نیلوفر منصوری دبیر گروه گردشگری زندگی ماشینی، گاهی آنقدر انسان را درگیر خود می کند که همه امور به نوعی تکراری و خسته کننده می شود. با وجود خواب کافی و استراحت باز هم در بیشتر مواقع اشتیاقی برای زندگی باقی نمی ماند. شاید در چنین مواقعی فقط یک مسافرت کوتاه بتواند این خستگی و […]

نیلوفر منصوری
دبیر گروه گردشگری
زندگی ماشینی، گاهی آنقدر انسان را درگیر خود می کند که همه امور به نوعی تکراری و خسته کننده می شود. با وجود خواب کافی و استراحت باز هم در بیشتر مواقع اشتیاقی برای زندگی باقی نمی ماند. شاید در چنین مواقعی فقط یک مسافرت کوتاه بتواند این خستگی و کسالت ناشی از کار مداوم را برطرف کند. اما با وجود درآمد ناچیز و برنامه کاری فشرده، به سختی می توان کار را کنار گذاشت و برای سفر برنامه ‌ریزی کرد، از سوی دیگر هزینه های ناشی از سفر و اقامت موجب می شود که بسیاری قید رفتن به سفر را بزنند و ترجیح بدهند که اوقات فراغت خود را در منزل سپری کنند. هر چند سفر می تواند به نوعی درمان محسوب شود و از لختی و خسته شدن جسم جلوگیری کند.

به اعتقاد طبیعتگردان و سفردوستان، نباید مسافرت را از برنامه زندگی حذف کرد ولو به قیمت استراحت و اقامت در چادرهای مسافرتی. سفر و طبیعتگردی در چادرهای مسافرتی راهکاری است که در سال های اخیر بین مردم بسیار رایج شده است. بسیاری از خانواده ها برای سفرهای کوتاه مدت خود در طبیعت به چادرهای مسافرتی تکیه می کنند. در ایام تعطیلات در مناطق مختلف این موضوع به وضوح دیده می شود و شاهد رشد قارچ ‌گونه چادرهای رنگارنگ در گوشه و کنار خیابان ‌ها، پارک ها، اطراف دریاچه ها و رودخانه ها و… هستیم.
در واقع یکی از عواملی که باعث افزایش سفرها طی سال‌های اخیر شده است، استفاده از چادرهایی است که به راحتی باز و بسته می‌شوند. اگر تصمیم رفتن به کمپینگ را دارید و می ‌خواهید در طبیعت چادر بزنید بهتر است آمادگی لازم برای زندگی کردن در چادر را داشته باشید تا این سفر برایتان لذت بخش‌ تر باشد. بیشتر کسانی که به کمپینگ می روند و قصد ماندن در طبیعت را دارند حتما چادر برپا می کنند و اگر بخواهند چند روزی را همان جا بمانند قطعا باید چگونگی زندگی کردن در چادر را بدانند و آمادگی های لازم را نیز داشته باشند.
چادر زدن در دل طبیعت و گذراندن چند روز خارج از شهر می‌تواند تجربه بسیار متفاوت و جالبی را برای ما به ارمغان آورد. اما اگر می‌خواهیم در این راه با مشکلات جدی مواجه نشویم بهتر است نکاتی مهم را رعایت کنیم.

انتخاب یک چادر مسافرتی مناسب
لیستی کامل از نوع چادری که می خواهید تهیه کنید و نیازهای خود را در آن بنویسید. از خود بپرسید که در چه فصلی کمپ زنـــی خواهید کرد و چه نوع چادری نیاز خواهید داشت. چند نفر همراه شما خواهند بود و آیا چادر خودشان را دارند یا خیر. قیمت برای شما اهمیت دارد و یا کیفیت چادر؟ یکی از نکات مهمی که حتما باید به آن توجه کنید این است که بطور میانگین به همراه چند نفر به کمپینگ می روید و سپس اندازه چادر خود را انتخاب کنید.

