به گزارش گروه اقتصادی روزنامه جمله، گزینه های اوحدی چهره های نام آشنای بانکی هستند و از ضیاء ایمانی، برات کریمی و قیطاسی به عنوان گزینه های جدی این پست یاد می کنند.
ضیا ایمانی سابقه مدیرعاملی بانک صادرات، رفاه، سینا و … را در کارنامه خود دارد ولی بنا به دلایلی شانس او برای مدیرعاملی بانک دی زیاد نیست.
قیطاسی در دولت سیزدهم به این بانک آمد و در دومرحله همه رفت و برگشت به بانک داشت و آنطور که باید و شاید نتوانست بانک را به سمت موفقیت سوق دهد و حضور او در راس بانک دی کم حاشیه برای بانک و بنیاد شهید نداشته است.
مهمترین و اصلی ترین گزینه برای بانک دی برات کریمی است. او در حال حاضر رئیس هیات مدیره بانک شهر و قبل از آن نیز مدیرعامل بانک دی بوده است. بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم و قاضی زاده هاشمی در راس بنیاد شهید اختلافات بین آنها روز به روز بیشتر شد تا برات کریمی علیرغم رضایت مجموعه و سهامداران از عملکرد او ترجیح دهد از بانک دی جدا شود.
به نظر می رسد دولت چهاردهم و شخص اوحدی علاقه مند هستند سکان مدیریت بانک دی را با توجه به عملکرد موفقش در زمان مدیرعاملی دوباره به برات کریمی بسپارند. با توجه به اینکه همتی وزیر اقتصاد نظر مثبتی روی مدیریت برات کریمی دارد پیش بینی می شود این عضو سابق هیات مدیره بانک ملی ایران بزودی به عنوان مدیرعامل بانک دی معرفی شود.
نگاهی به برخی از مهمترین چالشهای صنعت بیمه به بهانه «روز بیمه»؛
سایه سنگین تورم بر بیمه کشور
با تصویب قانون اداره امور شرکتهای بیمه در خانه ملت در سال ۱۳۶۷ شورای فرهنگ عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۱۳ آذر را روز بیمه نامگذاری و در تقویم رسمی کشور ثبت کرد.
بیمه، عقد و قراردادی کتبی است که به موجب آن، بیمه گر، متعهد می شود تا در قبال پرداخت حق بیمه توسط بیمه گذار، در حدود تعهدات خود و مفاد قرارداد، خسارت وارده بر بیمه گذار را جبران کرده یا مقدار معینی وجه، به وی بپردازد و از انواع بیمه که هریک شرایط انعقاد مخصوص به خود را دارند،
می توان به بیمه اشخاص و اموال، اشاره کرد.
از آنجا که اشخاص و اموال، ممکن با حوادث و خساراتی روبرو گردند یا مسئولیت هایی که افرادی نظیر پزشکان، کارفرمایان و… دارند، آن ها را با خسارات و حوادثی روبرو کند، نیاز به یک نهاد حمایتی برای جبران این خسارات، احساس شد.
از همین رو، برای جبران خسارات وارده به اموال و اشخاص یا خسارات ناشی از مسئولیت اشخاص، قانون گذار، نهادی به نام بیمه را پیش بینی نمود که دارای انواع مختلفی بوده و هریک، شرایط انعقاد مخصوص به خود را دارند که برای بهره مندی از فایده های انواع بیمه، باید تمامی شرایط آن موجود باشند.
به طور کلی و بر اساس موضوع بیمه، به ۴ دسته، قابل تقسیم است که عبارتند از بیمه اموال، بیمه اشخاص، بیمه مسئولیت و بیمه های خاص. هر یک از این انواع، خود زیر مجموعه هایی دارند.
