عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی در آیین افتتاح معاملات شمش نقره در بازارهای مالی و مشتقه بورس کالای ایران، گفت: مهمترین دغدغه من در دولت رشد اقتصادی است که رشد اقتصادی هم نیازمند تولید و تامین مالی است که در این میان تکیه بیشتر ما بر بازار سرمایه است تا بازار سرمایه تا بتواند جایگاه خود را به دست آورده و نقش خود را در تامین مالی توسعه دهد.
وی افزود: در مدت کوتاه اخیر، بازار سرمایه جان گرفته و احساس می شود اعتماد در حال بازگشت به بازار سرمایه است و امیدوارم با ثباتی که در روزهای آینده در اقتصاد کشور داریم بتوانیم شاهد رونق بازار سرمایه و کاهش ریسکها در این بازار باشیم و با کاهش ریسک بازار شاهد پر نشاط شدن بازار سرمایه در روزهای آتی خواهیم بود.
وی با بیان اینکه همیشه سوال این بوده که چرا نباید از بازار سرمایه برای تامین مالی در اقتصاد کشور بهره برد، ادامه داد: خوشحالم در این دوره شاهد شکل گیری این بازارها و از همه مهم تر گسترش بازارهای مشتقه هستیم زیرا بازارهای مشتقه می توانند به کاهش ریسک بازار و تولیدکنندگان کمک کنند بنابراین راه اندازی این ابزارها به خصوص در حوزه طلا که بورس کالا انجام داد و به معادن طلا کمک شد، اقدام ارزشمند و مقدسی است.
وی ادامه داد:همیشه یکی از مشکلات معادن طلا این بود که طلای خود را چگونه به فروش برسانند زیرا قیمت گذاری موضوع مهمی بود اما بورس کالا با ابزارهای خود توانسته به این بخش کمک مهمی کند به طوری که در حال حاضر تامین مالی خوبی برای معادن طلا انجام شده و از این پس می تواند بدر نقره، مس ، فلزات و انواع محصولات پتروشیمی نیز صورت گیرد لذا حرکت بسیار خوبی صورت گرفته که بنده از آن استقبال کرده و حمایت می کنم تا عمق این بازار افزایش یابد.
به گفته ی وی،در دنیا این روش شفاف سازی برای معاملات بازارها بسیار مهم است و کسی نمی تواند بگوید در این معاملات پولشویی صورت می گیرد زیرا همه موارد شفاف است و مهم ترین نکته آن نیز تامین مالی است.
وی افزود:قانون جدید تامین مالی نیز یکی از کارها و اقدامات بزرگ مجلس شورای اسلامی است تا با روشهای غیر تورمی بتوان زنجیره تامین مالی مناسب را در اقتصاد کشور انجام داد.
وی به ایجاد زنجیره تامین مالی تولید با پشتوانه اسناد اعتباری که اخیرا در بورس کالا اجرایی شده اشاره کرد و گفت: اگر بتوانیم زنجیره تامین مالی را با کمک برات الکترونیکی، اوراق گام و ال سی داخلی در بورس کالا معامله کنیم، کمک شده تا واحدهای تولیدی بتوانند از این طریق تامین مالی صورت انجام دهند.
همتی با بیان اینکه پیشنهاد مدیرعامل بورس کالا برای استفاده از ابزارهای مالی مبتنی بر طلا در بیمه های عمر، ادامه داد:همچنین موضوع بیمههای بازنشستگی مبتنی بر داراییها یکی از موضوعات مهم است. بیمههای عمر و زندگی به علت تورم، رشد و جذابیت خود را از دست دادهاند و باید مردم به پشتوانه داراییهای سرمایهای خود بتوانند بیمههای عمر و زندگی مورد نیاز خود را تامین کنند و بورس کالا می تواند به این موضوع کمک کند.
وزیر اقتصاد به انتشار اوراق سلف ارزی اشاره و خاطرنشان کرد: انتشار اوراق سلف ارزی بسیار مهم است و باید با هماهنگی بانک مرکزی صورت بگیرد زیرا برآورد می شود بین ۲۰ تا ۴۰ میلیارد دلار ارز دست مردم وجود دارد که رقم قابل توجهی است و باید از حالت رکود خارج شود و مردم در اختیار اقتصاد کشور قراردهند اما باید شرایطی فراهم شود که سرمایهگذاران در اوراق ارزی بتوانند ارز خود را هر زمانی که تمایل داشته باشند دریافت کنند.
همتی تاکید کرد:مبارزه با رانت سخت است و راهش این است که اقتصاد به سمت رقابتی شدن رود ،جلوی اقتصاد دستوری گرفته شود،، صورتهای مالی شفاف و بر اساس استانداردها باشد ،زمانیکه این اتفاق رخ دهد کسی نمی تواند از رانت استفاده کند.
همتی در پایان از توسعه ابزارهای مالی بورس کالا حمایت و اظهار امیدواری کرد که شاهد روزهای خوب بازار سرمایه و بورس کالا باشیم و کمک خوب و جدی با پشتوانه رشد اقتصادی کشور صورت بگیرد