![](https://jomlehonline.ir/wp-content/themes/aban/img/none.png)
معاون مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین گفت: از سال گذشته تاکنون در جریان کاوش های باستان شناسی در تپه باستانی سگزآباد بوئین زهرا آثاری چون ظروف، زیورآلات و ابزارآلات جنگی مربوط به عصر آهن ۲ و ۳ کشف شده است. امیر ارجمند افزود: اشیای یافت شده موزهای در این مکان شامل […]
معاون مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین گفت: از سال گذشته تاکنون در جریان کاوش های باستان شناسی در تپه باستانی سگزآباد بوئین زهرا آثاری چون ظروف، زیورآلات و ابزارآلات جنگی مربوط به عصر آهن ۲ و ۳ کشف شده است.
امیر ارجمند افزود: اشیای یافت شده موزهای در این مکان شامل ۸۶ قطعه شی از جمله ظروف کامل سفالین، سرپیکان و مهرهای استوانهای هستند.
وی اظهار داشت: آثار کشف شده مربوط به هدایایی است که افراد در دوران باستان در کنار پیکر مردگان خود و هنگام تدفین آنها در زیر خاک قرار داده می دادند.
مطالعات ثبت جهانی هورامان در کردستان پایان یافت
مدیر پایگاه منظر فرهنگی، تاریخی اورامان گفت: مطالعات ثبت جهانی هورامان در این استان پایان یافته و اکنون وارد مرحله اجرایی ساماندهی روستاها شده است.
پویا طالب نیا اظهار داشت: اجرای ساماندهی روستاها نیاز به تشکیل کارگروه ویژه متشکل از استانداری کردستان، میراث فرهنگی، فرمانداری و بخشداری های حوزه استحفاظی دارد تا با یک مدیریت واحد کارها به بهترین شیوه انجام شود.
وی با اشاره به اینکه کار ساماندهی روستاهای این منطقه به صورت نمونه در روستای دولاب انجام شده است، افزود: این طرح موفقیت آمیز بوده و برای سایر روستاها از آن میتوان الگوبرداری کرد.
طالب نیا با اشاره به اینکه این مطالعات در قالب مردم شناسی، باستان شناسی، علوم طبیعی، معماری، اسناد تاریخی و هوار نشینی انجام شده است، یادآور شد: ساماندهی روستاها نیازمند اعتبارات ویژه است تا بلکه طی ۲ ماه آینده مدارک لازم برای تهران ارسال شود تا استان با آمادگی کامل منتظر بررسیهای کارشناسان باشد.
کشف کوزه های دوره ساسانی در امامزاده یحیی(ع) ورامین
مسئول دفتر میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان ورامین از کشف کوزه هایی متعلق به دوره ساسانی و قرون نخستین اسلامی در عمق ۱۳ متری چاهی در امام زاده یحیی(ع) ورامین خبر داد.
ژیلا خدادادی افزود: این سفالها حین عملیات حفر یک حلقه چاه جذبی در خارج از محوطه امامزاده یحیی (ع) برای جمع آوری آب باران و آب سطحی کشف شد.
خدادای افزود: قدمت این سفال بنا به تشخیص کارشناس باستان شناسی معاونت میراث فرهنگی استان تهران مربوط به دوره ساسانیان و قرون نخستین اسلامی است.