اما شرایط اقتصادی کشور و تحمیل تحریمها که شرایط خاصی را برای اقتصاد کلان ایجاد کرده صنعت بیمه را متأثر کرده است.ر دورههای گذشته، بیمه ایران در بیمه عمر پیشگام بوده اما حالا در آن ضعیف شده است. تورم ۴۰ درصد باعث شده بیمههای عمر جذابیت خود را از دست داده و ما باید به سمتی برویم که بیمه عمر جذابیت گذشته را پیدا کند. بر اساس دارایی میتوان بیمه عمر مبتنی بر دارایی برای مردم ایجاد شود.
در حال حاضر عمده فعالیتهای نظارتی بیمه مرکزی به عنوان نهاد ناظر صنعت در حوزه نظارتهای تعرفهای است. هر چند با توجه به نوپا بودن فضای جدید کسبوکار صنعت بیمه در ایران، تا کنون اصل وجود نظارت تعرفهای اجتناب ناپذیر بوده است؛ لیکن کارایی نظام تعرفهای، هم در بحث موفقیت در اجرا و هم در موضوع روایی و اطمینان بخشی به بیمهگذاران در خصوص مانایی، اجرای تعهدات و فعالیت صحیح شرکتهای بیمه قابل تأمل است.
حرکت صنعت بیمه در چند سال اخیر به سمت نظارتهای مالی، هر چند قابل تقدیر است ولی کافی نیست؛ چرا که عدم شفافیت کامل صورتهای مالی و عدم کفایت کنترلهای داخلی و منابع پولی نتوانسته است مبنایی اطمینان بخش به نهادهای نظارتی و ذینفعان در خصوص صحت و سلامت فعالیتهای شرکت بیمه باشد.
بنابراین محاسبه مستمر و به موقع شاخص توانگری مالی، تدوین استانداردهای حسابرسی مختص صنعت بیمه، نظارت و تدوین استانداردهای شفاف و قابل سنجش در خصوص نحوه محاسبه و ثبت آیتمهای مندرج در ترازنامه، صورت حسابهای سود و زیان و صورت گردش وجوه نقد شرکتهای بیمه، صنعت بیمه را بهتر به اهداف ذاتی نظارتی خود نزدیک خواهد کرد.
همچنین حسابرسی عملیاتی در شرکتهای بیمه (کنترل حین اجرا) نیز سهم بهسزایی در ارتقاء کیفیت، اثربخشی و کارایی فعالیتهای نظارتی صنعت بیمه خواهد داشت. البته بدیهی است که رسالت صنعت بیمه پس از کنار نهادن نظارت تعرفهای میبایست تمرکز بر آموزش و تربیت کارشناسان خبره در ارزیابی و مدیریت ریسک، آکچوائری و حسابرسی شرکتهای بیمه باشد.
به دلیل عدم دسترسی شرکتهای بیمه به منابع مالی بلند مدت، این صنعت ظرفیت ایفای نقش ذاتی خود در بازار مالی کشور را ندارد. در صنعت بیمه، خسارات ایجاد شده قاعدتا میبایست از محل سود حاصل از سرمایه گذاری شرکتهای بیمه در بازارهای مالی تأمین شود؛ لیکن متأسفانه به دلیل کمبود منابع مالی بلند مدت در واقع صنعت بیمه نقش کارگزار دولت در اداره صندوقی همگانی جهت پرداخت و جبران خسارتهای وارده را به عهده گرفته است.
مهمترین منبع دستیابی به منابع مالی بلند مدت، بیمههای عمر و پس انداز میباشد که صنعت بیمه در ایران توفیق چندانی در به دست آوردن سهم مناسب را نداشته است. نگاهی به آمار جهانی در حوزه بیمههای عمر (Life Insurance)، عمق چالش پیش روی صنعت بیمه و شکاف موجود با وضعیت بایسته را نشان میدهد.
هر چند میتوان تورم در اقتصاد ایران را از مهمترین عوامل عدم رشد صنعت در این حوزه بر شمرد لیکن صنعت بیمه با ارائه طرحهای متنوع، متناسب با سطوح درآمدی مختلف و نیازهای متفاوت بازار هدف و طراحی سیاستهای توزیعی و ترفیعی مناسب، میتواند بر این چالش فائق آید.
