به گزارش روزنامه جمله، وی در تشریح جزییات این نیزان صادرات گفت: بازار اول، کشور همسایه، ۱۵ کشور ۶۰۰ میلیون جمعیت، ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد دلار صادرات نفتی و غیرنفتی، ۱۰۰۰ و ۵۰۰ میلیارد دلار در آن واردات میشود که جمعا ۳ هزار و ۹۰۰ میلیارد دلار است.
سهم ما از این بازار ۳۸ میلیارد دلار است. با کشور عراق ۱۰۰۰ و ۴۰۰ کیلومتر مرز داریم تا پایان سال گذشته، ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میشود که ۱۵۰ میلیارد دلار صادرات نفت است و این سهم ماست.
وی افزود: بازار دوم، قاره آفریقا، قارهای که هیچکدام از شرکتها، فعالان اقتصادی ما و مسئولین از ظرفیت این قاره اطلاعاتی ندارند. تنها در ۳ سال کاری شهید رئیسی رقم صادرات از ۳۰۰ میلیون دلار به ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون رسید.
از ۱۰۰۰ و ۵۰۰ میلیارد دلاری که در این بازار مراوده کالایی میشود.
وی خطاب به استاندار یزد گفت: قطعا با همکاری شما از باب دارایی هایی که در استانتان موجود است مثلا مصالح ساختمانی اعم از کاشی و سرامیک است از ساحل عاج از تانزانیا و کشورهای آفریقا برای ما نامه آمده که مصالح ساختمانی به دلیل سرعت ساخت و ساز کم آمده است، ظرفیت عظیمی در استان یزد موجود است، بازارهای خوبی داریم.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا درخصوصی توریسم سلامت گفت: تفاهمنامههایی با بیمارستانها امضا کردیم که مشکلی بابت پذیرش بیماران خارجی نداشته باشند اما در این خصوص به نظر بنده خوب عمل نشد. لب مرز تاکسیها و دلالان کارهایی کردند، طرف آمده اما نتیجهای نگرفته است. استاندار بابل و رئیس اتاقش گفتند هفتهای یک هواپیما به هند میرود، پس ظرفیت بالایی داریم.
برهمن ادامه داد: سال گذشته حداقل ۳۰ تن طلا وارد کشور شده است به دوستانی که شرایط مالی دارند میگویم در صحنه باشید، اگر ما بتوانیم اتاق تهاتر را زنده کنیم و صادرات و واردات را به کسی دیگر بسپاریم که انجام دهد اتفاقات خوبی را شاهد هستیم. همین گوشت که شده بود مافیا، نمیگذاشتند وارد شود اما همین گوشت به اروپا میرفت اما اینجا محروم بودیم، خلاصه ما بازارهای زیادی داریم.
وی افزود: قاره آفریقا ۸۰ درصد در کشاورزی مشغول است که نه مکانیزه است و نه صنایع تبدیلی دارد. شماها بیایید در هر زمینه ای صادرات انجام دهید بی جواب نخواهید ماند. ما در این خصوص هم اطلاعات و هم ارتباطات خوبی داریم.
وی در اهمیت سرمایهگذاری بخش خصوصی گفت: به بخش خصوصی اعتماد کنیم، بخش خصوصی بازوی توانمند دولت است؛ آن را دست کم نگیریم. صندوق ضمانت صادرات شرایطهایی گذاشته که شرکتها ۱۰ درصد هم تمایل به صادرات پیدا نمیکنند، صندوق ضمانت صادرات باید بیاید لیست بدهد.
وی افزود: ماهه اول سال، ۱۴۳ میلیارد دلار قاره آفریقا رکورد دارد. ۳۰۰ میلیون جمعیت تصویب کرده که به قاره آفریقا بروند.
در قاره آفریقا راسته چینیها زندانیان با دستبند الکترونیکی جاده و ساختمان میسازند حالا ما در سازمان توسعه تجارت تصویب کردیم برای شرکت افراد در نمایشگاه یارانه دهیم و تا پایان سال اگر پول دستمان آمد واریز کنیم.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا در پایان گفت: ما با دولتی ها و شرکتهای بزرگ کاری نداریم باید شرکتهای متوسط به پایین را توانمند کنیم. اینها نیاز به حمایت دارد، دولت باید کنارشان بایستد و بستری را برایشان فراهم کند و آنها با خیالت راحت فعالیت کنند. دولت این تابلو «هدایت، حمایت و نظارت» را حفظ کند، از دخالت دست بردارد و بخش خصوصی را در کار درگیر کند.
- نویسنده : مریم آهونبر/ خبرنگار