واقعیت ماجرای حواله خودروی بازیکنان تیم ملی چیست؟
واقعیت ماجرای حواله خودروی بازیکنان تیم ملی چیست؟
اصحاب رسانه و مردم تصور کردند که این مهم، پاداش برد در بازی مقابل ولز است که این‌گونه نبود. بلکه این حواله‌ها پاداش صعود به جام جهانی است و تمام بازیکنانی که در لیست آن زمان تیم ملی حضور داشتند مشمول دریافت آن شده‌اند. روشن شدن این ماجرا شاید کمی از عصبانیت و ناراحتی و مردم و فوتبالدوستان کم کند. چرا که روشن شده این حواله‌ها پاداش صعود بعه جام جهانی بوده نه پاداش نتایج ضعیف در جام جهانی.

چند روز پیش بود که اسنادی درباره صدور مجوز واردات حواله خودروی بازیکنان تیم ملی منتشر شد. اسنادی که منتشر شد خیلی واضح نشان می‌داد که کدام بازیکن چه نوع خودرویی تهیه و وارد کشور کرده‌اند. مثلا گفته می‌شود پیام نیازمند، علی قلی‌زاده و احمد نوراللهی هر کدام یک دستگاه پورشه ماکان وارد کرده‌اند. مهدی ترابی با مجوز خودش اقدام به واردات یک خودرو مازراتی کرده و سردار آزمون هم رنجرور ولار وارد کشور کرده است. بقیه بازیکنان تیم ملی هم این اجازه را دارند که هر کدام با استفاده از مجوز واردات حواله خودرو یک دستگاه اتومبیل وارد کشور کنند. انتشار این اخبار موجی از انتقادات را در میان مردم عادی و البته کاربران فضای مجازی نسبت به این ماجرا ایجاد کرد.

گذشته از این که خیلی از این بازیکنان همیشه در حال گلایه از دریافت نکردن قراردادهای‌شان هستند و برخی حتی ادعای قرض گرفتن پول و خالی ماندن سفره شب عیدشان دارند چیزی که باعث عصبانیت بیشتر مردم شد این است که ظاهرا حواله این خودروها درست پس از شکست تیم ملی ایران از آمریکا در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر به بازیکنان تیم ملی اهدا شده است! در واقع دلیل عصبانیت و ناراحتی مردم این است که تیم ملی در جام جهانی ۲۰۲۲ اصلا نتایج خوبی نگرفت و بازیکنان با این پاداش بزرگ مواجه شدند!

به جز رسانه‌ها و مردم کوچه خیابان، کاربران فضای مجازی هم موضع تندی نسبت به این داستان گرفتند. مثلا یک کاربر در واکنش به انتشار لیست خودروهای وارداتی در صفحه خودش نوشت: «‌این بخشی از لیست خودروهایی است که تعدادی از ملی‌پوشان وارد کشور کرده‌اند! جالب این که در حالی خودروهای خارجی بازیکنان تیم ملی فوتبال دارد وارد کشور می‌شود که پاداش مقام قهرمانی ورزشکاران سایر رشته‌ها در مسابقات جهانی، کارت هدیه ۵ میلیونی و… سماور است!» کاربر دیگری هم با طعنه به به نتایج تیم ملی در جام جهانی نوشت: «فکر کن اینا با آمریکا مساوی می‌کردن از گروه‌شون میرفتن بالا. فکر کنم باید جزایر سه‌گانه‌ ایران (ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک) رو به صورت مشاع به اسم بازیکنای تیم ملی می‌کردن.» ا

ما واکنش بازیکنان تیم ملی به این حاشیه بزرگ هم جالب است. تقریبا همه بازیکنان در این باره سکوت کرده‌اند و ترجیح می‌دهند حرفی نزنند. فقط وحید امیری بود که پاسخ کوتاهی به این سوال داد و گفت: «هنوز هیچ چیزی قطعی نیست. اگر یک دانه از بازیکنان این اتفاق برایش افتاد و ماشینش را آورد در ایران و سوار شد، این سوال را بپرسید. بالاخره پاداشی است که در نظر گرفته شده و من نمی‌گویم کم یا زیاد است. در این شرایط بالاخره وقتی شاید کسی به آن فکر کند، مسئله بزرگی باشد اما هنوز اتفاق نیفتاده. من اطلاع ندارم اما می‌دانم حتی یک ماشین از گمرک خارج نشده که شما بگویید پلاک گرفته شده باشد یا وارد کشور شده باشد.»

اما یک نکته مهم در این باره وجود دارد که می‌تواند به روشن شدن ماجرا کمک کند. اصل داستان حواله‌ها این است که پس از پایان بازی ایران و عراق در مسابقات مقدماتی جام جهانی که با برد یک بر صفر ایران و صعود به قطر در ورزشگاه آزادی همراه شد، محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور و حمید سجادی وزیر ورزش با هیات همراه جهت تبریک و شادباش گویی وارد رختکن تیم ملی شدند. چند بازیکن بزرگ‌تر به عنوان نماینده از طرف تمامی بازیکنان، از معاون اول رئیس‌جمهور درخواست کردند که به جای پرداخت پاداش صعود به جام جهانی به آنها مجوز ورود یک خودرو داده شود. درست شبیه چیزی که در صعود به جام جهانی ۱۹۹۸ رخ داد و محسن صفایی فراهانی از رئیس جمهور وقت، مجوز واردات ۲ خودرو را اخذ و به بازیکنان اهدا کرد. پیشنهاد بازیکنان مورد موافقت قرار گرفت و به آنها وعده داده شد که به زودی آنرا دریافت خواهند کرد که این پروسه تا قبل از بازی ایران و آمریکا به طول انجامید. از آن‌جا که حواله‌ها قبل از بازی با آمریکا صادر شد، اصحاب رسانه و مردم تصور کردند که این مهم، پاداش برد در بازی مقابل ولز است که این‌گونه نبود. بلکه این حواله‌ها پاداش صعود به جام جهانی است و تمام بازیکنانی که در لیست آن زمان تیم ملی حضور داشتند مشمول دریافت آن شده‌اند. روشن شدن این ماجرا شاید کمی از عصبانیت و ناراحتی و مردم و فوتبالدوستان کم کند. چرا که روشن شده این حواله‌ها پاداش صعود بعه جام جهانی بوده نه پاداش نتایج ضعیف در جام جهانی. هر چند همین هم برای مردمی که در وضعیت بد اقتصادی به سر می‌برند چندان قابل پذیرش نیست.