محمدحسین جعفری سمیع / دبیر گروه سیاسی مهندس محمد اسلامی استاندار مازندران در بازدید از روزنامه «جمله» ضمن قدردانی از مدیر مسئول و پرسنل این روزنامه انتشار روزنامه «جمله» با هدف تنویر افکار عمومی را در شرایط فعلی کشور، اقدامی مهم و بزرگ ارزیابی کرده و اظهار داشتند: « در شرایطی که کشور به شدت […]
محمدحسین جعفری سمیع / دبیر گروه سیاسی
مهندس محمد اسلامی استاندار مازندران در بازدید از روزنامه «جمله» ضمن قدردانی از مدیر مسئول و پرسنل این روزنامه انتشار روزنامه «جمله» با هدف تنویر افکار عمومی را در شرایط فعلی کشور، اقدامی مهم و بزرگ ارزیابی کرده و اظهار داشتند: « در شرایطی که کشور به شدت تحت تهاجم عملیات روانی دشمن قرار دارد، جامعه نیازمند رسانه ها و مطبوعات مستقلی است که در مقابل این اقدام دشمن واکسینه شود.» در این بازدید استاندار مازندران توصیه ها و پیشنهاداتی در خصوص خط مشی روزنامه اظهار داشتند.
استاندار مازنداران پس از بازبینی آرشیو روزنامه، در گفت و گو با دبیر گروه سیاسی، شرایط کشور را شرایط حساسی و تاثیرگذار دانسته و اظهار داشت: « در چنین شرایطی باید توجه داشته باشیم که ما برای آنکه استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی که برخاسته از اراده ملت بوده ، در همه ابعاد به عرصه تحقق برسانیم، باید بر اساس باورها و اعتقادات دینی عمل می کردیم. نکته شاخصی که این موضوع دارد، این است که ما با شعار نه شرقی- نه غربی، ساختار جمهوری اسلامی را تعیین کردیم. این ساختارسازی و نهادسازی، نیازمند یکسری رویکردها و سیاست هایی بود که بتواند با این مبانی سازگار باشد و در تعامل با مناسبات جهانی قابلیت تعامل و تقابل را داشته باشد.»
وی با اشاره به مولفه های قدرت ساز در هر کشوری، مولفه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی اجتماعی، نظامی و علم و فناوری را از عوامل قدرت ساز برشمرده و تصریح کردند:«اگر در هر یک از این پارامترها، کاهلی و کم کاری وجود داشته باشد، در همان بخش دچار آسیب پذیری می شویم.»
اسلامی با شاره به وضعیت اقتصادی کشور گفت: «امروزه قدرت های اصلی و تاثیرگذاردنیا به پشتوانه قدرت نظامی و اقتصادی دارای دیپلماسی قوی هستند. بدین معنا که قدرت اقتصادی و نظامی همچون دو عامل اصلی در پیشبرد اهداف دیپلماسی این قدرت ها محسوب می شود. زیربنای این دو عامل در واقع فناوری و صنعت محسوب می شود. رسیدن به چنین قدرتی بر اساس عوامل فرهنگی و اجتماعی که محصول یکپارچگی ملت ها است محقق می شود.»
وی با شاره به موفقیت های کشور در حوزه های مختلف اظهار داشت: « ما در حوزه نظامی و فناوری به دلیل آنکه بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری عمل کردیم، پیشرفت های ژرفی داشتیم. اما در حوزه اقتصادی به دلیل عدم بکارگیری رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در اتخاذ سیاست ها، موفق نبودیم. علت دیگر عدم موفقیت ما در حوزه اقتصادی آن بود که نه الگوهای بیرونی برای ما قابلیت اجرا داشت و نه از مفاهیم درونی توانستیم به خوبی استفاده کنیم. به همین دلیل در مقاطعی دچار نوعی واگرایی شدیم و حوزه اقتصاد را آسیب پذیر کرد.»
اهمیت موضوع اقتصاد از نگاه مقام معظم رهبری
اسلامی با اشاره به شعارهای مطرح شده توسط مقام معظم رهبری در طول چند سال گذشته اظهار داشت:« به دلیل اهمیت فراوان موضوع اقتصاد است که مشاهده میکنید در سال های اخیر، مقام معظم رهبری شعار سال را بر محور اقتصادی بیان فرمودند. اگر توجه کنید می بینید که در جاهایی که مسئولین رهنمودهای مقام معظم رهبری را بکار گرفتند، موفق بودند و هرجایی که از این رهنمودها دور شدند، در همان حوزه دچار مشکل شدند.»
