از توافقات مناسب با وزارت کشور در خصوص صدور  مجوزهای ساخت و ساز خبر داد و افزود: هفته گذشته در توافق با وزارت کشور بر تسهیل صدور پروانه توسط شهرداری‌ها تاکید شد که ابلاغیه برای تمامی استانداران ارسال شده است. همچنین در خصوص هزینه و رفع مقررات دست و پاگیر با وزارت کشور و در بخش نظارت بر ساخت و ساز توافقات خوبی با سازمان نظام مهندسی ساختمان انجام شده است و در صدد هستیم تا در فرآیند اجرای طرح نهضت ملی مسکن تسریع ایجاد شود.
بذرپاش بر نقش شوراهای شهر در کمک به اجرای طرح نهضت ملی مسکن تاکید کرد و افزود: شورای‌های شهر که نماینده آنها شورای عالی استان‌هاست شریک راهبردی دولت محسوب می‌شوند و می‌توانند با فعالیتی که در سراسر کشور دارند،‌دقیق‌ترین و بهترین اطلاعات را به دولت ارایه کنند و در تصمیم‌گیری‌ها به دولت
یاری برسانند.
وی از تشکیل کمیته مشترک وزارت راه و شهرسازی و شورای‌عالی استان‌ها برای رفع مشکلات پیش‌رو در حوزه شهرسازی و مسکن خبر داد و گفت: همگی کمک کنیم و در تهیه و تدوین طرح های تفصیلی شهرها کمک رسان باشیم تا این طرح‌ها در همین دوره به اتمام برسند.
وزیر راه و شهرسازی بر نظارت بیشتر شوراهای شهر بر توافقاتی که بعضا مشکلاتی را برای دولت و شهرداری ها ایجاد کرده تاکید کرد.
وی گفت: اراضی مازادی که در اختیار و مالکیت شهرداری‌ها و یا دولت قرار دارد هرچه سریعتر به مدار ساخت برگردد. زیرا ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال علاوه بر اینکه قانون است نیاز کشور نیز بوده و باید تمامی دستگاه ها در اجرای آن اهتمام داشته باشند.
وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: وجود اراضی، نیروی کار و تولید مصالح ساختمانی در داخل مزیت‌هایی است که در حوزه مسکن وجود دارد. بنابراین باید بتوانیم از این مزیت ها برای راه انداختن چرخه اقتصاد کشور بهره لازم را ببریم.  بنابراین فارغ از تامین مسکن برای آحاد جامعه، از شهرداری‌ها می‌خواهیم تا تسهیل‌گری لازم را انجام بدهند.
بذرپاش تصریح کرد: در خصوص وظایف تسهیلگری وزارتخانه نیز کارها در حال انجام است. به استان‌ها ابلاغ کرده‌ایم که هرچه سریعتر با شهرداری‌ها بر روی زمین‌های مازاد توافق کنند و آن اراضی را برای ساخت در نظر بگیرند.
وی از تشکیل کمیته ویژه مسکن روستایی خبر داد  و گفت: احداث سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی از جمله وظایفی است که بنیاد مسکن برعهده دارد. خواستیم تا یک نماینده از شورای‌عالی در کمیته مسکن روستایی باشد تا فرآیند تولید مسکن روستایی چه در اراضی که باید در اصلاح طرح هادی اضافه شود و چه بافت‌های فرسوده روستایی که باید تخریب و نوسازی شود و سایر روش هایی که در ساخت مسکن روستایی موثر است حضور داشته باشند و فرآیند ساخت را تسهیل کنند.