از دیگر چالشهای صنعت بیمه، عدم تمایل صنعت به ورود به حوزههای نو و شناسایی و پوشش ریسکهای جدید است. ساختار و مدیریت حاکم بر صنعت بیمه تشویقکننده خلاقیت و درنوردیدن حوزههای جدید نیست. در صنعت بیمه سرمایههای اجتماعی و منابع انسانی جهت خلاقیت و حرکت فعالانه بسیج نمیشوند و فرهنگ سازمانی، تمایل به وضع موجود دارد.
از چالشهای قابل توجه در صنعت بیمه، ضریب نفوذ و سرانه پایین حق بیمه در ایران است. ضریب نفوذ پایین بیمه به عنوان مانعی بزرگ در رشد صنعت بیمه تلقی میگردد و نهایتا با تأثیر منفی بر توان مالی و ظرفیت نگهداری ریسک، قدرت مانور صنعت بیمه در عرصه داخلی و به خصوص بازار جهانی بیمه را محدود مینماید.
در کشور، آحاد مردم در بسیاری از جنبه های زندگی اجتماعی آن طور که شایسته است نسبت به حق و حقوق خود از یک طرف و مسئولیتهای مدنی ناشی از زندگی اجتماعی آگاهی ندارند. در موضوعاتی هم که آگاهی نسبی وجود دارد، فرآیند طولانی مطالبه حق و حقوق و عدم ضمانت اجرای بسیاری از قوانین، از یک طرف، مردم را از مطالبه حق خود منصرف میسازد و از جنبه دیگر مسئولیت پذیری اجتماعی را کاهش میدهد. پیامد منفی این عدم آگاهی و دشواری فرآیند اعاده حق در کشور، عدم احساس نیاز بسیاری از مردم، صاحبان صنایع و فضای کسب و کار به پوششهای بیمهای است.
نگاهی به آمارهای جهانی، در خصوص ضریب نفوذ بیمه، شکاف عظیم تا وضعیت مطلوب را نشان میدهد.
ضریب نفوذ بیمه در ایران به خصوص در بخش بیمههای عمر بسیار پایین است و با متوسط جهانی فاصله زیادی دارد. برای مثال ضریب نفوذ بیمه در کشور مالزی در بیمه عمر ۱۶ برابر ایران میباشد. در بیمههای غیر زندگی وضعیت کمی بهتر است؛ هر چند تا وضعیت مطلوب و میانگینهای جهانی فاصله وجود دارد.
گزینه های مدیرعاملی بانک دی را بشناسید
برچسب ها
هدیه فرزانه صادق (وزیر راه و شهرسازی) در اولین سفر خود به استان مازندران: اختصاص ۳ هزار متر زمین در آستارا به بخش خصوصی
رئیس کمیته ورزشی رادیو کنترل مازندران در گفتوگو با جمله؛ رشته های کمیته ورزشهای رادیو کنترل صرفا فقط جنبه ورزشی دارد تمام پروازها نمایشی و بدون تجهیزات ناوبری است
هر ایرانی حداقل چقدر هزینه خوراکی خود میکند؛ وقتی قناعت هم گران شده است
اختصاص ۳ هزار متر زمین در آستارا به بخش خصوصی
هدیه فرزانه صادق (وزیر راه و شهرسازی) در اولین سفر خود به استان مازندران از اختصاص ۳ هزار متر زمین در آستارا به بخش خصوصی خبر داد.
رشته های کمیته ورزشهای رادیو کنترل صرفا فقط جنبه ورزشی دارد تمام پروازها نمایشی و بدون تجهیزات ناوبری است
رئیس کمیته ورزشی رادیو کنترل مازندران در گفتوگو با جمله، گفت: رشته های کمیته ورزشهای رادیو کنترل صرفا فقط جنبه ورزشی دارد و تمامی پروازهایی که صورت میگیرید بهصورت نمایشی و بدون تجهیزات ناوبری ماننده (جی پی اس و اتو پایلوت) است.