استاندار مازندران با اشاره به آسیب پذیری حوزه اقتصادی کشور اظهار داشت: « شرایط حال کشور به دلیل عدم مصونیت سازی اقتصاد در برابر آسیب ها بوده است. قرار بر این بود که با اتخاذ سیاست های اقتصاد مقاومتی، بخش اقتصاد کشور مقاوم سازی شود اما عدم توجه به مبانی اقتصاد مقاومتی همچون، مردم محوری اقتصاد، دانش محور،عدم دخالت دولت ها در اقتصاد، قطع وابستگی به فروش نفت و پرهیز از خام فروشی، تقویت صنایع دانش بنیاد و جذب بازارهای خارجی. . . مقاوم سازی اقتصاد محقق می شد، اما به دلیل آنکه این مبانی در کشور نهادینه نشد ما امروز شاهد آسیب پذیری اقتصاد کشور هستیم.»
نقش فناوری و تکنولوژی در تولید ثروت
وی تاکید کرد: « مبانی اقتصاد مقاومتی باید در ذهن مردم، فعالان اقتصادی، بخش تولید کشور و ساختار اجرایی کشور نهادینه می شد تا امروز شاهد یک اقتصاد قوی باشیم. اما به دلیل عدم توجه مسئولین ذی ربط به این موضوع، متاسفانه در مقاطع مختلف شاهد کاهش ارزش پول ملی هستیم. این در حالی است که ارزش پول ملی ما با خلق ثروت توسط پیشرفت های فناوری و تکنولوژی و ظرفیت هایی که در طول این سال ها ایجاد شده است، باید روز به روز افزایش می یافت چرا که تولید فناوری و تکنولوژی خود مولد ثروت است که پشتوانه قدرتمندی برای پول ملی محسوب می شود.»
اسلامی با اشاره به ظرفیت های بیشمار کشور در تولید ثروت و بالا رفتن ارزش پول ملی گفت: « در دوره ای ما از منطقه پارس جنوبی هیچ استخراجی نداشتیم و این منطقه تنها توسط کشورهای عربی همچون قطر مورد بهره برداری قرار می گرفت. اما امروز به ظرفیتی رسیدیم که بهره برداری مناسبی از این منطقه داریم بر همین اساس نباید ارزش پول ملی ما با وجود چنین ذخایر ارزشمندی سقوط می کرد. این تنها یک مورد است چرا که ما در بخش معادن و دیگر ذخایر نیز پیشرفت های چشمگیری داشتیم همگی باید منجر به تقویت پول ملی ما می شد اما این اتفاق روی نداد.»
وی بخشی از این مشکلات اقتصادی امروز کشور را مرتبط به عوامل بیرونی دانسته و گفت:« بخشی از مشکلات کشور به عوامل بیرونی بازمی گردد. عواملی همچون عملیات روانی استکبار که به طور مشخص اقتصاد کشور را هدف قرار داد، محرک هایی را ایجاد کرد تا شرایط به سمتی رود تا در کنار رشد سرسام آور نقدینگی که در کشور از قبل وجود داشت، اقتصاد کشور را بیشتر تحت تاثیر خود قرار داد. در واقع سیاست ها و ظرفیت سازی های هنگفتی که در کشور وجود داشت باید عاملی بازدارنده در مقابل اقدامات روانی دشمن می بود اما به دلیل غفلت از نقش عملیات روانی دشمن در حوزه اقتصاد این امر محقق نشد.»
استاندار مازندران با اشاره به تدابیر مقام معظم رهبری اظهار داشت:«خوشبختانه با تدابیر مقام معظم رهبری و اختیاری که ایشان به روسای قوا با محوریت رئیس جمهور دادند، امروز ستاد هماهنگی اقتصادی در خصوص سیاست های کلان اقتصادی تصمیم گیری می کند و با اتخاذ سیاست های اخیر در جهت خنثی سازی عملیات روانی دشمن امید است که این شیوه تهاجمی استکبار (که به قول خودشان قصد داشتند یک تورم جهنمی در کشور ما ایجاد کنند) با شکست مواجه شود. در راستا مردم نیز باید همدوش مسئولان نظام در مقابل این تهاجم گسترده هوشیارانه عمل کنند.»
دشمنی آمریکا با ملت ما امری طبیعی است
وی تاکید کرد: «باید به این نکته توجه داشته باشیم که در حال حاضر تراز صادرات کشور مثبت بوده و صادرات ما به وارداتمان پیشی گرفته است. این موضوع هیچ ربطی به تحریم ها نداشته و ندارد چرا که ما از ابتدای انقلاب با تحریم مواجه بودیم.»
