او خطاب به استانداران گفت: میرات فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در چند دهه گذشته هیچ وقت اولویت کشور نبوده است. در کشوری که نفت، معدن و پتروشیمی متمرکز است، به گردشگری توجه ندارد. خلاف آنچه سخنرانی میشود، گردشگری در اولویت نیست به گونهای که فاصله ما با همسایگان در این زمینه زیاد شده است و دیگر همسایگان را دنبال نمیکنیم چون امکان رسیدن به آنها وجود ندارد.
ما در حوزه میراث فرهنگی دچار فرسودگی هستیم و این نگران کننده است و نیازمند مرمت آثار خود هستیم.
به گزارش جمله چندی پيش نیز اکبر غمخوار، عضو انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران با تاکید بر اینکه آمارهای دولتی گردشگران ورودی در این کشور درست نیست، اعلام کرد: هر کسی که از مرز ایران وارد و خارج میشود، گردشگر محسوب شده است. در حالی که این تعریف گردشگر از نظر سازمان جهانی ملل متحد نیست.
وی در ادامه تصریح کرد: واقعیت این است که گردشگر واقعی که بیاید در ایران پول خرج کند وجود ندارد و آمارها بیشتر شامل ورود و خروج مرزی است.
غمخوار به خبرگزاری «ایلنا» گفت: «دولت میگوید ۶ میلیون گردشگر وارد ایران شده است. خب اگر اینها براساس تعریف سازمان جهانگردی ملل متحد یک شب اقامت در کشور داشتند باید ۶ میلیون شب اقامت هم ثبت شده باشد که عدد بسیار بزرگی است و باید تمام هتلهای ایران پر میشد و تمام مراکز فروش صنایعدستی و سایتهای گردشگری مملو از گردشگران ورودی میبودند. اما وقتی از هتلها آمار بگیرید آنها میگویند درصد اشغال هتلهایشان در پایینترین سطح اشغال است. در سایتهای گردشگری هم گردشگران خارجی دیده نمیشوند.»
غمخوار با اشاره به عبور اتباع نخجوان از ایران برای سفر به باکو و بازگشت مجدد به نخجوان از مسیر ایران و دو بار محاسبه آمار آنها در فهرست گردشگران ورودی به ایران گفت: مشکل ما چالش در آمارهای گردشگری است و من حاضرم با تمام مسئولان صنعت گردشگری در این باره مناظره کنم تا بدانند این شیوه آمارسازی در گردشگری برخلاف واقعیت است. آنها باید متوجه شوند که مبنای آماری آنها از پایه غلط است. همین حالا به اصفهان و شیراز و یزد بروید می بینید اصلا اثری از گردشگر خارجی وجود دارد؟ گردشگر خارجی وجود ندارد.
این عضو انجمن صنفی دفاتر مسافرتی ایران همچنین اظهار داشت که بسیاری از کشورها سفر اتباع خود به ایران را ممنوع کرده و به گردشگران خود گفتهاند به ایران سفر نکنید. آنها هشدار سفر به ایران صادر کردهاند. حتی چین که ایران معاهده همکاری ۲۵ ساله با آن کشور دارد، به گردشگران خود اعلام کرده است به ایران نروید. غمخوار در پایان با بیان اینکه «گردشگران تاجیکستان به ندرت و انگشت شمار به ایران سفر میکردند و گردشگر انبوه از آن کشور نداشتیم» گفت: تنها امید ما به کشور افغانستان است.
گردشگري ايران، كه تا اواخر دهه پنجاه شمسي، همپا و شايد سريعتر از كشورهاي ديگر حركت ميكرد و علاوه بر پذيرش گردشگران خارجي فراوان، ايرانيان بسياري نيز به راحتي و بدون ويزا، راهي كشورهاي مختلف جهان ميشدند در چند دهه اخير، به دليل نداشتن استراتژي مشخص و تاكتيكهاي مناسب، قافيه گردشگري و درآمد ناشي از آن را، به بسياري از كشورها – و حتي كشورهاي كوچكتر از خود – باخته است.
