![](https://jomlehonline.ir/wp-content/themes/aban/img/none.png)
محمدحسین جعفری سمیع روزنامه نگار نام محمدعلی نجفی در عرصه سیاست داخلی کشورمان نامی ناآشنا نیست. محمدعلی نجفی، در ۲۳ دی ۱۳۳۰ در تهران به دنیا آمد و تحصیلات متوسطه را با مدرک دیپلم ریاضی به پایان رساند و برای تحصیل مهندسی وارد دانشگاه صنعتی شد که بعداً به ریاضی تغییر رشته داد. پس از […]
محمدحسین جعفری سمیع
روزنامه نگار
نام محمدعلی نجفی در عرصه سیاست داخلی کشورمان نامی ناآشنا نیست. محمدعلی نجفی، در ۲۳ دی ۱۳۳۰ در تهران به دنیا آمد و تحصیلات متوسطه را با مدرک دیپلم ریاضی به پایان رساند و برای تحصیل مهندسی وارد دانشگاه صنعتی شد که بعداً به ریاضی تغییر رشته داد.
پس از دریافت لیسانس ریاضی، در مهر ۱۳۵۳ وارد دوره دکترای مؤسسه فناوری ماساچوست (اِم آی تی) شد و تحصیل خود را زیر نظر برترام کاستانت در زمینه نظریه «لی» شروع کرد. در زمان انقلاب ، با وجودی که نزدیک به پایان کار بود، به ایران آمد و چون بهطور مستقیم وارد دوره دکترای ریاضی شده بود، به اصرار استادش، از کارهای ناتمام رساله دکترایش به عنوان پایاننامه کارشناسی ارشد دفاع کرد و در هشتم فروردین ۱۳۵۸، بدون گرفتن مدرک دکترا خود به ایران آمد. نخستین مسئولیت نجفی بعد از ورود به ایران، ریاست دانشگاه صنعتی اصفهان از سال ۱۳۵۹ به مدت یکسال بود. نجفی سپس در دولت محمد جواد باهنر، دولت موقت محمدرضا مهدوی کنی و دولت اول میرحسین موسوی تصدی وزارت فرهنگ و آموزش عالی را بر عهده داشت.. وی در خلال سالهای ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۷ و در اواخر جنگ ایران و عراق سمت معاونت آموزشی صدا و سیما را عهدهدار بود.
نجفی در سال پایانی دولت میرحسین موسوی و دو دوره در دولت هاشمی رفسنجانی به عنوان وزیر آموزش و پرورش خدمت کرد. از مهمترین اقدامات وی در زمان تصدی وزارت آموزش و پرورش، تغییر نظام آموزشی به ترمی واحدی، افزایش بیسابقه حقوق معلمان و ایجاد مدارس نمونه دولتی و غیرانتفاعی میباشد.
پس از دولت هاشمی با حکم (رئیس دولت اصلاحات) به ریاست سازمان برنامه و بودجه انتصاب یافت.
او در پاییز ۱۳۸۵ با قرار گرفتن در لیست ائتلاف اصلاح طلبان نامزد شرکت در انتخابات شورای شهر تهران شد و توانست همراه با احمد مسجد جامعی، معصومه ابتکار و هادی ساعی از لیست ائتلاف اصلاح طلبان در جمع ۱۵ نفره شورای شهر تهران قرار بگیرد.
بعد از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس دولت یازدهم ایران، وی محمدعلی نجفی را به عنوان وزیر پیشنهادی جهت تصدی پست وزیر آموزش و پرورش در این دولت، به مجلس معرفی کرد. وی وعده به تغییرات بنیادی در آموزش و پروش ایران را اعلام کرد. پس از معرفی نجفی به مجلس، چندین تشکل صنفی معلمان ایران از جمله کانون صنفی معلمان، سازمان معلمان ایران، انجمن اسلامی معلمان و… با ارسال نامههای متعدد به نمایندگان مجلس، خواستار رای اعتماد به نجفی از سوی نمایندگان مجلس شدند. او تنها با اختلاف یک رای از مجموع ۲۸۴ رای (۱۴۲ رای مثبت، ۱۳۳ رای منفی، ۹ رای ممتنع) موفق به حضور در وزارت آموزش و پرورش نشد.
محمدعلی نجفی روز ۱۹ مرداد ۱۳۹۶، توسط اعضای پنجمین دوره شورای شهر تهران به عنوان گزینه نهایی شهرداری تهران برگزیده شد. او در اول شهریور ماه با شروع به کار رسمی شورای شهر پنجم به عنوان شهردار جدید تهران انتخاب و در پنجم شهریور با دریافت حکم از وزارت کشور، رسماً به عنوان شهردار کار خود را آغاز کرد و جایگزین محمدباقر قالیباف شد و در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ از سمت خود استعفا کرد.
