دولت وفاق ملی، فرصتی برای بازآفرینی اعتماد عمومی به نظام اسلامی دارد/ با پرهیز از تصمیمات اعجاب‌آور شاهد خلق شگفتی‌های جدید در دولت چهاردهم نباشید
دولت وفاق ملی، فرصتی برای بازآفرینی اعتماد عمومی به نظام اسلامی دارد/ با پرهیز از تصمیمات اعجاب‌آور شاهد خلق شگفتی‌های جدید در دولت چهاردهم نباشید
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در گفت‌و‌گو با خبرنگار جمله، خطاب به خانم مهاجرانی سخنگوی دولت، گفت: دولت وفاق ملی، فرصتی برای بازآفرینی اعتماد عمومی به نظام اسلامی دارد فلذا شما با پرهیز از تصمیمات اعجاب‌آور شاهد خلق شگفتی‌های جدید در دولت چهاردهم نباشید.

به گزارش جمله آنلاین، حسن مهدی‌زاده دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی در حاشیه آیین گرامیداشت روز دانشجو در گفت‌و‌گوی اختصاصی با خبرنگار ما، با بیان این‌که نظم منطقه و جهان به سرعت در حال تحول است و این اتفاقات و اخبار منطقه به سرعت در حال بروزرسانی است، اظهار کرد: دامنه این تغییرات بسیار گسترده است و ایران قوی نمی‌تواند بدون در نظر گرفتن جایگاه خود در این تحولات، منافع ملی‌اش را تامین کند فلذا ایران قوی برای رشد روز افزون خود به‌سرعت باید در معادلات منطقه قدرت‌نمایی کند تا بتواند به کشورهای غربی و سلطه‌گر بفهماند که وقت و تلاش بیهوده پای میدان رزم صرف نکنند و خود را بر سر میز مذاکره تسلیم ایران کنند.

وی افزود: این مانور قدرت از سوی ایران قوی، تمرکز و توان غرب برای افزایش فشار بر ایران را کاسته و فرصت‌های نو برای ارتباطات گسترده با دنیا، پیشرفت و سرمایه‌گذاری پیش روی ما باز خواهد کرد فلذا دنیای فردا شاید دنیای گفتمان‌ها باشد اما این ترس دشمن از برد موشک‌ها خواهد بود که آن‌ها را پای میز مذاکره و گفتمان خواهد نشاند.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی در ادامه با بیان این‌که شوربختانه در میانه این تحولات سرنوشت ساز، کشور ما از دهه ۹۰ درگیر مشکلات و چالش‌های عمیق اقتصادی شده که حاصل آن چیزی جز کاهش سرمایه اجتماعی نبوده است، خاطرنشان کرد: برای نظامی که با آرمان جمهوری شکل گرفته، جلب رضایت مردم حیاتی است فلذا اگر می‌خواهیم سرمایه اجتماعی نظام را احیا و مشکلات را حل کنیم و در نظم نوین جهان نقش‌آفرینی داشته باشیم باید در شیوه حکمرانی خود بازنگری‌و تحولی ساختارمند را ایجاد کنیم.

وی تصریح کرد: ما دانشجویان در انجمن اسلامی مستقل، راهکار نخستین را تجویز فوری عقلانیت در حکمرانی می‌دانیم فلذا عقلانیت در حکمرانی یعنی، توجه به سه مولفه حیاتی در حکمرانی‌ که شامل؛حکمرانی عالمانه، حکمرانی صادقانه و حکمرانی شجاعانه می‌شود که این بسته عقلانیت در حکمرانی را ذیل حکمرانی در آموزش‌و‌‌پرورش در حضور وزیر آموزش‌و‌پرورش مطرح کردیم.