اطلاع از نحوه‌ نصب چادر
حتما قبل از استفاده، نحوه نصب چادر را یاد گرفته و تمرین کنید. تصور کنید چادری را خریداری کرده اید و برای اولین بار در کمپینگ قصد استفاده از آن را دارید ولی بلد نیستید چگونه از آن استفاده کنید. چه اتفاقی رخ می دهد؟ شما می مانید و چادری بلا استفاده. قبل از خرید به خوبی از شرایط استفاده از چادر آگاه باشید و این سوال ها را از خود بپرسید که به هنگام شب برپایی آن چقدر دشوار است؟

اطمینان از سالم بود چادر
قبل از رفتن تمامی وسایل سفر را امتحان کنید. اگر قرار است حین سفر در چادر اقامت داشته باشید، یکی از مهمترین این وسایل چادر است که باید قبل از سفر از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید. چادرتان را باز کنید و تمامی قسمت‌های آنرا (عدم داشتن پارگی، سالم بودن میله ها، سالم بودن زیپ و…) برای اطمینان حاصل کردن از سالم بودن، چک کنید.

محل نصب چادر
ســـخت‌ترین و مهم‌تریـــن قسمت سفر، انتخاب یک اردوگاه منـــاسب برای اقامت و زدن چادر است زیرا چادر تنها سرپناه شما در مقابل شرایط بد آب و هوایی، حمله حیوانات و … خواهد بود. پس در انتخاب محل اسکانتان به همه‌ شرایط توجه داشته باشید. به یاد داشته باشید که با توجه به فصل سال و شرایط آب و هوایی باید این انتخاب را انجام دهید.
محل کمپینگ باید مسطح و به دور از رودخانه و یا صخره ها باشد. شاید بارها شنیده اید افرادی در نزدیکی رودخانه چادر زده اند و صبح آب رودخانه طغیان کرده و همه را با خود برده است و حتی ممکن است صخره و یا تکه سنگی بر روی چادر شما بیفتد.

همراه داشتن مواد غذایی مناسب
غذاهایی را انتخاب کنید که زمان پختشان کم است تا وقت کمتری را صرف کنید. از مواد غذایی استفاده کنید که قابل بسته‌بندی هستند و زود فاسد نمی‌شوند. سعی کنید غذاهای سبک و مقوی با خود ببرید.
در طول روز احتمالا لباس نخی بهترین انتخاب باشد، اما در شب نیاز به لباس گرم خواهید داشت.
برای اقامت در چادر حتما باید رختخواب مناسب اعم از پتوی گرم یا کیسه خواب، بالش و تشک نرم و مناسب و… با توجه به تعداد نفرات به همراه داشته باشید.
داخل چادر را با استفاده از لامپ و یا چراغ قوه و … روشن کنید. برای این کار لوسترهای کوچکی که با باتری کار می کنند مناسب هستند و همچنین از فانوس های برقی نیز می توانید استفاده کنید. این کار باعث می شود تا در شب راحت تر به کارهای خود رسیدگی کنید و محیط اطراف را روشن نگاه دارید.
در هنگام برپایی چادر و یا بعد از آن باید چادر را تمیز کنید. آلودگی هایی مانند خاک و گِل و … را از روی چادر پاک کنید. این کار باعث می شود تا در ادامه و به هنگام شست و شوی چادر دردسر کمتری داشته باشید. حتما مطمئن شوید که داخل چادر کاملا خالی شده است. شاخ و برگ، سنگ و … نیز جز آلودگی ها حساب می شوند. برای شستشوی چادر می‌توانید آن را در لباسشویی های مناسب بشویید. برای این کار حتما به یاد داشته باشید که از پودر لباسشویی استفاده نکنید. چادر را پس از شستن بطور کامل خشک کنید. چادر را در حیاط و یا زیر زمین قرار دهید تا خشک شود و ممکن است مدتی طول بکشد.