معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: افزون بر ۱۸۰ هزار میلیارد تومان طرح گردشگری در ۲ بخش دولتی و خصوصی در مناطق مختلف کشور در حال اجراست. علی اصغر مونسان اظهار داشت: پیشرفت فیزیکی این طرح‌های سرمایه گذاری بین ۱۰ تا بالای ۹۰ درصد است که بخش عمده‌ای […]

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: افزون بر ۱۸۰ هزار میلیارد تومان طرح گردشگری در ۲ بخش دولتی و خصوصی در مناطق مختلف کشور در حال اجراست.

علی اصغر مونسان اظهار داشت: پیشرفت فیزیکی این طرح‌های سرمایه گذاری بین ۱۰ تا بالای ۹۰ درصد است که بخش عمده‌ای از آنها ظرف دو سال آینده به بهر برداری می رسند.

به گفته وی سال گذشته افزون بر ۲۰۰ هزار شغل پایدار در بخش گردشگری کشور ایجاد شد.

معاون رئیس جمهوری تاکید کرد: شمار مراکز گردشگری از ۴۰۰ مورد در اوایل دولت دوازدهم هم اینک به یکهزار و ۵۶۰ مرکز رسیده است و این تعداد تا پایان سال جاری به بیش از ۲ هزار واحد بوم گردی می‌رسد.

مونسان گفت که هدفگذاری دولت و سازمان میراث فرهنگی سه برابر شدن این رقم تا پایان دولت دوازدهم است و حتی رئیس جمهوری به رقم بالای یک میلیون واحد تاکید دارد.رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: دولت گام‌های مثبتی در این راستا و برای توسعه گردشگری روستایی برداشته که تخصیص ۱۰ درصد سهم تسهیلات اشتغال بخش روستایی و عشایری به این حوزه بیانگر توجه دولت به این مهم است.مونسان گفت: از سهم حدود سه میلیارد دلاری اعتبارت و تسهیلات روستایی و عشایری از محل کمک صندوق توسعه ملی و سهم پیش بینی و اختصاصی بانک‌های عامل برای اشتغال روستایی و عشایری، بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد ریال آن به توسعه گردشگری روستایی از جمله فضاهای بوم گردی اختصاص یافته است.وی تصریح کرد: تخصیص رقم ۱۲۰ هزار میلیارد ریالی با محاسبه ارز چهار هزار تومانی است و بدون شک با متوسط نرخ ارز آزاد این رقم به بیش از ۲ برابر می‌رسد که عدد قابل توجهی برای توسعه گردشگری روستایی خواهد بود.

مونسان تاکید کرد که همچنین ۱۰ درصد از این میزان تسهیلات روستایی و عشایری به بخش صنایع دستی و فرش دست باف اختصاص یافته که می‌تواند با جذب این رقم، این حوزه نیز رونق چشمیگری یابد.

کمبود بودجه مهمترین چالش سازمان میراث فرهنگی است

مشاور اجرایی معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی کشور تاکید کرد: در اجرای رسالت های سه گانه این سازمان و صیانت و حفاظت از میراث فرهنگی چارچوبی به جزء قانون نمی شناسیم. محمود صادقی حسن آبادی افزود: همه باید در چارچوب قانون عمل کنند و به غیر از این، چارچوب دیگری در سازمان میراث فرهنگی وجود ندارد.وی با تاکید بر اینکه همه کارهای مرتبط با سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید مطابق یا قوانین و مقررات جاری کشور دنبال شود، اظهار کرد: در اجرای رسالت‌های سه گانه این سازمان و صیانت و حفاظت از میراث فرهنگی چارچوبی به جز قانون نمی‌شناسیم.مشاور اجرایی معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی کشور با اشاره به اینکه کمبود بودجه مهم ترین چالش سازمان میراث فرهنگی است، تصریح کرد: بدون شک، در حال حاضر کشور در وضعیت جنگ اقتصادی قرار دارد.