استعفای جنجالی
استعفای محمدعلی نجفی در آستانه سال ۹۷ با حواشی زیادی همراه بود. این استعفا درست در زمانی رخ داد که طی یک مراسم در برج میلاد تعدادی از کودکان دختر به اجرای نمایش موزیکال پرداخته بودند که انتقاد شدید جریان های دلواپس را به همراه داشت. منتقدین نجفی را در برگزاری این مراسم مقصر می دانستند. چندی بعد در حالی که اعضای شورای شهر درصدد بودند نجفی را از استعفا منصرف کنند، خبری مبنی بر احضار وی به مراجع قضایی منتشر شد. در پی انتشار این خبر دادستان کل کشور نیز به موضوع استعقای نجفی ورود کرد.
همزمان با انتشار این خبر برخی از کانال های جریان های تندرو و دلواپسان اقدام به انتشار یک فایل صوتی کردند و مدعی شدند که نجفی دارای روابط نامشروع است.
اما همسر جدید شهردار سابق تهران بعد از ۸ ماه پرده از حواشی ها برداشت و گفت: «هر فردی می تواند عاشق شود و ازدواج کند، همه انسان ها تا زمانی که جان دارند حس دوست داشتن در وجودشان است.»
وی در گفت و گو با کانال خبری امید مردم گفته بود: «هر انسانی یک زندگی خصوصی دارد؛ چه آقای دکتر نجفی و چه هر شخصیت دیگری؛ درست نیست با کسی که واقعا اینقدر برای کشور و نظام زحمت کشیده است، اینطور رفتار کنند؛ با تمسخر صحبت کنند که ایشان چرا ازدواج کرده است.»
خانم جدید آقای نجفی ادامه داده بود: «یک عده می گویند اینها طلاق می گیرند و اختلاف سنی دارند، این حرف ها چیست؟ این سخنان را می گویند تا به زعم خود برای تخریب دکتر نجفی نظرها را جلب کنند، متاسفانه به من تهمت زدند که من زن صیغه ای دکتر نجفی هستم در حالیکه من عقدنامه دارم و حتی اگر صیغه هم باشد هیچ مشکلی نداشت.»
وی با اشاره به تهمت هایی که به او و همسرش زدهاند تاکید کرده بود:« به ما تهمت زدند که ایشان روابط نامشروع داشته است، من قول می دهم به همه مردم تا الان من هیچ چیز بدی از دکتر نجفی ندیدم؛ اگر رسانه ای که ادعای شفاف سازی دارد و به همسر من تهمت زده که رابطه نامشروع داشته، من می گویم؛ اولا ایشان شاکی خصوصی ندارد و در ضمن من خودم قول می دهم اگر هر مشکلی بود؛ شفاف سازی کنم؛ ولی حق دیگران نیست در حریم خصوصی ما وارد شوند.»
میترا استاد با اشاره به انتشار کلیپ صوتی از وی در فضای مجازی گفته بود: «چند ماه پیش یک کلیپ در خارج از کشور ساخته شد که صداهای من را تقطیع کرده بریده بریده به هم وصل کردند تا مرا تخریب کنند در حالیکه واقعیت چیز دیگری بود.»
پایان خونین عشق و سیاست
حالا با گذشت ۷ ماه از این مصاحبه جسد خونین میترا استاد خبر از پایان دوران زندگی او و سیاستمدار عاشق را می دهد. انتشار خبر قتل همسر دوم محمدعلی نجفی در ابتدا مخاطب را به یاد قتل همسر ناصر محمد خانی و پرونده جنجالی شهلا جاهد می انداخت و گمان می رفت یک پرونده قتل پر ابهام دیگر تشکیل شده باشد. اما پس از آنکه خبر اعتراف نجفی به قتل همسرش منتشر شد جایی برای شک و شبهه باقی نماند.
عصر دیروز محمد شهریاری سرپرست دادسرای امور جنایی از قتل همسر شهردار سابق تهران به دست خود نجفی خبر داد و گفت: «آقای نجفی به قتل همسرش اعتراف کرد و به دلیل اختلافات خانوادگی آن را به قتل رسانده است.»
پیش از این قاضی شهریاری اظهار کرده بود:« بر اساس اطلاعات موجود همسر نجفی که زن جوانی بود در خانه مسکونی خود در منطقه سعادت آباد به قتل رسیده است.این زن جوان بر اثر اصابت گلوله در خانهاش به قتل رسیده است.»
در سال های اخیر وقوع چنین جنایت هایی در جامعه ما بار ها به ثبت رسیده است که حکایت از نوعی فروپاشی اجتمعی دارد. اما افرادی که دارای گرفتار شدن چهره های شناخته شده سیاسی و یا فرهنگی در چنین چالش هایی به مثابه نوعی خودزنی توسط این افراد شناخته شده است که با کوچکترین غفلتی به زندگی سیاسی و اجتماعی خود پایان می بخشند.