در حالي كه از كرانههاي ارس تا سواحل هميشه خليج فارس ايران، سرشار از نقاط ديدني طبيعي و تاريخي و بناهاي قديمي و مذهبي است و به استناد آمار موجود، ايران از لحاظ بناها و آثار تاريخي جزو ۹ كشور اول دنيا و از حيث جاذبههاي اكوتوريستي، در ميان ۱۰ كشور برتر دنيا قرار دارد متاسفانه، به دليل عدم توجه به نقش گردشگري در اشتغالزايي، ارزآوري و رونق اقتصادي كشور، و با تنگ نظريها و محدوديتهاي سليقهاي برخي افراد و جناحها، تعداد گردشگران ورودي به ايران، فاصله بسيار زيادي حتي با كشورهاي مسلمان دارد. همين امر موجب شده است سهم ايران از گردشگري، به اندازهاي ناچيز باشد كه حتي قابل گفتن هم نيست. كشور ايران با اين حجم از ظرفيت و جاذبههاي گوناگون و آب و هواي مطلوب، بر اساس آخرين آمارها، تا قبل از شيوع كرونا، بالاترين رقم درآمد سالانهاش از محل گردشگري جهان، مبلغ ۱۲ ميليارد دلار بوده است كه اين رقم، معادل كمتر از يك دهم درصد (دقيقا ۰/۸ درصد) درآمد كل گردشگري جهان ميباشد. قابل ذكر است اصليترين درصد همين مبلغ نيز، متعلق به گردشگراني از كشورهاي مذهبي اطراف ايران است و درصدي هم، از آن گردشگران « ميراث محور » ميباشد كه به اصطلاح، گردشگران سالمندي هستند كه فقط براي ديدن آثار تاريخي و فرهنگي كشور ميآيند و به تعبيري، اهل گشتن و خرج كردن و راه انداختن چرخ صنفها و حرفههاي وابسته به گردشگري به شمار نميروند. با توجه به موارد اشاره شده بالا و نگاهي به كم عملي يا بيعملي مديران وزارت ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي و بحرانيتر شدن شرايط گردشگري پس از شيوع كرونا و بحرانهاي اجتماعي اخير، ميتوان گفت صنعت گردشگري ايران، با عدم تلاش براي آمادهسازي زيرساختهاي مناسب، خالي بودن هتلها و مراكز اقامتي تا نزديك به ۹۰ درصد و بيكاري حرفههاي وابسته، بهشدت زمين خورده است ! از درد به خود ميپيچد و براي زنده ماندن و سر پا شدن و حضور جدي در عرصه گردشگري جهان و كسب درآمد بيشتر از اين راه براي كشور، نياز به يك تحول جدي دارد.
به گزارش جمله براساس پژوهشی که اتاق ایران انجام داده است، ایران در شاخص توسعه گردشگری و سفر (بررسی در سال ۲۰۲۳) با کسب امتیاز ۳٫۷۲ در جایگاه ۷۳ در بین ۱۱۹ کشور جهان قرار دارد که نشاندهندۀ نامناسب بودن این جایگاه در مقایسه با کشورهایی مانند امارات متحده عربی با رتبۀ ۱۸ و ترکیه با رتبۀ ۲۹ است.
این موضوع در مورد جایگاه ایران در بین کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا نیز حاکم است و ایران در بین ۱۴ کشور در رتبۀ نهم قرار گرفته است.
همچنین از نظر شاخص امنترین کشورها برای سفر (تعطیلات) در سال ۲۰۲۳ کشورهای اتریش، سوئیس، آلمان، بلژیک، دانمارک با کسب امتیاز بیش از ۹۰ در رتبههای اول تا پنجم امنترین کشورها در جهان قرار گرفتهاند و ایران در این فهرست قرار نداشته است.
