![](https://jomlehonline.ir/wp-content/themes/aban/img/none.png)
هفته گذشته، ایهود باراک، نخست وزیر سابق (رژیم صهیونیستی) بعد از شش سال دوباره در آستانه انتخابات ماه سپتامبر به دنیای سیاست بازگشت. اما ایهود تنها نیست. در ماه های اخیر تعدادی از ژنرال ها و وزرای (جنگ) سابق اسرائیل با یک هدف مشترک وارد سیاست شده اند: شکست دادن بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل […]
هفته گذشته، ایهود باراک، نخست وزیر سابق (رژیم صهیونیستی) بعد از شش سال دوباره در آستانه انتخابات ماه سپتامبر به دنیای سیاست بازگشت. اما ایهود تنها نیست. در ماه های اخیر تعدادی از ژنرال ها و وزرای (جنگ) سابق اسرائیل با یک هدف مشترک وارد سیاست شده اند: شکست دادن بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل که در ماه های اخیر درگیر چندین پرونده فساد و سوء استفاده از قدرت بوده است.
باراک در مراسم راه اندازی حزب سیاسی جدید خود گفت: «آینده جنبش صهیونیسم در خطر است». نتانیاهو تنها رهبر اسرائیلی است که برای پنج دوره مقام نخست وزیر را بر عهده داشته است. اگرچه او همیشه در ظاهر از ایده صلح حمایت کرده، اما در عمل مانع هر قدمی به سمت حل و فصل مناقشه بین اسرائیل و فلسطینی ها می شود. او حتی اخیرا از ایده ضمیمه کردن کرانه باختری به اسرائیل حمایت کرده است، اقدامی که می تواند امیدهای دو طرف برای رسیدن به یک راه حل دو کشوری را نابود کند. اما تنها مقامات ارشد تشکیلات امنیتی اسرائیل با سیاست های نتانیاهو مخالفت نکرده اند. اخیرا ۳۰۰ افسر بازنشسته نیروهای ارتش، پلیس، آژانس امنیتی شین بث و سازمان جاسوسی اسرائیل به جنبشی با نام «فرماندهان برای امنیت اسرائیل» ملحق شده اند. این نهضت در سال ۲۰۱۴ تاسیس شد و خواستار یک راه حل دوکشوری برای تامین امنیت بلند مدت اسرائیل است.
در حال حاضر، علاوه بر ایهود باراک چندین فرمانده سابق ارتش اسرائیل نیز در بین رهبران نیروهای ضد نتانیاهو قرار دارند. سه نفر از آن ها رهبری ائتلاف میانه روی سفید و آبی علیه حزب لیکود نتانیاهو را بر عهده دارند: بنی گانتز، موشه یعلون و گابی اشکنازی. این ائتلاف در انتخابات آوریل امسال آرای برابری با حزب راست گرای لیکود به دست آورد. اما رهبران ائتلاف آبی و سفید با وجود چندین دهه تجربه نظامی نتوانستند نتانیاهو را کنار بزنند. دو روز قبل از برگزاری انتخابات سه فرمانده نظامی دیگر نیز به لیست رهبران این ائتلاف اضافه شدند.
این شش ژنرال بازنشسته تلاش کردند در روزهای پیش از انتخابات یک پیام مشترک را به مردم منتقل کنند. پیام این بود: «اسرائیل تحت هدایت نتانیاهو در مسیر اشتباهی قرار گرفته است و آینده جنبش صهیونیسم در خطر قرار دارد».
مئیر داگان، فرمانده سابق موساد نیز چند روز قبل از نتانیاهو انتقاد کرد و گفت که او بدترین بحران تاریخ اسرائیل را به وجود آورده است. او هشدار داد که نتانیاهو صرفا به دنبال تضمین بقای سیاسی خود است و رویای صهیونیست ها را بر باد خواهد داد. اما نتانیاهو دوباره در انتخابات پیروز شد.
در واقع، بیشتر فرماندهان بازنشسته ارتش اسرائیل، رهبری و تدبیر نتانیاهو را زیر سوال برده اند. یووال دیسکین، رئیس سابق شین بث در سال ۲۰۱۵ هشدار داد که اسرائیل در حال حرکت به سمت یک وجود دو ملیتی است.
نتانیاهو تلاش کرد در کمپین انتخاباتی خود رهبران ائتلاف آبی و سفید را ضعیف کند و چپ گرا جلوه دهد. او هشدار داد که این ژنرال ها درک درستی از مسائل ندارند و در صورت پیروزی، آینده اسرائیل را به خطر می اندازند. نتانیاهو بدون شک در انتخابات آتی نیز همین اتهامات را علیه مخالفانش مطرح خواهد کرد.
اما برخی معتقدند که حزب جدید ایهود باراک می تواند باعث چند دسته شدن مخالفان نتانیاهو شود و تعداد کرسی های ائتلاف آبی و سفید در پارلمان را کاهش دهد. باراک این نگرانی را رد و ادعا کرد که حزبش می تواند درصد رای احزاب میانه رو در انتخابات سراسری را افزایش دهد. باراک با توجه به مهارت های سیاسی و سابقه طولانی خود می تواند بزرگ ترین خطر در مقابل پیروزی مجدد بنیامین نتانیاهو در انتخابات سپتامبر باشد.