اسلامی با اشاره به اقدامات آمریکا و اعمال تحریم های ظالمانه علیه ملت ایران گفت: « این دشمنی آمریکا با ملت ما امری طبیعی است چرا که زمانی ایران حیاط خلوت او محسوب می شد ولی امروز دیگر او نمی تواند در این نقطه از جهان به استعمار خود ادامه دهد.» وی با اشاره به حمایت استکبار جهانی از تروریسم اظهار داشت: « آمریکا از ابتدای انقلاب هدفش تجزیه ایران بوده و امروز نیز با تقویت تروریسم در اطراف ایران و تلاش دارد امنیت ما را تحت الشاع قرار دهد.» وی با اشاره اظهارات مقامات آمریکایی در خصوص نقش ایران در سوریه گفت: « امروز مقامات آمریکایی می گویند ایران باعث شده تا ما در سوریه موفق نباشیم. این طبیعی است که ایران نمی تواند ساکت بنشیند تا شما اهداف استکباری خود را در منطقه پیگیری کنید. آمریکایی ها توقع دارند که کشور ما را ناامن کنند و ما هیچ اقدامی نکیم! این طبیعی است که چنین اجازه ای به آمریکا ندهیم.»
استاندار مازنداران افزود:« شکست آمریکا در منطقه موجب شد تا آنان این شکست خود را با ایجاد بحران اقتصادی در ایران جبران کنند اما با هوشیاری ملت ، درایت مسئولین و تدابیر رهبر معظم انقلاب دراین راه نیز شکست خواهند خورد.»
ایران یکی از چند قدرت موشکی در جهان
سلامی در پاسخ به این سوال که شرایط اقتصادی کشور چه تفاوتی و شباهت هایی با شرایط دهه ۶۰ دارد گفت:« در دهه ۶۰ امکانات زیربنایی ما در حداقل شرایط بود. از لحاظ امکانات تولیدی نیز بسیاری از مایحتاج ضوروری کشور از خارج تامین می شد. فراموش نکردیم که آن زمان مواد لبنیاتی ما همچون پنیر و کره حتی از دانمارک وارد می شد. در آن دوره برای مصالح ساختمانی نیز ما نیاز به واردات داشتیم. بسیاری از تکنولوژی های روز در بخش مخابرات، برق و صنایع حساس ما از طریق واردات تامین می شد. همچنین در بخش صنایع دفاعی ما حتی سیم خاردار نداشتیم و واردات آن به کشور مورد تحریم قرار داشت. اما امروز ما در بسیاری از صنایع به خودکفایی رسیده ایم تا جایی که صادر کننده این محصولات هستیم.»
وی با اشاره به پیشرفت های حوزه دفاعی افزود: « کشوری که روزی محتاج سیم خاردار بود امروز به یکی از تولید کنندگان محصولات دفاعی در جهان شده است. در بخش موشکی ما امروز یکی از چند قدرت موشکی در جهان هستیم تا جایی که در منطقه حرف اول را می زنیم.»
وی با اشاره به رو نمایی از هواپیمای آتش نشانی در هفته گذشته اظهار داشت: « امروز در جهان تعداد معدودی از کشورها هواپیمای سنگین آتش نشانی دارند و یکی از این کشورها ایران است.» وی با اشاره به ساخت هواپیمای حنگی کوثر و هواپیمای جت سنگین آتش نشان توسط متخصصین داخلی اظهار داشت: « متاسفانه این دستاوردهای مهم و استراتژیک کشور در حد یک خبر ساده توسط رسانه ها منعکس می شود در حالی که باید این دستاوردهای راهبردی به اطلاع مردم رسیده و مورد بحث و تحلیل قرار گیرند .»
عدم ارائه دانش و پژوهش به بازار
استاندار مازنداران با اشاره به مشکل بیکاری در کشور گفت: « یکی از عوامل ایجاد مشکل اشتغال در کشور عدم ارائه دانش و پژوهش به بازار است. اگر ما با ایجاد یک فرایند، دانش و پژوهش را به چرخه بازار برسانیم مشکل اشتغال کشور تا حد زیادی برطرف می شود.»
وی تاکید کرد: « دانش آموختگان و دانشجویان ما باید دارای مهارت تولید باشند و بتوانند دانش خود را به عرصه تولدی برسانند و این پروسه باید از آموزش و پروش آغاز شود و در مقاطع عالی نهادینه گردد که البته با توجه به سیاست های اتخاذ شده در وزارت آموزش و پرورش و ایجاد مدارس مهارت محور و دانش آموز محور ، گامهای خوبی در این جهت برداشته شده است.»