با گذشت ١٦ سال از حمله آمریکا به عراق، دولت آمریکا برپایه منطقی نادرست و گمراه کننده، بار دیگر به سوی مناقشه ای بی مورد در خاورمیانه پیش می رود. سیاست دولت ترامپ که روی خاکستر راهبرد شکست خورده عراق پایه گذاری شده است، آمریکا را به سوی اقدام نظامی با هدف تغییر رژیم در […]
با گذشت ١٦ سال از حمله آمریکا به عراق، دولت آمریکا برپایه منطقی نادرست و گمراه کننده، بار دیگر به سوی مناقشه ای بی مورد در خاورمیانه پیش می رود.
سیاست دولت ترامپ که روی خاکستر راهبرد شکست خورده عراق پایه گذاری شده است، آمریکا را به سوی اقدام نظامی با هدف تغییر رژیم در ایران سوق می دهد. ما نباید اشتباهی را که در گذشته مرتکب شده ایم، تکرار کنیم و کنگره باید بی درنگ برای پیشگیری از درگیر شدن آمریکا در جنگی دیگر وارد عمل شود.
همانگونه که دولت بوش به بهانه های غیر موجه علیه عراق وارد جنگ شد، امروزه، ترامپ نیز به دروغ ادعا می کند که ایران به تعهدات خود در قبال توافق هسته ای پایبند نیست و اینکه تا اندازه ای مسئول ظهور دولت اسلامی ( داعش ) در سوریه بوده است.
درست است که زمامداران ایران به شدت دردسر ساز هستند اما اگر دردسرساز بودن توجیهی برای به راه انداختن جنگ است، در منطقه رژیم های دردسرساز دیگری نیز وجود دارند که آمریکا به جای مقابله با آنها، کمک های نظامی در اختیارشان قرار می دهد.
دولت ترامپ همچنین تلاش می کند تا بگوید بین ایران و القاعده ارتباطی مستحکم وجود دارد اما برای اثبات این ادعای خود دلیل قانع کننده ندارد. دولت ترامپ از آن جهت ارتباط ایران و القاعده را مطرح می سازد تا بتواند برای به راه انداختن جنگ علیه ایران از مجوز قانونی که در پی حملات یازده سپتامبر در ارتباط با القاعده صادر شد استفاده کند. آمریکا می خواهد به بهانه ارتباط ایران با القاعده به این کشور یا گروه های وابسته به آن ضربه وارد کند.
قبل از اینکه به جنگ غیرمسئولانه دیگر کشانده شویم باید از گذشته درس بگیریم وکنگره موظف است تا از اختیارات قانونی خود برای مقابله با اقدامات بی پروای رئیس جمهور که به سوی جنگ با ایران گام بر می دارد، استفاده کند. اعلان جنگ بطور انحصاری در حوزه اختیارات کنگره است و نه رئیس جمهور. کنگره باید به دولت ترامپ تفهیم کند که اجازه نخواهد داد تا آمریکا بدون مجوز کنگره ، جنگ دیگری در خاورمیانه به راه اندازد.
با اینکه ایران بازیگری بی گناه به شمار نمی رود اما سیاست ها و سخنان ترامپ به تنش ها در منطقه دامن می زند. ترامپ از زمان خروج از توافق هسته برای تشدید دشمنی ها با ایران به رجز خوانی علیه این کشور روی آورده است. امروزه آمریکا در زمینه نقص توافق هسته ای، زورگویی به دوستان و دشمنان با تهدید حربه تحریم ، یکه و تنها باقی مانده است. سیاست خارجی دولت ترامپ در دست پمپئو و جان بولتون قرار دارد که هر دو از حامیان دخالت های مهار نشده آمریکا درگوشه و کنار جهان از جمله ایران هستند. جان بولتون سالهاست که برای به راه انداختن جنگ علیه ایران از هیچ کوششی دریغ نمی کند.
با توجه به چنین مسایل و نکاتی است که گروهی از اعضای هر دو حزب دمکرات و جمهوریخواه در آینده نزدیک پیش نویس لایحه را تقدیم سنا خواهند کرد که در آن تخصیص هر گونه بودجه ای برای حمله غیر قانونی به ایران محدود خواهد شد. در قانونی که ما قصد تصویب آن را داریم از جنگ غیر قانونی علیه ایران پیشگیری خواهد شد اما ایران نیز به شدت مورد انتقاد قرار خواهد گرفت و با تصویت این لایحه کنگره بر اختیارات خود در زمینه اعلان جنگ تاکید خواهد کرد و به ترامپ اجازه نخواهد داد تا آمریکا را به سوی جنگ بی مورد دیگری سوق دهد. اگر ما نتوانیم راه ترامپ را در گام برداشتن به سوی جنگ با قاطعیت و بی درنگ سد کنیم، اشتباهی را که در گذشته مرتکب شده ایم تکرار و همه بهای آن را پرداخت خواهیم کرد. /نویسندگان این مقاله تام اودال و ریچارد جی دوربین هر دو سنتاتور دمکرات هستند./ مترجم: داود حیدری