وقتی قناعت هم گران شده است
انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور و دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران یک سبد خوراکی طراحی کردهاند که در برگیرنده نیازهای غذایی روزانه برای افراد است.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
گفتگو مظلومترین مفهوم میان ماست
نگاهی به تاریخچه برنامه کاربردی کلاب هاوس (Clubhouse) در کشور ما؛ برنامهای که فراموششدهاست
عدم گفتوگو مداری از مؤلفههای مهم یک رابطه عاطفی آسیبزا است
این روان درمانگر در گفتوگو با جمله، یکی از ویژگیهای بارز رابطه آسیبزا را عدم گفتوگو مداری و عدم استفاده از حل مسأله دانست و گفت: استفاده از حل مسأله موجب میشود که دو طرف به جای واکنش نشان دادن هیجانی و هیجان مدارانه از طریق گفتوگو به دنبال حل آن مشکل باشند، چرا که رابطه آسیبزا پیامدهای منفی برای جنبههای مختلف زندگی هر دو فرد به دنبال دارد.
تبعیضِ مجازی در سکوت
این روزها موضوع رفع فیلتر که یکی از وعدههای انتخاباتی مسعود پزشکیان بود، به کانون خبرها و بحثهای کارشناسی بازگشت و تقریباً همه اقشار و طبقات مردم و کارشناسان اقتصادی از وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات توقع دارند نسبت به عمل به وعده انتخاباتی رییس دولت چهاردهم اقدام کند.
رستورانهای بدون نظارت؛ تهدید یا امکانات؟
رستورانهای بین راهی، هواره یکی از مهمترین دغدغههای مسافران جاده بوده است.
بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان” همدان” به ایستگاه پایانی رسید
بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان بعد از ۶ روز برگزاری و اجرای ۵۹ اثر نمایشی داخلی و چند اثر نمایشی از ۵ کشور ترکیه، روسیه، عراق، ازبکستان و برزیل روز پنجشنبه با برگزاری آیین اختتامیه و با معرفی آثار برگزیده توسط هیئت داوران به ایستگاه پایانی خود رسید و بکار خود پایان داد. مراسمی که با اجرای خوب" سید جواد هاشمی" در آن اشکها و لبخندها در هم تنیده شد.
وقتی قناعت هم گران شده است
انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور و دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران یک سبد خوراکی طراحی کردهاند که در برگیرنده نیازهای غذایی روزانه برای افراد است.
گزینه های مدیرعاملی بانک دی را بشناسید
بعد از روی کارآمدن دولت چهاردهم و انتخاب اوحدی به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید همه اهالی حوزه بانکی منتظر بودند تا ببینند او چه کسی را برای مدیرعاملی بانک دی در نظر دارد و این بار با موافقت همتی وزیر کار چه کسی بر این صندلی تکیه خواهد زد.
شکسته شدن رکورد سال در بورس
در پایان معاملات ديروز بازار سهام، شاخص کل با ثبت رشدی 2.54 درصدی رکورد رشد روزانه سال را شکست تا تاثیر حمایت مقامات از بازار سرمایه مشخص شود. دو شب قبل همتی، وزیر اقتصاد در گفتگوی خبری اعلام کرده بود از بازار سرمایه حمایت میکند، جملهای که بعد از 2 روز شاخص را مجددا سبزپوش کرد.
دکتر فاطمه زارعان سرپرست مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی وزارت صمت شد
وزیر صنعت، معدن و تجارت در حکمی «فاطمه زارعان» را بهعنوان «سرپرست مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی» این وزارتخانه منصوب کرد.
مانده سپردههای سرمایه گذاری بانک ملت از ۱.۱۶۱ همت گذشت
مانده سپردههای سرمایه گذاری بانک ملت در پایان آبان ماه امسال از ۱۱.۶۱۴.۳۸۴ میلیارد ریال عبور کرد.
