![](https://jomlehonline.ir/wp-content/themes/aban/img/none.png)
یک غارشناس با اعلام اینکه اولین تور فنی و تکنیکال غارنوردی در ایران برگزار شد، گفت: تمام غارها را نمیتوان در معرض دید همه گردشگران قرار داد. با برگزاری تورهایی غارشناسی میتوانیم زمینه معرفی جاذبههای تازهای را در کشورمان فراهم کنیم. یونس شریعتمداری (غارشناس و کارشناس غارنوردی) درباره وضعیت فعلی غارهای ایران و همچنین استقبال […]
یک غارشناس با اعلام اینکه اولین تور فنی و تکنیکال غارنوردی در ایران برگزار شد، گفت: تمام غارها را نمیتوان در معرض دید همه گردشگران قرار داد. با برگزاری تورهایی غارشناسی میتوانیم زمینه معرفی جاذبههای تازهای را در کشورمان فراهم کنیم. یونس شریعتمداری (غارشناس و کارشناس غارنوردی) درباره وضعیت فعلی غارهای ایران و همچنین استقبال گردشگران خارجی از آنها گفت: بیشتر گردشگرانی که به ایران میآیند، معمولا از غارهای روتین ما بازدید میکنند که ازجمله آنها میتوان به غار رودافشان در نزدیکی تهران، غار نخجیر در دلیجان استان مرکزی، غار کتلهخور زنجان و… اشاره کرد. اما در کنار این افراد، غارشناسانی هم وجود دارند که هر ساله برای اکتشاف و بازدید از غارهای مختلف، کشورهایی را برای سفر انتخاب میکنند.
کشف سفالهایی از دوران مس و سنگ میانی در همدان
سرپرست گمانهزنی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم خندان تپه همدان عنوان کرد: مطالعات باستان شناسی در این محوطه به کشف، سفالهایی از دوران مس و سنگ میانی، تا دوران اسلامی منجر شد. رضا نظری ارشد اظهار داشت: دشت حاصلخیز همدان – بهار با وسعت بیش از پانصد کیلومتر مربع واقع در کرانههای شمالی کوهستان الوند، به دلیل شرایط و توانمندیهای مناسب زیستی و اکولوژیکی از دوران پیش از تاریخ تاکنون مورد توجه گروه های مختلف انسانی با فرهنگ های متنوع زیستی و باستانشناختی بوده است. او از تپههای پیسا، هگمتانه، زینوآباد و خندان تپه به عنوان مهمترین محوطه های این دشت نام برد و گفت: خندان تپه با وسعتی بیش از پنج هکتار در داخل اراضی کشاورزی روستای تاریخی امزاجرد (مزداکرت= مزداگرد) و جورقان قرار گرفته است.
برگزیدگان چهارمین دوره جایزه جهانی اربعین معرفی شدند
چهارمین دوره جایزه جهانی اربعین با قرائت بیانیه و تجلیل از نفرات برگزیده سه بخش فیلم، عکس و سفرنامه به کار خود پایان داد. همزمان با آیین اختتامیه چهارمین دوره جایزه جهانی اربعین، برگزیدگان این رویداد معنوی معرفی و با حضور مسئولان فرهنگی و هنری تجلیل شدند. هیأت داوران چهارمین دوره جایزه جهانی اربعین با توجه به آثار رسیده به دبیرخانه این رویداد معنوی، در سه بخش فیلم، عکس و سفرنامه از اقصی نقاط دنیا و در بخش بینالملل از ۲۵ کشور، این ظرفیت و استقبال را ارج نهادند. برگزیدگان و برترین های چهارمین دوره جایزه جهانی اربعین با رای و نظر هیات داوران انتخاب و با حضور حجت الاسلام قاضی عسکر نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت، ابوذر ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سعید اوحدی رئیس سازمان فرهنگی وهنری شهرداری تهران، سید محمدحسین هاشمی، معاون همکاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ ، آیت الله تسخیری مشاور رهبر معظم انقلاب در امور جهان اسلام و جمعی از سفرای کشورهای خارجی تجلیل شدند.