مهدی‌زاده در ادامه با بیان این‌که تحت محوریت روش‌های حکمرانی می‌توان به مشکلات از دو زاویه دیگر بنگریم، اظهار کرد:محور اول ارتجاع در روش‌های حکمرانی است که ما دانشجویان یکی از ریشه‌های مشکلات کشور را ارتجاع در روش‌های حکمرانی می‌دانیم فلذا ارتجاع یعنی اداره کشور با روش‌های کهنه و سنتی و یا این‌که ارتجاع یعنی برخورد لجاجت بار و کلیشه‌ای با مسئله حجاب و دیگر مسائل فرهنگی، ما تا کی می‌خواهیم در مواجهه با پرسش‌ها و مشکلات حیطه فرهنگی سراغ سنتی‌ترین پاسخ‌های موجود برویم.

وی افزود: ارتجاع یعنی خلا در ایده پردازی، یعی نبود نوآوری در ارائه راهکارها، ارتجاع در حکمرانی و ارائه پاسخ های قدیمی، نامعقول و پس‌داده شده در حیطه حکمرانی یعنی برای رفع ناترازی انرژی، بخواهیم مانند برخی دولت‌های پیشین، یک شبه بنزین را گران کنیم، آن هم بدون در نظر گرفتن سهمیه و یارانه بنزین برای قشر ضعیف و متوسط جامعه! آیا مشکل ناترازی بنزین در سال ۹۸ با گران شدن بنزین حل شد که اکنون به‌عنوان ساده‌ترین پاسخ و بدون در نظر گرفتن تورم ناشی از آن به این تصمیم روی می‌آورید؟!

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در ادامه عنوان کرد: ارتجاع در حکمرانی یعنی برخی منفعت طلبان و مدیران میانی زورشان به قانون بچربد و بتوانند از قانون‌ها و ریل‌گذاری‌های نو فرار کنند، آقای وزیر صمت، چرا باید در مقابل قانون مالیات بر خودروهای لوکس ۵۵ درصد فرار مالیاتی گزارش شود؟ خانم وزیر مسکن، آقای سازمان برنامه و بودجه! آقای دیوان محاسبات! چرا طبق آخرین آمار رسمی ۹۵ درصد خانه‌های لوکس و خالی فرار مالیاتی دارند.

وی در ادامه بیان کرد: ارتجاع در حکمرانی یعنی حقوق ناچیز کارگر، معلم و کارمند واریز نشده مالیات و کسوراتش کسر می‌شود اما آن سلبریتی و بلاگر با فرار مالیاتی، برای کارگر و معلم مظلوم اشک تمساح می‌ریزد.

مهدی‌زاده در ادامه خطاب به خانم مهاجرانی گفت: ترمز دلالی خودرو کی قرار است کشیده شود؟ واردات خودرو کی قرار است از حالت تشریفاتی و تزئینی در بیاید و به واردات انبوه و قیمت‌گذاری مطلوب خود برسد! ائتلاف نانوشته برخی دولت مردان و دلالان را برای همیشه بشکنید، اگر قرار باشد پاسخ حل مشکلات اقتصادی تنها وفاق باشد، آن وفاق حتما وفاق بین دولت و فساد ستیزی است، آن وفاق حتما بین دولت و شفافیت است، آن وفاق حتما بین دولت و کوخ نشینان است و اگر این‌طور نباشد این وفاق تفاوتی با نفاق نخواهد داشت.

وی در ادامه عنوان کرد: ارتجاع در حکمرانی یعنی طبق آخرین آمار رتبه‌های برتر کنکور در انحصار خانواده‌های مرفه است و ما بعد از گذشت ۴۶ سال از انقلاب اسلامی که قرار بود انقلاب مستضعفان باشد، هنوز داریم آینده را به پولدارها می‌فروشیم و مستضعفان را تحقیر می‌کنیم.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در ادامه اظهار کرد: ارتجاع در حکمرانی یعنی در راس دغدغه‌های اخیر دولت، رجیستری یک کالای لوکس آمریکایی که تنها ۱۱ درصد مردم آن هم طبقه مرفه جامعه از آن استفاده می‌کنند به‌عنوان دستاورد دولت معرفی می‌شود و این‌گونه است که ما پس از گذشت بیش از ۱۰۰ روز از دولت، همچنان شاهد تحقیر مستضعفان توسط دولت هستیم تحقیر چه با ح جیمی، چه با ه دو چشم، ای کاش شاهد این بودیم که دولت برای رفع مشکلات اقتصادی نظیر مسکن، خودرو، قیمت ارز و غیره نیز لایحه دو فوریتی به مجلس ارسال می‌کرد نه صرفا برای بکارگیری اشخاص خاص در مشاغل حساس، آن پدری که شما سعی در رفع مشکل انتصابش دارید الحق و الانصاف با قرارداد برجامچای پدر هسته‌ای این مملکت را در آورده وگرنه امروزه ایران قوی می‌توانست با مسئله هسته‌ای مقدار زیادی از مشکل ناترازی‌های انرژی را حل کند.