چرا همیشه قربانی میشویم؟
داوری فاجعهبار در دیدار 12 آذر استقلال مقابل الاهلی در لیگ نخبگان آسیا، بار دیگر سوالات زیادی را درباره تبعیضها و اشتباهات مکرر داوری علیه تیمهای ایرانی مطرح کرد. در حالی که تیمهای ایرانی همواره در مسابقات بینالمللی با چالشهای زیادی روبهرو هستند، این قبیل اشتباهات داوری که به وضوح به ضرر آنها تمام میشود، به سوالاتی اساسی درباره انصاف داوران و نقش فشارهای سیاسی و اقتصادی در تصمیمات داوری پاسخ میدهد.
تغییرات زیر سایه هلدینگ خلیجفارس
باشگاه استقلال تهران بار دیگر در مرکز توجهات مدیریتی قرار گرفته است.
نبرد حیاتی برابر الاهلی برای بقا در آسیا
استقلال در لیگ نخبگان آسیا پس از شروعی خوب در هفته نخست، با مشکلات متعددی روبرو شده است.
امید به صعود یا وداع با آسیا؟
پرسپولیس در هفته ششم لیگ نخبگان آسیا با بازی سرنوشتسازی روبروست.
حق پخش تلویزیونی به باشگاهها نمیرسد؟
حق پخش تلویزیونی در دنیای فوتبال به عنوان یکی از مهمترین منابع درآمدی باشگاهها شناخته میشود.
هزاران راه نرفته خودروهای کارکرده
شرایط و ضوابط واردات انواع خودروهای سواری نو و کارکرده به داخل کشور توسط «محمدرضا عارف»، معاون اول رئیسجمهور ابلاغ شد که طبق آن، اشخاص حقیقی نیز میتوانند خودروهای خارجی را وارد کشور کنند. آنچه موافقان خودروهای کارکرده خارجی به داخل کشور بر آن تأکید داشتند این بود که این خودروها بتوانند اولاً با ایجاد یک فضای رقابتی به افزایش کیفیت خودروهای داخلی بینجامند دوماً اینکه مردم جامعه بتوانند با پرداخت پول کمتری خودروهای با کیفیتتر سوار شوند و همچنین همین امر به ایجاد فضای رقابتی به کاهش قیمت خودروهای داخلی نیز بینجامد.
ویراژ روی آرزوهای مردم
شرکت خودروسازی سایپا در تازهترین اقدام خود، لیست محصولات خود را بروزرسانی کرد و قیمت برخی از آنان را افزایش داد.
سازمان ملی استاندارد ایران پیشرو در امر روانسازی فنی وقانونی فرآیند واردات خودرو
با هدف روانسازی و تسریع در فرآیند واردات خودرو، جلسات فنی مشترک بین سازمان ملی استاندارد ایران وسایر دستگاه های اجرایی مرتبط به منظور ارتقا و اصلاح بندهایی از آیین نامه واردات خودرو که موانع غیرفنی ایجاد می نمود؛ تشکیل شد
بیکیفیت باش و گران شو!
خودرو گران شد؛ همین خودروی ملی که بحث در خصوص کیفیت محصولات آن فراوان است، همین بازاری که اذعان میشود نه تنها سودآوری ندارد بلکه زیان هم دارد، کمپانی همین محصولاتی که ثبت نام برای خرید آنها گاهی به اندازه عمر یک نسل به طول میانجامد، پس از چندین ماه قرار گرفتن در صدر اخبار و تکذیب و گمانهزنی، بالاخره گران شد.
مذاکرات لغو تحریم ضروریتر میشود
تازه ترین تحریم ایران که پس از تحریم شرکتهای هواپیمایی، یکی از بیپایه ترین تحریمها با حداکثر فشار اقتصادی خواهد بود، تحریم کشتیرانی است.