به گزارش فردایکرمان، معاونت امور کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران نتایج بررسی تطبیقی-تحلیلی شاخصهای گردشگری ایران با کشورهای منتخب جهان، را منتشر کرد. بر اساس نتایج این بررسی، ایران در شاخص جهانی سفر مسلمانان که وضعیت گردشگری حلال در جهان را بررسی میکند، در سال ۲۰۲۳ در بین ۲۰ کشور اول جهان در رتبه ششم پس از کشور ترکیه و قطر قرار داشته است. کشورهای مالزی و اندونزی نیز چند سالی است که جایگاه خود را در این فهرست حفظ کرده و به صورت مشترک در رتبۀ اول قرار گرفتهاند. گرچه در این شاخص در مقایسه با سایر شاخصهای مورد بررسی در بین کشورهای منتخب از وضعیت خوبی برخوردار است؛ اما در مقایسه با کشورهای قطر و ترکیه جایگاه پایینتری دارد.
بر اساس نتایج این پژوهش، هر چند شمار گردشگران ورودی بینالمللی در ایران طی سالهای گذشته افزایش یافته است و از ۲٫۹۴ میلیون نفر در سال ۲۰۱۰ به حدود ۵٫۸ میلیون نفر در سال ۲۰۲۳ رسیده است، اما این رقم در مقایسه با کل گردشگران بینالمللی جهانی و حتی با کشور امارات متحده عربی با ۲۸ میلیون نفر گردشگر در سال ۲۰۲۳ بسیار اندک است.
همچنین میزان درآمدهای گردشگری ایران با مجموع درآمدهای حاصل از گردشگری در جهان و همچنین کشورهای منطقه در سطح محدودی قرار دارد. بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۲، در حالی که درآمدهای حاصل از گردشگری در ایران حدود ۳٫۷ میلیارد دلار بوده است، این رقم در امارات متحده عربی بیش از ۲۱ میلیارد دلار بوده است که این موضوع از پایین بودن درآمدهای ایران در این بخش در مقایسه با کشورهای مختلف جهان حکایت دارد
صنعت گردشگری از درد به خود میپیچد
برچسب ها
گزارش«جمله» از وضعيت تورم دیماه؛ نبرد تن به تن دولت با گرانی مواد غذایی
تحلیل «جمله» بر دلایل احتمالی سقوط یا فرود اضطراری چند هواپیمای نظامی و مسافربری طی چند سال اخیر؛ فرسودگی ناوگان؛ متهم اصلی
مشاور وزیر آموزشوپرورش در نشست خبری اعلام کرد: رونمایی از پویش «بر مدار مقاومت» در راهپیمایی ۲۲ بهمن
نبرد تن به تن دولت با گرانی مواد غذایی
در دی ماه ۱۴۰۳ نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به ۳۲ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ۰.۵ واحد درصد کاهش یافته است.
فرسودگی ناوگان؛ متهم اصلی
جای شکرگزاری است که بهدلیل مشکلات مالی بخش اعظمی از جامعه، تمایل به سفر با هواپیما در کشور بسیار پایین است تا جاییکه پایین بودن تعداد هواپیماهای مسافربری در کشور احساس نمیشود و بسیاری از شهروندان ترجیح میدهند مسیرهای سفر را با خودرو طی کنند به این دلیل که توان مالی برای پرداخت هواپیما را ندارند.
رونمایی از پویش «بر مدار مقاومت» در راهپیمایی ۲۲ بهمن
یک روز تقویمی دههفجر با نام پویش «بر مدار مقاومت» نامگذاری میشود فلذا در روز راهپیمایی ۲۲ بهمن نیز شاهد رونمایی از این پویش خواهیم بود.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
زنان خسته از سرگردانی در بازار کار
اشتغال زنان نقش کلیدی در رشد اقتصادی و افزایش سطح رفاه جامعه دارد.
نقش زنان در منطقه دیده شود
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری درمورد نقش زنان در منطقه توضیحاتی ارائه کرد.
حقیقتی که گم شده است
در دنیای امروز، رسانههای اجتماعی به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای ارتباطی و اطلاعاتی، نقش پررنگی در شکلدهی به آگاهی عمومی دارند. اما این ابزار قدرتمند به همان اندازه که توانایی انتقال اطلاعات را دارد، میتواند بستری برای گمراهی و ایجاد آگاهی کاذب باشد.
پایه وفاق، پذیرش درک تفاوتها است/همه یکصدا برای ایران باشیم
سخنگوی دولت در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی عنوان کرد: پایه وفاق، پذیرش درک تفاوتها است بلکه همه با وحدت و همدلی، یکصدا برای ایران باشیم.
