بیماری زوال عقل یا آلزایمر یکی از تهدیدهای جدی برای زندگی دوران سالمندی است که با افزایش زندگی با تحرک کم و آپارتمانی در حال گسترش است. هرچند جوانان نیز در معرض ابتلا به این بیماری هستند و مواردی از آلزایمر در میان جوانان وجود دارد اما خطر عمده ابتلا به این بیماری مهم مغزی، […]
بیماری زوال عقل یا آلزایمر یکی از تهدیدهای جدی برای زندگی دوران سالمندی است که با افزایش زندگی با تحرک کم و آپارتمانی در حال گسترش است. هرچند جوانان نیز در معرض ابتلا به این بیماری هستند و مواردی از آلزایمر در میان جوانان وجود دارد اما خطر عمده ابتلا به این بیماری مهم مغزی، از دهه سوم زندگی وجود دارد و میزان ابتلا به آن در سال های گذشته افزایش یافته است.
آلزایمر نوعی زوال عقلی است که در آن، بیمار به تدریج حافظه کوتاه مدت خود را از دست داده و نسبت به فراموشی خود هم آگاه نیست. در سال های اخیر توجه و تمرکز بیشتری بر روی بیماران آلزایمری شکل گرفته و برای حمایت از بیماران، انجمن آلزایمر در همدان ثبت و تاسیس شده است.
مدیرعامل انجمن آلزایمر همدان گفت: از دو سال گذشته پیگیری ثبت و تاسیس انجمن آلزایمر در همدان را آغاز کردیم و پس از پشت سر گذراندن فراز و نشیب های فراوان، سرانجام موفق به تاسیس این انجمن شدیم.
محسن برجیسیان در نخستین همایش آلزایمر در همدان، اظهار داشت: با همکاری چندین پزشک متخصص، پیراپزشک، استانداری، فرمانداری و کمکهای مردم، موفق به تاسیس انجمن آلزایمر در همدان شدیم.
وی با بیان اینکه این انجمن سه روز در هفته به بیماران خدمت رسانی میکند، تصریح کرد: کار اصلی این انجمن، پذیرش، شناسایی و طبقه بندی مراجعه کنندگان است.
مدیرعامل انجمن آلزایمر همدان با بیان اینکه زمان فعالیت این انجمن در روز های یکشنبه، دوشنبه و سه شنبه هر هفته از ساعت ۹ و نیم صبح تا ۱۲ ظهر است، ابراز کرد: در مرحله نخست، فرمی به مراجعه کنندگان داده میشود و از آن ها میخواهیم فرم را تکمیل کنند.
برجیسیان با بیان اینکه در تمامی مراجعات ضرورتی برای حضور خود بیمار وجود ندارد، گفت: آموزشهای لازم را در اختیار همراهان بیمار قرار میدهیم.
وی با بیان اینکه این انجمن با حمایت برخی پزشکان و کمکهای عموم مردم تاسیس شده است، گفت: مردم هم میتوانند از نظر آموزشی و مالی ما را یاری کنند.
مدیر عامل انجمن آلزایمر همدان افزود: مردم میتوانند برای کمک به هزینه های این انجمن و یاری بیماران، کمک های نقدی خود را به شماره حساب ۰۱۱۱۹۰۷۹۷۰۰۵ واریز کنند.
خطر ابتلا به آلزایمر با افزایش سن بیشتر میشود
رئیس هیئت مدیره انجمن آلزایمر همدان نیز در این همایش اظهار داشت: وزن مغز انسان در مرحله جنینی و نوزادی ۳۵۰ گرم است که در نوجوانی وزن آن به ۱۴۰۰ گرم میرسد.
دکتر علی اکبر رضایی ابراز کرد: با افزایش و کهولت سن، وزن و اندازه مغز به تدریج تحلیل رفته و بر روی عملکرد آن تاثیر مخربی میگذارد.
وی تصریح کرد: آلزایمر یک بیماری شایع مغزی است که حتی در سنین جوانی هم رخ میدهد اما بیشترین میزان شیوع آن در سنین کهنسالی و پس از دهه ششم زندگی است.
رئیس هیئت مدیره انجمن آلزایمر همدان با بیان اینکه بیمار مبتلا به آلزایمر، در مرحله نخست بیماری،حافظه کوتاه مدت خود را از دست میدهد، گفت: در این مرحله، بیمار اتفاقات روزمره زندگی را فراموش کرده و نسبت به این فراموشی نیز آگاه نیست.
رضایی افزود: از دهه سوم زندگی به بعد، گردش خون مغز و اندازه آن کاهش مییابد، به گونه ای که فرد در دهه هشتم زندگی خود ۱۰تا ۱۵ درصد از وزن مغزش را از دست میدهد.
وی گفت: بیمار آلزایمری نسبت به اتفاقات چندین سال گذشته کاملا آگاه بوده و با جزییات زیادی آن را بازگو میکند اما ممکن است اتفاقات چند ساعت پیش را فراموش کند.
رئیس هیئت مدیره انجمن آلزایمر همدان ابراز کرد: برخی بیماران دچار سوءظن هستند و ممکن است حتی نسبت به همسر و یا فرزندانشان هم بدبین شوند.
رضایی با تاکید بر اینکه کمبود برخی ویتامینها و تغذیه نامناسب نقش مهمی در بروز آلزایمر دارد، گفت: علاوه بر شرایط محیطی، عواملی مانند سن وژنتیک نیز در ابتلا به بیماری تاثیر دارد.
وی به راه های تشخیص این بیماری اشاره کرد وافزود: پس از گرفتن شرح حال بیمار، بیمار را به سمت آزمایشاتی مانند ام آر آی، سیتی اسکن و نوار مغزی هدایت می کنیم.
رئیس هیئت مدیره انجمن آلزایمر همدان تاکید کرد: تشخیص زودهنگام آلزایمر، به درمان بهتر علائم این بیماری کمک شایانی میکند.
آلزایمر یک بیماری شایع و خطرناکی است که خطر ابتلا به آن برای همه اقشار جامعه وجود دارد، بنابراین با آموزشهایی که به وسیله این انجمن در اختیار همراه و خانواده بیمار قرار میگیرد میتوان به درک بهتر این بیماران و کاهش عوارض بیماری کمک کرد.