عضو هیات مدیره خانه سینما ضمن تشریح وضعیت فعلی سینمای ایران تاکید کرد که تا امروز بودجهای برای عیدی سینماگران اختصاص داده نشده است. علیرضا حسینی عضو هیأت مدیره خانه سینما در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره تأمین بودجه خانه از سوی دولت و شرایط پرداخت آن توضیح داد: پیش از این توافقی با سازمان سینمایی […]
عضو هیات مدیره خانه سینما ضمن تشریح وضعیت فعلی سینمای ایران تاکید کرد که تا امروز بودجهای برای عیدی سینماگران اختصاص داده نشده است.
علیرضا حسینی عضو هیأت مدیره خانه سینما در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره تأمین بودجه خانه از سوی دولت و شرایط پرداخت آن توضیح داد: پیش از این توافقی با سازمان سینمایی برای ۶ ماه اول سال صورت گرفته بود که این توافق عملی شد، برای تمدید این توافق در نیمه دوم سال که مصادف با حضور هیأت مدیره جدید خانه سینما شد بین رئیس هیئت مدیره خانه سینما و رئیس سازمان سینمایی گفتگوهایی صورت گرفت و پیگیری شد امیدواریم روند منظمی بهوجود آید و با توجه به تورم افسارگسیخته سهم خانه سینما از بودجه
افزایش یابد.
حسینی با تاکید بر اینکه مساله مهم این است که خانه سینما باید بتواند به صورت مستقل درآمد داشته باشد بیان کرد: این انتظار میرود که خانه سینما از نظر تأمین مالی مستقل باشد و نه تنها هزینههای خود را تأمین کند بلکه بتواند برای بهبود وضع اقتصادی صنوف و پیشرفتهای فنی و نرم افزاری درآمدزایی نیز انجام دهد اما متأسفانه آنقدر قوانین دست و پا گیر است و ممنوعیت و محدودیت وجود دارد که کار را برای سینماگران و خانه سینما
سخت کرده است.
وی ادامه داد: البته این ممنوعیتها و محدودیتها به این دوره باز نمیگردد بلکه این مسائل از ابتدا وجود داشته است، این شرایط در حالی است که در هیچ کجای دنیا فیلمسازی در چنین شرایط سختی وجود ندارد و تنها یک نظارت کلی در تولید و پخش آثار سینمایی و صنوف وجود دارد اما در سینمای ایران به جز این ممیزیهای دیگری را هم باید رعایت کرد و عملاً موانع کار برای سینماگران سخت و طولانی و کم بازده میشود و این شرایط سینمای ایران را از درآمدزایی مناسب دور کرده و شدیداً به دولت وابسته کرده است.
وی ادامه داد: هر صنف در خانه سینما به طور دقیق صلاحیت حرفهای اعضای خود را بررسی میکند؛ اما صندوق هنرمندان برای بیمه صنوف سینما قوانین جدیدی مطرح کرده است که از جانب خانه سینما قابل قبول نیست. در این چند ماه جلساتی را گذاشتیم و مسئولان بیمه و صندوق هنر تاکید میکنند که مشکلی نیست اما صنوف مختلفی هستند که با مشکل مواجه هستند که از آن جمله میتوان به صنوف زحمت کشی چون دستیاران کارگردان و برنامه ریز، دستیاران فیلمبردار و یا صنف تدارکات اشاره کرد، صنوفی که بدون حضور آنها نمیتواند در سینما کاری ساخته شود.
حسینی بیان کرد: طی ۶ ماه گذاشته چندین بار با صندوق هنر جلسه گذاشتیم، و آقای محسن ملکی را به عنوان نماینده خانه سینما به صندوق هنر معرفی کردیم و البته آقای منوچهر شاهسواری با حضور فعال در هیئت مدیره صندوق هنر در این زمینه طبق روال گذشته در حال پیگیری و مساعدت به اعضای خانه سینما است. نباید فراموش کرد که بیمه تأمین اجتماعی حق همه مردم است و نباید برای چنین مواردی هیچیک از سینماگران دچار مشکل شوند.
وی یادآور شد: سینماگران در چنین شرایطی با مشکلات مالیات نیز مواجه هستند و هربار حرف از کسر مالیات میشود از درآمد چند چهره مشهور میگویند که تعداد آنها انگشت شمارند ولی برای همین چند نفر معافیت مالیاتی هزاران هنرمند و اهل فرهنگ را میخواهند حذف کنند. در این شرایط ما از مجلس و آقای قالیباف انتظار بیشتری داریم. بنده معتقدم اگر سینما و اهالی فرهنگ و هنر را یاری کنند، هم ایجاد درآمد میشود و ایجاد اشتغال میشود و هم برای کشور تولید ثروت میشود و هم فرهنگ ارتقا مییابد. در سینمای ما دشمن وجود ندارد و نباید در چنین شرایطی که سینما نیاز به حمایت ویژه دارد اهالی فرهنگ و هنر را آزار دهند تا باعث کدورت هنرمندان و اهل فرهنگ شوند. حسینی در پایان گفت: از نظر اقتصادی اهالی فرهنگ و هنر در تمام رشتهها جزو کمدرآمدترین اقشار مردم هستند و اکثر آنها صورت خود را با سیلی سرخ میکنند و حفظ آبرو میکنند و عاشقانه کار میکنند و مسئولان از این شرایط خبر دارند. البته این را هم باید بگویم که مسئولان و مدیران عرصه فرهنگ و هنر هم جزو مدیران مظلوم هستند و برای دریافت بودجه از دولت و مجلس با مشکلات بسیاری مواجه هستند، این حق اهالی فرهنگ و هنر و هیچیک از مردم شریف ایران نیست و نباید تا این حد در شرایط بد اقتصادی زندگی کنند.