قانون حجاب و اتفاقات سوریه !
اصولگرایان تندرو و طیف پایداری قصدی برای کوتاه آمدن ندارند و عزم خود را برای ابلاغ قانون حجاب در تاریخ 23 آذر جزم کردند آن هم در شرایطی که بسیاری از دلسوزان حوزه دین و معارف بر آن نقدهای جدی وارد کردهاند و مدیران ارشد دولت چهاردهم بهعنوان مجری قانون نیز بندهایی از آن را غیرقابل اجرا میدانند و بسیاری از سیاسیون هم تأکید کردند با توجه به نیاز به تصمیمات سختی که در شرایط فعلی وجود دارد و ضرورت همراهی و هماهنگی مردم با این تصمیمات، اجرای این قانون که مخالفان بسیاری در میان شهروندان دارد، در حال حاضر به مصلحت نیست.
نبرد تن به تن دولت با گرانی مواد غذایی
در دی ماه ۱۴۰۳ نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به ۳۲ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ۰.۵ واحد درصد کاهش یافته است.
«نوسان» ۷ میلیونی شد
همزمان با اعلام رسمی آتشبس در غزه از بین سریالها و برنامههای متعدد تلویزیون، آمار بازدید برنامه «نوسان» شبکه دو که بهصورت تخصصی به مقاومت و غزه میپردازد در تلوبیون به بیش از ۷ میلیون رسید.
تاثیر منفی آلودگی هوا بر رشد مغز کودکان تهرانی
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، شاخص کیفیت هوا در حال حاضر بر روی عدد ۱۱۶ قرار گرفته، وضعیت نارنجی و هوا برای گروههای حساس ناسالم است.
دستهای کوچک زنگزده
چهارمین نشست تخصصی اورژانس اجتماعی در حوزه کودکان کار و خیابان با موضوع مسئولیت اجتماعی و چگونگی جلب مشارکتهای مردمی، با حضور دستیار رئیس سازمان بهزیستی در حوزه مسئولیت اجتماعی، معاون اورژانس اجتماعی و کارشناسان مرتبط برگزار شد.
تحقق اقتصاد دریامحور و سرانجام رسیدن طرح های شیلاتی چشم انتظار نگاه ویژه رئیس جمهوری
تحقق اقتصاد دریامحور و سرانجام رسیدن طرح های شیلاتی و اهمیت توجه به توسعه دریامحور و تاثیر آن در تثبیت اشتغال 31 هزار 867 صیاد قایق و لنج بصورت مستقیم و 100 هزار نفر بصورت غیر مستقیم در بحث بازار و صنایع تبدیلی مرتبط، نیازمند توجه و تخصیص ویژه اعتبارات توسط رئیس جمهوری است که امیدواریم تمام پیشنهادات حوزه شیلات با نگاه ویژه عملیاتی شوند.
مشکل پرسپولیس؟ همان همیشگی
پرسپولیس در فصول اخیر دچار مشکلات متعددی در خط دفاعی بوده است که در اکثر بازیها و بهویژه در دیدارهای حساس به وضوح خود را نشان دادهاند. یکی از مهمترین مشکلات این تیم دریافت گلهای سریع و به ویژه از روی ضربات شروع مجدد است. در دیدار سوپرجام ۱۴۰۳، گل سریع سپاهان در دقیقه ۳، از طریق یک ارسال پرتاب اوت بلند و ضربه سر استیون انزونزی، بار دیگر این ضعف را به وضوح نمایان کرد. این گل که به دست پرسپولیس جام سوپرجام را گرفت، یکی از نمونههای تکراری مشکلات دفاعی این تیم است که در سالهای اخیر همچنان ادامه داشته است.
۷ بازیکن در آستانه جدایی از آبیها
نیمفصل اول لیگ برتر فوتبال ایران به لحظات حساس خود نزدیک میشود، و استقلال، بهعنوان یکی از مدعیان جدی قهرمانی، با دو بازی سرنوشتساز مقابل چادرملو و سپاهان، فرصت دارد تا هم جایگاه خود در جدول را تقویت کند و هم تکلیف بازیکنان نامطمئن را مشخص کند.
