![](https://jomlehonline.ir/wp-content/themes/aban/img/none.png)
فرانسه نخستین کشور جهان خواهد بود که اقدام شرکتهای بزرگ در نابود کردن کالاهای لوکس غیرغذایی را ممنوع خواهد کرد. ادوارد فیلیپ، نخستوزیر فرانسه هفته گذشته با تاکید بر اینکه نابودی کالاهای لوکس فروش نرفته «اسراف و هدر دادنی رسواییآمیز» است اعلام کرد که ممنوعیت این اقدام شرکتها در ۲ تا ۴ سال آینده به […]
فرانسه نخستین کشور جهان خواهد بود که اقدام شرکتهای بزرگ در نابود کردن کالاهای لوکس غیرغذایی را ممنوع خواهد کرد. ادوارد فیلیپ، نخستوزیر فرانسه هفته گذشته با تاکید بر اینکه نابودی کالاهای لوکس فروش نرفته «اسراف و هدر دادنی رسواییآمیز» است اعلام کرد که ممنوعیت این اقدام شرکتها در ۲ تا ۴ سال آینده به اجرا گذاشته خواهد شد؛ این تصمیم شرکتهای بزرگ را شوکه کرده است. فرصت در نظر گرفته شده برای اعمال این قانون برای آن است که این شرکتها راهی برای عدم نابودی محصولات فروش نیافته خود پیدا کنند. نخستوزیر فرانسه گفته است که در پایان سال ۲۰۲۱ میلادی، ابتدا این ممنوعیت برای محصولاتی که مسئولیت نامحدود تولید کننده شامل آنها میشود اعمال خواهد شد و درنهایت در پایان سال ۲۰۲۳ برای تمام محصولات اعمال میشود. بیش از ۷۳۰ میلیون دلار محصولات بازگشتی یا فروش نرفته هر سال در فرانسه نابود میشوند. تنها در جریان آخرین عید کریسمس، میلیونهای محصول نو فروش نرفته از سوی شرکت آمازون نابود شدند. وزیر محیط زیست فرانسه پس از اعلام این خبر از تصمیم دولت برای تصویب قانونی برای جلوگیری از چنین اقداماتی خبر داده بود. شرکتهای تولید کننده کالاهای لوکس هر ساله لباسها و محصولات آرایشی نو بسیاری را برای تضمین میلیونها یورو درآمدشان نابود میکنند. هدف آنها حمایت از مارک و همچنین جلوگیری از عرضه این محصولات با قیمتهای پایینتر در بازار است. همچنین این شرکتها نمیخواهند این محصولات را با قیمت پایینتر بفروشند تا پرستیژ شرکت از آسیب محفوظ بماند. برای نمونه شرکت «اچ اند ام» هر ساله حدود ۱۲ تن لباس را نابود میکند. برای شرکت آمازون، مشکل اصلی محصولاتی است که اغلب از چین خریداری میشوند. این شرکت بزرگ آمریکایی هزینه زیادی برای انبار کردن محصولات فروش نرفته میپردازد و بازگردان این محصولات به چین هزینهای بیش از نابودی این کالاها دارد.
گرانقیمتترین نقاشی و اثر داوینچی در عربستان
گرانقیمتترین نقاشی جهان و اثر لئوناردو داوینچی در یوت، کشتی تفریحی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان نگهداری میشود. تابلوی «منجی جهان» اثر لئوناردو داوینچی، نقاش دوره رنسانس ایتالیاست که در سال ۲۰۱۷ به قیمت ۴۵۰ میلیون دلار به فروش رفت. تابلوی موسوم به «سالواتور موندی» که عبارت لاتین «منجی جهان» است، عیسی پیامبر مسیحیان را در حین عبادت با دست راست خود و نگهداری یک گوی با دست چپ خود نشان میدهد. ادعاهایی هم مطرح شده است مبنی بر این که این تابلوی نقاشی را شخصا داوینچی نکشیده است و کار یکی از شاگردان او است. ارزش کشتی تفریحی محمد بن سلمان ۵۰۰ میلیون یورو برآورد می شود. روزنامه گاردین این تابلو را گرانقیمتترین اثر هنری حال حاضر در جهان عنوان می کند. محل نصب این این تابلوی نقاشی پس از آخرین حراج در سال ۲۰۱۷ تا پیش از درز این خبر نامعلوم بود. دوشنبه وبسایت «آرت نت» که خبرهای هنری را پوشش می دهد محل تابلو را مشخص کرد.
موش زیر دندان گربه
صادق صبور
واژه هایی چون خیر و شر، خوب و بد، درست وغلط و… مفاهیمی نسبی و اعتباری هستند که با توجه به زندگی محدود یک موجود زنده، نیاز ها و خواسته ها و هم چنین شرایط مادی ومعنوی تعبیر و تفسیر می شوند. هنگامی که استخوان های موش لای دندان گربه به صدا در می آید، برای گربه یک عمل ضروری، به گونه ای، «خیر» است، در حالی که برای موش به غیر از نابودی پیامد دیگری نخواهد داشت، هرچند اگر قرار بود پای حرف گربه بنشینیم چه بسا دست به دامن «تنازع بقا» میشد و آن ترفند قدیمی، «هدف و وسیله». باگذر از این مثال می توان به عملکرد و روابط کل سر سبد خلقت خداوند یعنی انسان هم رسید که در بسیاری از کشورها، آفتابه دزد بی نوا را به خاطر شر، به اشد مجازات محکوم می کنند در حالی که مال مردم خورهای گردن کلفت کارشان، «خیر» به حساب می آید. هنگامی که آفتاب می تابد، می خواهد برای همه نور و گرما داشته باشد، اما اگر بخشی از کره زمین اوقاتی را در سرما و تاریکی به سر می برد گناه از خورشید نیست، اما هنگامی که،«خیر» و«شر» مانند موم در خدمت اغراض شخصی آدم ها باشد، جایشان عوض می شود.