سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح نارنجی از تشدید فعالیت سامانه بارشی و ناپایداریهای محلی، رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید، در نقاط مستعد خیزش گردوخاک و در برخی نواحی تگرگ از سهشنبه تا چهارشنبه (۱۹ تا ۲۰ اردیبهشت) خبر داد. به گزارش جمله به نقل از سازمان هواشناسی این شرایط جوی روز […]
سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح نارنجی از تشدید فعالیت سامانه بارشی و ناپایداریهای محلی، رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید، در نقاط مستعد خیزش گردوخاک و در برخی نواحی تگرگ از سهشنبه تا چهارشنبه (۱۹ تا ۲۰ اردیبهشت) خبر داد.
به گزارش جمله به نقل از سازمان هواشناسی این شرایط جوی روز سهشنبه در کرمانشاه، کردستان، زنجان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، ارتفاعات خوزستان و چهارشنبه در لرستان، ارتفاعات خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، جنوب کردستان، ارتفاعات استانهای قزوین، البرز، تهران پیشبینی میشود.
از اثرات این مخاطره جوی لغزندگی جادهها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روانآب، سیلابی شدن مسیلها، طغیان رودخانهها، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازههای موقت از جمله بنرها، داربستها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در پروازها و در نواحی کوهستانی و مستعد احتمال سقوط سنگ است.
به گزارش جمله تجربیات تلخ گذشته در مورد آسیبهای فراوان حاصل از حوادث قابل پیش بینی و پیشگیری همچنان خاطرات ایرانیان را تلخ کرده است، بنابراین انتظار میرود با صدور اخطارهای مهمی از این دست اینبار شاهد کمترین میزان خسارات جانی و مالی در این مناطق باشیم. متاسفانه علیرغم شجاعت فراوان نیروهای امدادی بسیاری از زیرساخت های کشور مهیای مقابله با بلایای طبیعی نیست. همچنین به دلیل مشکلات عدیده اقتصادی و کمبود و کسری بودجه، همواره بازسازی خرابیها خود به معضلی تازه بدل میشود.
سازمان هواشناسی برای کاهش آسیبها و مخاطرات ناشی ازاین شرایط جوی، احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانهها و مسیلها، پرهیز از فعالیتهای کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانهها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازههای موقت، لایروبی کانالها و آبروها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی را توصیه میکند.سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح زرد از وزش باد شدید و مواج شدن دریا و افزایش ارتفاع امواج تا ۱.۵ متر از بعد از ظهر دوشنبه تا چهارشنبه (۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت) در مناطق مرکزی و شرقی دریای خزر در استانهای مازندران و گلستان خبر داد.در اثر این مخاطره جوی احتمال غرق شدن شناگران و آسیب به شناورهای سبک، تفریحی، احتمال اختلال در ورود و خروج شناورها به بندرگاه، احتمال پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفسها و احتمال آسیب به تأسیسات دریایی مورد انتظار است. سازمان هواشناسی برای جلوگیری از آسیب احتیاط در عملیات تفریحی بهویژه غواصی و شنا، احتیاط در سفرهای دریایی با شناور سبک، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیتهای دریایی از جمله ورود و خروج کشتی به بنادر و احتیاط در صیادی بهویژه در فراساحل را توصیه میکند.
به گزارش جمله این توصیهها بسیار ضروری هستند اما آنچنان که گفته شد اکثرا روی کاغذ باقی میمانند و بعنوان درسی برای آینده پیش روی قرار نمیگیرند. یکی دیگر از مشکلات جدی در این زمینه خلأهای بیمه ای است که همچنان در خلا باقی مانده است. در کشورهای پیشرفته بیش از ۵۰ درصد خسارتها، در آسیا ۱۵ درصد، اما در ایران کمتر از ۱۰ درصد خسارت بلایای طبیعی بیمه میشود.در شرایطی که متاسفانه ایرانیها تمایلی برای بیمه آتشسوزی، زلزله و سیل ندارند. ایران جزو ۱۰ کشور بلاخیز جهان است، ۳۱ حادثه کشور ما را تهدید میکند و در ۲۱ سال گذشته ۷۳ هزار کشته و ۱۴۵ هزار زخمی داشتیم که این حوادث و حوادث غیرمترقبه، ۲۰ میلیارد دلار خسارت به همراه داشته و ۴۱ میلیون نفر تحتتاثیر قرار گرفتهاند.به گزارش جمله به طور متوسط هر سال در ایران ۲۹۰۰ نفر در بلایای طبیعی جان خود را از دست می دهند.انتظار میرود پس از پایان دشواری های پیش بینی شده اخیر دیگر شاهد مواردی نباشیم که کاملا قابل پیشگیری بودند و بعد از حوادث احتمالی هم بازسازی و جبران خسارات بسیار سریعتر و بهتر از موارد پیشین باشد.