چرا نیما میرزازاد باید الگوی بهتری باشد؟
حواشی پیرامون نیما میرزازاد، دروازهبان دوم تیم فوتبال سپاهان، بار دیگر نشان داد که مسئولیتهای اجتماعی ورزشکاران حرفهای، به ویژه در رشتههایی همچون فوتبال که از محبوبیت ویژهای برخوردار است، تا چه حد میتواند تأثیرگذار باشد. این بازیکن 27 ساله پس از دیدار حساس سپاهان و پرسپولیس در هفته دوازدهم لیگ برتر، با انتشار ویدئویی در فضای مجازی مورد انتقادات گسترده قرار گرفت و کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال نیز با صدور دستور موقت، او را تا اطلاع ثانوی از حضور در میادین محروم کرد.
به یاد صدف خالقی، قلبی که همیشه عاشقانه میتپید
هواداران تیمهای ورزشی، این گروه از افراد پرشور و وفادار، همیشه در کنار تیمهای خود ایستادهاند، چه در روزهای خوب و چه در روزهای بد. آنها نه تنها به تیمها در میادین ورزشی، بلکه در زندگی روزمره نیز وفاداری نشان میدهند.
چرا ترمیم استادیوم آزادی طولانی شد؟
استادیوم آزادی یکی از نمادهای ورزش ایران است که برای بسیاری از مردم یادآور روزهای افتخارآمیز تیمهای ملی فوتبال ایران، مسابقات مهم بینالمللی و رویدادهای مختلف ورزشی است.
فرسودگی ناوگان؛ متهم اصلی
جای شکرگزاری است که بهدلیل مشکلات مالی بخش اعظمی از جامعه، تمایل به سفر با هواپیما در کشور بسیار پایین است تا جاییکه پایین بودن تعداد هواپیماهای مسافربری در کشور احساس نمیشود و بسیاری از شهروندان ترجیح میدهند مسیرهای سفر را با خودرو طی کنند به این دلیل که توان مالی برای پرداخت هواپیما را ندارند.
فروش کلیه به دلیل هزینه رهن خانه!
زارع، نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: اگر واقعا بخش خصوصی جهت ساخت متراژ ۲۵متری ورود داشته باشد دولت موفقیت بسیاری بدست میآورد.
تامین آرامش جوانان با ساخت مسکنهای کوچکمقیاس
ذاکر، نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: دولت باید مشکل مسکن را حل کند نه متراژ؛ متراژها براساس سلیقه مردم متفاوت است.
رسانههای بیگانه، واقعیت مسکن اقتصادی را مخدوش میکنند
نماینده مجلس با بیان اینکه رسانه های بیگانه واقعیت مسکن اقتصادی را مخدوش می کنند و با اشاره به بحران مسکن در شهرهای بزرگ مانند تهران، پیشنهاد ساخت واحدهای مسکونی کوچک و مقرونبهصرفه را مطرح کرد. وی تأکید کرد که این طرح میتواند به جوانان تازهازدواجکرده کمک کند تا با هزینههای کمتر، صاحب خانه شوند و از فشار اجارهبها رهایی یابند.
هزاران راه نرفته خودروهای کارکرده
شرایط و ضوابط واردات انواع خودروهای سواری نو و کارکرده به داخل کشور توسط «محمدرضا عارف»، معاون اول رئیسجمهور ابلاغ شد که طبق آن، اشخاص حقیقی نیز میتوانند خودروهای خارجی را وارد کشور کنند. آنچه موافقان خودروهای کارکرده خارجی به داخل کشور بر آن تأکید داشتند این بود که این خودروها بتوانند اولاً با ایجاد یک فضای رقابتی به افزایش کیفیت خودروهای داخلی بینجامند دوماً اینکه مردم جامعه بتوانند با پرداخت پول کمتری خودروهای با کیفیتتر سوار شوند و همچنین همین امر به ایجاد فضای رقابتی به کاهش قیمت خودروهای داخلی نیز بینجامد.