قاهره از پلیس «اینترپل» می‌خواهد مجسمه «توت عنخ آمون» را که به رغم تمامی تلاش‌های این کشور چندی پیش درحراجی «کریستیز» به یک خریدار ناشناس فروخته شد، پیدا کند. مصر در نظر دارد پرونده‌ی قانونی توسط پلیس اینترپل برای تعقیب مجسمه‌باستانی «توت عنخ آمون» تشکیل دهد. مجسمه ۳ هزار ساله «توت عنخ آمون» که گمان […]

قاهره از پلیس «اینترپل» می‌خواهد مجسمه «توت عنخ آمون» را که به رغم تمامی تلاش‌های این کشور چندی پیش درحراجی «کریستیز» به یک خریدار ناشناس فروخته شد، پیدا کند.
مصر در نظر دارد پرونده‌ی قانونی توسط پلیس اینترپل برای تعقیب مجسمه‌باستانی «توت عنخ آمون» تشکیل دهد.
مجسمه ۳ هزار ساله «توت عنخ آمون» که گمان می‌رود سال‌ها پیش از «‌القصر» مصر غارت شده باشد، چند روز پیش در حراجی «کریستیز» لندن به قیمت ۴.۷ میلیون پوند به یک خریدار ناشناس فروخته شد.
این سردیس ۲۸.۵ سانتی‌متری از جنس «کوارتزیت»، تنها بخشی از مجسمه «آمون» خدای مصر باستان است که به شکل «‌توت عنخ آمون» فرعون جوان مصر ساخته شده است. مجسمه‌های مشابهی در معبد «کرنک» مصر نیز ساخته شدند.
کمیته ملی استرداد آثار باستانی مصر روز دوشنبه دولت بریتانیا را در رابطه با فروش آثار باستانی مصر به روشی کاملاً غیر حرفه‌ای و بدون ارائه مدارکی برای اثبات خروج قانونی آثار باستانی مصر مورد انتقاد قرار داد.
این کمیته که سرپرستی آن را وزیر آثار باستانی مصر «خالد العنانی» به عهده دارد در بیانیه‌ای در رابطه فقدان حمایت بریتانیا در جریان این فروش انتقاد کرد و از مقامات این کشور خواست فروش آثار باستانی مصر را پیش از ارائه اسناد معتبر ممنوع کنند.

افتتاح دومین نمایشگاه
«دست‌دوزها و زیور ایرانی»در مجموعه نیاوران

دومین رویداد نمایشگاهی “دست‌دوز‌ها و زیور ایرانی” با حضور معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری، در مجموعه فرهنگی‌تاریخی نیاوران گشایش یافت. این رویداد که با هدف حمایت از تولید ملی و با شعار ایرانی بپوشیم با حمایت و همراهی معاونت صنایع دستی و هنر‌های سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این مجموعه برگزار شده است، آثار هنرمندان ایرانی در زمینه دست دوز‌ها با هنر گلابتون‌دوزی، گلیم بافی، سوزن دوزی و همچنین زیور ایرانی در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است.معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری در حاشیه افتتاح این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه نمایشی از کارآفرینی، تولید ملی و هنرنمایی هنرمندان و زنان ایرانی است. یکی از ابعاد بسیار مهم این نمایشگاه تنوع هنر اقوام ایرانی در آن است. در این نمایشگاه شاهد موفقیت هنرمندان در تلفیق سبک سنتی اقوام ایرانی با سبک مدرن هستیم و این منزلگاه واقعی هنر ایرانی است تا با حرکت به سمت این نوع پوشش، هویت و فرهنگ ایرانی و میراث فرهنگی کشور را منعکس کند و این کار بسیار ارزشمندی است و امیدواریم توسعه پیدا کند.