بیست و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم «مین» در کشور آمریکا دو فیلم مستند ایرانی «باد» و «اهل آب» را در برنامه نمایش خود قرار داد. این جشنواره ۱۰ روزه که از تاریخ ۱۲ تا ۲۱ جولای ۲۰۱۹ (۲۱ تا ۳۰ تیر) در شهر واترویل در ایالت مین آمریکا برگزار می‌شود در بخش ویژه “قوم نگاری […]

بیست و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم «مین» در کشور آمریکا دو فیلم مستند ایرانی «باد» و «اهل آب» را در برنامه نمایش خود قرار داد.
این جشنواره ۱۰ روزه که از تاریخ ۱۲ تا ۲۱ جولای ۲۰۱۹ (۲۱ تا ۳۰ تیر) در شهر واترویل در ایالت مین آمریکا برگزار می‌شود در بخش ویژه “قوم نگاری ایران” میزبان دو فیلم ایرانی «باد» به کارگردانی حمید جعفری و «اهل آب» ساخته آزاده بیزار گیتی است.
مستند «اهل آب» روایتگر سفری شاعرانه به زندگی روزانه یک زن ماهیگیر در جزیره هنگام در جنوب ایران و خلیج فارس است و مستند «باد» نیز دربرگیرنده تصاویری درباره‌ی آئین زار در جنوب ایران است و تلاش می‌کند حال و هوای رازآلود این مراسم را به نمایش بگذارد.
جشنواره بین‌المللی فیلم «مین» آمریکا که از سال ۱۹۹۸ آغاز به کار کرده است، هر ساله میزبان فیلم‌های مستقل و بین‌المللی از سراسر جهان است.

«تنها راه ممکن» شبنم قلی‌خانی در شانو

«تنها راه ممکن» به نویسندگی محمد یعقوبی و کارگردانی شبنم قلی‌خانی از روز چهارشنبه پنجم تیرماه ساعت ۲۱ در تماشاخانه شانو به صحنه می‌رود.
در این اثر نمایشی آرام احمدی نیا، مهدی افشاری، محمد بختیاری، سعید بینا، نگین پزشکی، فاطمه پریدار، کیانا تاجیک، الهه جامی، محمد حاجی محمدی، پارسا خسروی، امیرحسین رحمانی، فردین رحمان پور، سعید ره نورد، علیرضا رئیسی، ماکان سیگارچی، ندا سهرابیان، گلناز شیرانی، زهرا عبدالهی، دینا غلامی، امیر فرمانی، امیرحسین مرادی، کامیار مهدیزاده، نگار مهری، محسن مولایی و محمدرضا نیکزاد به ایفای نقش می‌پردازند.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: اپیزودهای «تنها راه ممکن» برش‌هایی از وضعیت ما در این دنیاست و اگرچه در انتها آب پاکی را روی دست ما می‌ریزد که تنها راه ممکن برای حکم فرما شدن خوبی بر دنیا، ناممکن است و عدالتی در این، برای آدم‌ها نیست اما در ذات خود امیدی نهفته دارد چرا که تئاتر است و تئاتر با نشان دادن، دنیا را بهتر می‌کند. بر روی صحنه تنها راه ممکن، غیر ممکن نیست… .

«رُما» جوایز جشنواره مکزیک را درو کرد

به گزارش جمله به نقل از هالیوود ریپورتر، فیلم «رُما» ساخته آلفونسو کوارون پس از کسب دستاوردهای مهم جهانی موفق به کسب جوایز ملی مکزیک هم شد. این فیلم که به نوعی یک فیلم زندگینامه‌ای از زندگی خود کوارون از دوران بچگی‌اش است، موفق شد تا ۱۰ جایزه از جوایز آریل مکزیک را از آن خود کند. گرچه خود کوارون نتوانست در این مراسم که در مکزیکوسیتی برگزار شد شرکت کند اما با یک پیام ویدیویی از حضار تشکر کرد. وی گفت از اینکه به آن جامعه تعلق دارد احساس افتخار و غرور دارد. فیلم «رُما» موفق به کسب جوایز بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمبرداری و فیلمنامه اوریجینال شد. کوارون از سال ۱۹۹۱ که برای ساخت اولین فیلم بلندش، جایزه آریل را برده بود، دیگر موفق به کسب این جایزه نشده بود. وی سال ۲۰۰۱ پس از آنکه خواستار شفافیت در روند رای دهی در آکادمی فیلم مکزیک شد، از شرکت دادن فیلم جاده‌ای‌اش در این رقابت خودداری کرده بود. «رُما» امسال جوایز بهترین کارگردانی و بهترین فیلمبرداری و فیلم خارجی زبان را از آکادمی اسکار دریافت کرد و اولین جایزه آکادمی را در بخش خارجی زبان برای مکزیک در تاریخ ثبت کرد. ۲ بازیگر زن این فیلم نیز موفق به کسب جوایز بهترین بازیگر زن نقش اصلی و مکمل از جوایز آریل شدند. امسال شصت و یکمین دوره اهدای این جوایز ملی سینمای مکزیک بود.

جشنواره فیلم «غزه» در آستانه تعطیلی

جشنواره فیلم «غزه» در فلسطین که از سال ۲۰۱۵ و در میان ویرانه‌های حاصل از جنگ آغاز به کار کرده بود به دلیل کمبود منابع مالی در آستانه تعطیلی قرار گرفت.
به گزارش جمله به نقل از نشنال، تصاویری از فرش قرمز ۶۰ متری جشنواره فیلم «غزه» که برای اولین بار در این شهر جنگ شده برگزار می‌شد در سال ۲۰۱۵ توجهات زیادی را به خود جلب کرد و نوید برگزاری یک رویداد فرهنگی اجتماعی جذاب را در فلسطین می‌داد اما ظاهراً این جشنواره پس از چهار سال برگزاری به پایان راه خود رسیده است.
از زمان آغاز اولین انتفاضه در فلسطین اشغالی سینماها در غزه تعطیل شد و این رویداد سینمایی این فرصت را فراهم کرده بود تا مردم جنگ زده این شهر پس از سال‌ها دوباره رویدادی مربوط به سینما را در سطح شهر ببینند.
«خلیل المزین» رئیس جشنواره فیلم غزه در این باره توضیح می‌دهد: شرایط در غزه همواره دشوار است اما به‌ویژه امسال به سبب بحران اقتصادی ناشی از درگیری‌های داخلی که روز به روز بر آن افزوده می‌شود، شرایط نیز بدتر شده است. دستمزدها دیگر به کارکنان پرداخت نمی‌شود و می‌توان گفت انواع مختلف حمایت از فعالیت‌های فرهنگی متوقف شده است.
دبیر جشنواره فیلم غزه امسال از همه خواسته تا با کمک مالی خود به جشنواره راهی برای عدم تعطیلی آن پیدا کنند چرا که در شرایط بسیار سختی به سر می‌برند. وی همچنین می‌گوید ما مردم مغروری هستیم و به راحتی چنین درخواست‌هایی نمی‌کنیم اما این جشنواره برای سینمای فلسطین و مردم بسیار مهم است.