رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل‌فروش اعلام کرد که امسال قیمت آجیل و خشکبار در بازار شب یلدا نسبت به پارسال حدود ۸۰ درصد افزایش یافته که کمبود تولید و عرضه و دلالی تاجران افغانستانی عوامل اصلی این نوسانات است. امسال بازار انواع آجیل در آستانه شب یلدا وضعیت نامناسبی را تجربه می‌کند و مردم شاهد […]

رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل‌فروش اعلام کرد که امسال قیمت آجیل و خشکبار در بازار شب یلدا نسبت به پارسال حدود ۸۰ درصد افزایش یافته که کمبود تولید و عرضه و دلالی تاجران افغانستانی عوامل اصلی این نوسانات است.
امسال بازار انواع آجیل در آستانه شب یلدا وضعیت نامناسبی را تجربه می‌کند و مردم شاهد قیمت‌های عجیب و غریبی از این محصولات خشکباری همچون پسته، گردو و غیره هستند. البته چندی پیش محمود ابطحی – رئیس انجمن پسته – کاهش تولید پسته به یک پنجم میزان تولید سال گذشته را از عوامل گرانی این محصول باغی اعلام کرده و گفت‌: مردم امسال را تحمل کنند و کمتر پسته خریداری کنند تا سال آینده تولید و بازار این محصول اصلاح شود.
اما مصطفی احمدی – رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل‌فروش – نظر دیگری در این باره دارد و می‌گوید که وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند به صورت مقطعی ثبت سفارش و واردات این محصولات را در بازه زمانی مشخص و در تناژ تعیین شده، باز کند تا بازار آجیل تنظیم شود، چرا که مردم حق دارند این محصولات را به قیمت مناسب برای خود تامین کنند.
وی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از تیر ماه امسال افزایش قیمت انواع آجیل مانند پسته، اتفاق افتاد چرا که تولید آن به حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار تن کاهش یافت و از سوی دیگر نیز براساس آمارهای رسمی اعلام شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی، تولید مغز گردو نیز ۸۰ درصد کاهش یافته است، چرا که در اردیبهشت ماه امسال درختان گردو با سرمازدگی کم نظیری مواجه شدند. رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل‌فروش در ادامه اضافه کرد: از همان زمان به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کردیم که اگر می‌خواهد بازار آجیل و خشکبار کنترل شود باید در بازه زمانی مشخص و با تناژ تعیین شده و محدود، ثبت سفارش واردات این محصولات را که با کمبود تولید مواجه شده‌اند یا این که خشکباری همچون بادام هندی و بادام درختی که تولید داخلی ندارد و بسیار محدود است را، آزاد کند تا قیمت‌ها متعادل شوند.
وی خاطرنشان کرد: گرانی با گران فروشی فرق دارد و اتفاقا آجیل فروشان سطح شهر قیمت محصولاتشان ۱۰ درصد از ماه‌های گذشته ارزان‌تر شده است، چرا که در این بازه زمانی آنها مشتری می‌خواهند و مردم قدرت و توان خرید ندارند، اما در ماه‌های گذشته تجار افغانستانی به بازار آجیل ورود پیدا کردند و با خرید پسته، گردو و خشکبار ایرانی، آن‌را به چند برابر قیمت به کشورهای مختلف می‌فروشند و این اتفاق در ایام برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال افتاد و افغانستان صادرکننده آجیل ایرانی به روسیه شد و همین عامل باعث گرانی آجیل و خشکبار شد.

 

 

تولید هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ در چین کلید خورد

شرکت هواپیماسازی بوئینگ با وجود جنگ تجاری چین و آمریکا، اعلام کرد نخستین کارخانه تکمیل و توسعه هواپیمای ۷۳۷ بوئینگ در چین را افتتاح کرده است.
بوئینگ بعنوان یکی از بزرگترین شرکت‌های هواپیماسازی در جهان اعلام کرده است که با وجود جنگ تجاری میان چین و ایالات متحده آمریکا در یک اقدام استراتژیک به راه‌اندازی نخستین کارخانه ساخت و توسعه هواپیماهای ۷۳۷ بوئینگ که در منطقه شرق آسیا و علی‌الخصوص چین پرداخته است. رقابت دو غول هواپیماسازی در جهان، ایرباس و بوئینگ در چین بسیار شدیدتر و تنگاتنگ‌تر از سایر بازارهای فروش آنهاست و این طور که به نظر می‌رسد شرکت آمریکایی بوئینگ قصد دارد با راه‌اندازی این کارخانه در چین جای پای خود را در این کشور استحکام بخشد و بدین ترتیب رقیب اروپایی خود، ایرباس را کنار بزند. هواپیمای ۷۳۷ بوئینگ یک هواپیمای باریک پیکر و تک‌راهرو در سایز کوچک است و یکی از محبوب‌ترین هواپیماهای ساخته شده توسط بوئینگ به شمار می‌رود. بر اساس گزارش رویترز ، روز شنبه این کارخانه در شهر ژوشان چین و در ۲۹۰ کیلومتری جنوب شرقی شانگهای راه اندازی شد. مقامات ارشد شرکت بوئینگ در کنار سایر نمایندگان شرکت هواپیمایی ملی چین و رگولاتوری هوانوردی در این کشور در جریان رویدادی از محل احداث این کارخانه رونمایی کردند.