![](https://jomlehonline.ir/wp-content/themes/aban/img/none.png)
طبق یک درخواست از ریاست جمهوری، قرار است طبقه سوم ساختمان موزه هنرهای زیبا در سعدآباد برای ایجاد کاربریِ موزهای در اختیار این نهاد قرار گیرد؛ درخواستی که این پرسش را بهوجود میآورد که آیا یکی از مخازن امنِ چند هزار اثر اسلامی تعطیل میشود؟ براساس نامهای که به امضای محمد خیاطیان – معاون توسعه […]
طبق یک درخواست از ریاست جمهوری، قرار است طبقه سوم ساختمان موزه هنرهای زیبا در سعدآباد برای ایجاد کاربریِ موزهای در اختیار این نهاد قرار گیرد؛ درخواستی که این پرسش را بهوجود میآورد که آیا یکی از مخازن امنِ چند هزار اثر اسلامی تعطیل میشود؟
براساس نامهای که به امضای محمد خیاطیان – معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری – رسیده و رونوشت آن به معاونتهای مختلف و مربوطه سازمان میراثفرهنگی و گردشگری خورده، اعلام شده است که «ترتیبی اتخاذ شود در اسرع وقت بهرهبرداری از طبقه سوم ساختمان موزه هنرهای زیبا در مجموعه فرهنگی – تاریخی سعدآباد طی فرآیندی قانونی جهت کاربری موزهای در اختیار نهاد مذکور و به نماینده معرفی شدهای که متعاقبا اعلام میشود، تحویل شود.»
این در حالی است که محمدرضا کارگر – مدیر اداره کل موزههای سازمان میراث فرهنگی – میگوید: درباره این موضوع شنیدهام، اما هنوز این نامه رسما به دستم نرسیده است.
او نسبت به دستور اعلام شده در نامه تاکید میکند: باید این درخواست بررسی شود، حتی اگر این درخواست به عنوان یک مکان برای ایجاد موزهی تخصصی برای هدایای رئیس جمهور مطرح شده باشد، ما در سعدآباد مکانهای مستقل و مناسبتتری برای این منظور داریم.
او اعلام میکند: اداره کل موزهها و اموال منقول تاریخی، از این که مکانی مشخص و مستقلتر برای ایجاد این موزه درنظر بگیرد، استقبال میکند.
هشداری درباره از بین رفتن میراثفرهنگی
رییس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری با اشاره به انجام پروژه گردآوری زبانها و گویشهای در خطر در مناطق شرقی کشور، میگوید: در حال حاضر اکثر روستاهای خراسان جنوبی خالی از سکنه شدهاند که اگر این اتفاق در بقیه روستاها بیفتد، همه آنچه به میراثفرهنگی متعلق است اعم از هنرهای سنتی، پوشاک و غذا از بین میرود.
بهروز عمرانی با اشاره به وقفه ایجادشده در انجام مطالعات استانها از سال ۸۳ و قطع ارتباط با پژوهشگاه و مرکز اسناد اعلام کرد: براساس مصوبه شورای معاونان، این مطالعات در سه حوزه میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، در اختیار پژوهشگاه قرار میگیرد.
وی همچنین با اشاره به دستور مونسان، رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بحث بومگردی، از انجام برخی اقدامات توسط پژوهشگاه خبر داد و اضافه کرد: گزارشی در این زمینه به هیأت دولت ارائه شد که بر اساس نتایج آن، قرار شد تا از محل صندوق کارآفرینی بهطور جدی به بحث بومگردی پرداخته شود.