«پستچی پابلو نرودا» عنوان تازه‌ترین اثر علیرضا کوشک جلالی است که از ۴ مرداد در سالن ناظرزاده تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه می‌رود. این اثر را آنتونیو اسکارمتا نوشته و کوشک جلالی آن را ترجمه کرده است. نمایشنامه «پستچی پابلو نرودا» بیانگر زندگی مردم شیلی و نحوه ارتباط تنگاتنگ آنها با پابلو نرودا و اشعار […]

 

«پستچی پابلو نرودا» عنوان تازه‌ترین اثر علیرضا کوشک جلالی است که از ۴ مرداد در سالن ناظرزاده تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه می‌رود. این اثر را آنتونیو اسکارمتا نوشته و کوشک جلالی آن را ترجمه کرده است.

نمایشنامه «پستچی پابلو نرودا» بیانگر زندگی مردم شیلی و نحوه ارتباط تنگاتنگ آنها با پابلو نرودا و اشعار اوست.

علیرضا کوشک جلالی برنده جایزه افتخاری تئاتر شهر کلن آلمان در سال ۲۰۱۶، دارای مدرک درجه یک هنری از وزارت ارشاد و عضو کانون کارگردانان آلمان و ایران است. او بیشتر به زبان آلمانی می‌نویسد و با هنرپیشگان آلمانی کار می‌کند. وی چندین نمایشنامه به زبان فارسی نوشته و ترجمه کرده که در انتشارات قطره، افراز، نمایش و مهر نوروز به چاپ رسیده‌اند. او تاکنون بیش از ۴۶ نمایش در آلمان و ۲۰ نمایش در ایران روی صحنه برده است. اطلاعات بازیگران و عوامل به زودی اعلام می‌شود.

مستند زندگی «ویلیام فاکنر» کلید خورد

پروژه ساخت مستند زندگی «ویلیام فاکنر» نویسنده برنده نوبل ادبیات در محل زندگی‌اش در شهر آکسفورد ایالت می‌سی‌سی‌پی آمریکا آغاز شد.

به گزارش جمله به نقل از ایسنا، این مستند تاریخی با عنوان «گذشته هرگز نمی‌میرد: داستان ویلیام فاکنر» در خانه این نویسنده مطرح آمریکایی در شهر آکسفورد و همچنین شهر «واتر ولی» ایالت می‌سی‌سی‌پی و چندین لوکیشن معروف طی مدت ۱۰ روز فیلمبرداری می‌شود و شامل مصاحبه‌، تصاویر آرشیوی و البته بازسازی لحظه‌های مهم و حیاتی در زندگی «ویلیام فاکنر» است.

این اثر مستند به سه برهه از زندگی «فاکنر» می‌پردازد و سه بازیگر در نقش این نویسنده در دوره‌های مختلف زمانی مقابل دوربین می‌روند. «اریک رابرتس» بازیگر نامزد اسکار در نقش «ویلیام فاکنر» در دوره پایانی زندگی بازی می‌کند و کارگردانی فیلم را نیز «مایکل موداک توران» عهده‌دار است.

وب‌سایت «آکسفورد ایگل» خبر داده که قرار است فیلمبرداری این مستند در هفته جاری به پایان برسد و مراحل تدوین آن نیز به زودی آغاز می‌شود.

نمایش پشت‌صحنه فیلم «گاو»

اولین برنامه نمایش «تابستانه» باشگاه فیلم «هنروتجربه» به اکران پشت صحنه فیلم «گاو» اختصاص یافت که چهارشنبه ۱۹ تیر همزمان در شهرهای تهران، شیراز و اصفهان برگزار می‌شود. در برپایی این برنامه فیلمخانه ملی ایران به مدیریت لادن طاهری همراهی و مشارکت داشته است.

سالن شماره یک پردیس چارسو چهارشنبه ۱۹ تیر ساعت ۲۰ میزبان نمایش پشت صحنه فیلم «گاو» است و در این برنامه که به مناسبت پنجاهمین سال ساخت فیلم «گاو» به کارگردانی داریوش مهرجویی برگزار می‌شود، هوشنگ گلمکانی و علیرضا محمودی به سخنرانی می‌پردازند.

