مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیطزیست گفت: اطلس آلودگی خاک در دست تهیه است که استانهای تهران، البرز، مازندران و گیلان در اولویت قرار دارند. علی مریدی، افزود: برای تهیه اطلس آلودگی خاک در استانهای تهران و گیلان مشاور مشخص و کارهای نمونهبرداری و مطالعات در حال انجام است. وی با تاکید بر […]
مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیطزیست گفت: اطلس آلودگی خاک در دست تهیه است که استانهای تهران، البرز، مازندران و گیلان در اولویت قرار دارند.
علی مریدی، افزود: برای تهیه اطلس آلودگی خاک در استانهای تهران و گیلان مشاور مشخص و کارهای نمونهبرداری و مطالعات در حال انجام است.
وی با تاکید بر اهمیتِ داشتنِ خاک سالم اظهار داشت: خاک آلوده، خودبخود مواد غذایی آلوده را وارد چرخه غذایی انسان میکند، بنابراین سالم نگه داشتن این مولفه زیستی از اهمیت زیادی برخوردار است.
مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیطزیست افزود: بسیاری از بررسیها نشان میدهد که آلودگی خاک در بسیاری از نقاط کشور بالاست و این هشداریست مبنی بر اینکه خطری برای سلامتی است و باید بر این موضوع با دقت بیشتری نظارت داشته باشیم.
مریدی اظهار داشت: بر این اساس، تهیه اطلس خاک در دستور کار قرار گرفت که در این راستا منابع آلاینده خاک، صنایع آلاینده، واحدهای دفن پسماند و دیگر منشأهای آلودگی خاک را شناسایی و با استفاده از روشهای موجود، یک سری نقاط را شناسایی و پارامترهای مختلف را لحاظ کردیم.
وی گفت: تهیه اطلس خاک از سال ۹۲ آغاز شد اما به علت کمبود بودجه با کندی پیش میرود و برای همین نیز نمیتوان زمان اتمام آن را پیشبینی کرد اما تلاش کردیم، استانهای مهمی که از لحاظ سلامتی بیشتر در معرض خطر هستند را در دستور کار قرار دهیم تا اطلس آلودگی خاک برای آنها زودتر تهیه شود.
مریدی افزود: بر این اساس، استانهای تهران، البرز، مازندران و گیلان در اولویت قرار گرفتند و کارها با نظارت سازمان حفاظت محیطزیست پیش میرود.
وی اظهار داشت: سازمان زمینشناسی کشور نیز کارهای زیادی را بر روی تهیه اطلس زمینشناسی پزشکی انجام داده و به آن جمعبندی رسیدند که بسیاری از سرطانهای کشور رابطه مستقیم با آلودگی خاک دارد.
مریدی به تصویب لایحه حفاظت از خاک اشاره کرد و گفت: موضوعی که در لایحه حفاظت از خاک مدنظر قرار گرفته، حفاظت فیزیکی خاک و جلوگیری از فرسایش و پسماند است که در آییننامههایی که باید در قالب قانون برای اجرای این لایحه با هدف جلوگیری از فرسایش خاک اعم از پیشگیری و کنترل تصویب شود، دیده خواهد شد.
وی اظهار داشت: آلودگی خاک در کشور ما ناشی از استفاده نادرست از کود و سموم شیمیایی است، خاک یکی از پایههای حیاتی برای تولید مواد غذایی است که اگر در آن آلودگی داشته باشیم، به طور مستقیم از طریق ریشه گیاه جذب و وارد چرخه غذایی ما میشود برای همین آلودگی خاک بسیار مهم است، بر همین اساس در این لایحه این موضوعات به صورت ویژه دیده شده است.
مدیرکل محیطزیست تهران خبر داد:
لزوم همکاری دستگاههای دولتی پایتخت
برای کنترل موتورخانهها
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان تهران از همکاری نکردن برخی نهادهای دولتی در کنترل و پایش موتورخانههای این نهادها که با هدف کنترل آلایندگی انجام میشود، انتقاد کرد.
کیومرث کلانتری، در پایان نشست کارگروه رفع آلودگی هوا در جمع خبرنگاران گفت: سازمان استاندارد استان تهران متولی کنترل میزان آلایندگی موتورخانههای دستگاههای دولتی است که در گزارش این سازمان همکاری نهادهای دولتی مطلوب نیست.
وی ادامه داد: در این نشست، مقرر شد تا دستگاههای دولتی با سازمان استاندارد همکاری کنند چرا که این اقدام بر اساس قانون هوای پاک انجام میشود.
کلانتری با بیان اینکه سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران از موافقت این وزارتخانه با افزایش سهم پایتخت در طرح جایگزینی خودروهای تجاری خبر داده است، افزود: با توجه به جایگاه پایتخت سهم این شهر در دریافت کامیون و اتوبوسهای نو و جایگزین خودروهای فرسوده هم در اختصاص سهمیه و هم در سرعت واگذاری افزایش مییابد.
وی از میزان سهمیه کلانشهر تهران برای نوسازی خودروهای تجاری اعم از کامیون، اتوبوس و مینیبوس ابراز بیاطلاعی کرد و در عین حال افزود: برای کل کشور در سه سال اجرای این طرح ۲۰۰ هزار خودروی تجاری در نظر گرفته شده است که سهمیه هرسال ۶۷ هزار دستگاه میشود.
کلانتری گفت: خودروهای گازوییلسوز، بیشترین آلودگی را در تهران ایجاد میکنند و بیش از ۷۰ درصد این خودروها فرسوده هستند که باید نسبت به نوسازی این ناوگان اقدام عاجل کرد.
وی همچنین خواستار انجام به موقع تکالیف در زمینه اجرای قانون هوای پاک از سوی ۲۶ دستگاه متولی شد و افزود: اداره کل محیطزیست وظیفه کنترل و گزارش انجام به موقع این تکالیف را دارد.