وی با اشاره به محور دوم منوط برعدم درایت در حکمرانی، اظهار کرد: ما ریشه اصلی مشکلات کشور را عدم درایت در حکمرانی می‌دانیم، درایت، به این معنا که از تجربه‌ها و اشتباهات گذشته خود درس بگیریم تا در ادامه راه از تکرار آن‌ها در عرصه حکمرانی پیشگیری کرده و از سرمایه اجتماعی نظام به معنای واقعی کلمه «صیانت» کنیم.

مهدی‌زاده در ادامه با اشاره به این‌که عدم درایت در حکمرانی یعنی درس گرفتن از تصمیمات یک شبه و شوک درمانی پرهیز کنیم، خاطرنشان کرد: درباره تجربه‌های پیشین می‌توان به موارد متعددی اشاره داشت که ناکارآمدی‌های دهه نود یا دهه عبرت‌ها، در رأس آن قرار می‌گیرد، ناکارآمدی‌هایی که رشد اقتصادی ایران را به عدد صفر رساند و اعتماد عمومی نسبت به نهاد دولت را ذره ذره آب کرد.

وی در ادامه بیان کرد: عدم درایت در حکمرانی و تکرار اشتباهات گذشته می‌شود درس نگرفتن از قضیه فیلترینگ! براستی چرا باید پس از سپری شدن قضایای امنیتی، همچنان فیلترینگ‌ها ادامه داشته باشد و از همه مهم‌تر، چرا وقتی بعضی بسترهای مجازی فیلتر می‌شوند، رجال سیاسی نظام، همگی در آن بستر توئیت میزنند و نسخه فیلترینگ را صرفا برای مردم تجویز می‌کنند.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در ادامه خطاب به خانم مهاجرانی، عنوان کرد: دولت وفاق ملی، فرصتی برای بازآفرینی اعتماد عمومی به نظام اسلامی دارد و می‌دانید که این امر در گرو کارآمدی شماست که امیدواریم با پرهیز از تصمیمات اعجاب‌آور شاهد خلق شگفتی‌های جدید در دولت چهاردهم نباشیم.

وی همچنین خطاب به رئیس جمهور دولت چهاردهم تاکید کرد: آقای رئیس جمهور لطفا واقعیات و نیازهای حقیقی زندگی مردم را شناسایی کنید و آنها را اولویت قرار دهید، شاید رجیستری و رفع فیلتر برای مردم مسکنی نچندان آرام‌بخش باشد اما خود بهتر می‌دانید که داروی شفابخش درد حقیقی مردم، چیزی جز حل مشکلات اقتصادی، خودرو، مسکن، ارز ، ازدواج جوانان، کنترل تورم و غیره نیست.

به گزارش جمله، مهدی‌زاده در پایان با اشاره به شعار همیشگی‌شان گفت: در انجمن اسلامی دانشجویان مستقل، نقد حکمرانی و پرهیز از نفی حاکمیت بوده است، فلذا هر جا لازم بوده به چپ و راست نقد کردیم و نقد خواهیم کرد و بدانید نقدهای ما مستقلی‌ها، به دور از جریانات سیاسی و وارد به ساختارهاست.