نمایش این فیلم در مجموعه هنر شهر آفتاب شیراز ساعت ۲۰ و در پردیس سیتی سنتر اصفهان ساعت ۱۹ چهارشنبه ۱۹ تیر است.

داریوش مهرجویی فیلم «گاو» را درسال ۱۳۴۸ براساس داستان عزاداران بیل به نویسندگی غلامحسین ساعدی کارگردانی کرد. در این فیلم که از آثار موج نوی سینمای ایران محسوب می‌شود گروهی از بازیگران شاخص تئاتر آن سال‌ها مقابل دوربین قرار گرفتند؛ بازیگرانی چون عزت‌الله انتظامی، علی نصیریان، جعفر والی، جمشید مشایخی، پرویز فنی‎زاده، محمود دولت آبادی و… .

پشت‌صحنه فیلم «گاو» صحنه‌هایی مربوط به پشت صحنه این فیلم و هم‎چنین تست‌های بازیگری بازیگران را شامل می‌شود. طراح پوستر این برنامه حمیدرضا بیدقی است. ورود عموم علاقه‌مندان به برنامه باشگاه «هنروتجربه» رایگان و آزاد است و دیگر فیلم‌های اولین برنامه نمایش «تابستانه» باشگاه فیلم «هنروتجربه» متعاقباً اعلام می‌شود.

فیلمبردار افسانه‌ای فرانسوی درگذشت

به گزارش جمله به نقل از هالیوود ریپورتر، پی‌یر لومه فیلمبردار افسانه‌ای فرانسه که پشت دوربین فیلم‌هایی چون فیلم «ارتش سایه‌ها» ساخته ژان-پی‌یر ملویل ایستاده بود در ۸۹ سالگی درگذشت.

بنا به گفته انجمن فیلمبرداران فرانسه این فیلمبردار روز ۴ جولای در آرل در جنوب فرانسه درگذشت. پی‌یر لومه که سال ۱۹۳۰ در بولونی متولد شده بود ابتدا مدتی کوتاه در آمریکا تحصیل کرد و بعد در اواخر دهه ۱۹۴۰ و اوایل دهه ۱۹۵۰ در پاریس به سراغ موسیقی جز رفت و بعد در دانشکده معتبر لویی لومیر به تحصیل پرداخت و شاگرد چهره‌های برجسته‌ای چون هنری دکایی فیلمبردار «۴۰۰ ضربه»، ویلیام لوبچنسکی و کارگردان‌هایی چون گاسپار نویی و ژان ژاک آنو بود. وی پس از فارغ‌التحصیلی در سال ۱۹۵۳ابتدا به‌عنوان دستیار فیلمبردار در فیلم‌هایی چون «بازی عشق» فیلپ دبروکا و «مردی به نام روکا» ژان بکر کار کرد. او با کارگردان‌های موج نوی سینمای فرانسه نیز همکاری داشت.  اولین فیلم بلند او در مقام فیلمبردار در فیلم رابرت دران در سال ۱۹۵۸ با عنوان «سرجوخه عاشق» بود. از مشهورترین آثار این فیلمبردار، فیلمبرداری حماسه مقاومت فرانسوی «ارتش سایه‌ها» ساخته ژان پی‌یر ملویل در سال ۱۹۶۹ با بازی لینو ونتورا و سیمون سینیوره بود.  خود لومه گفته بود پس از فیلمبرداری این فیلم بود که خودش را به‌عنوان یک فیلمبردار واقعی شناخت. این فیلمبردار جایزه جیانی دی ونانزو را هم دریافت کرده بود که به یاد فیلمبردار ایتالیایی فیلم «هشت و نیم» فلینی اهدا می‌شود. او جایزه یک عمر دستاورد هنری را نیز سال ۲۰۰۸ از جشنواره لهستان گرفت و نشان شوالیه فرانسه را از لژیون دونور دریافت کرد.