![](https://jomlehonline.ir/wp-content/themes/aban/img/none.png)
شورای صنفی نمایش مستندات مربوط به پردیس سینمایی باغ کتاب را به معاونت سینمایی ارجاع داد. غلامرضا فرجی، سخنگوی شورای صنفی نمایش درباره جلسه ۲۳ تیرماه این شورا گفت: فیلم سینمایی «نیوکاسل» از چهارشنبه ۲۶ تیرماه در گروه باغ کتاب اکران میشود و نمایش فیلم «سامورایی در برلین» در زیر گروه ادامه خواهد داشت. […]
شورای صنفی نمایش مستندات مربوط به پردیس سینمایی باغ کتاب را به معاونت سینمایی ارجاع داد.
غلامرضا فرجی، سخنگوی شورای صنفی نمایش درباره جلسه ۲۳ تیرماه این شورا گفت: فیلم سینمایی «نیوکاسل» از چهارشنبه ۲۶ تیرماه در گروه باغ کتاب اکران میشود و نمایش فیلم «سامورایی در برلین» در زیر گروه ادامه خواهد داشت.
او افزود: قرارداد فیلم «مردی بدون سایه» برای اکران در گروه فرهنگ بعد از فیلم «تپلی و من» نیز ثبت شد.
وی ادامه داد: اتفاقات پردیس باغ کتاب در جلسه مطرح و بر رعایت قانون و احترام به مخاطبین سینما بهعنوان خواسته شورای صنفی تاکید شد. براین اساس در صورت بروز هرگونه مسائل امنیتی، ذینفعان باید پاسخگو باشند.
فرجی گفت: بستن درب مجموعه و خاموش کردن برق گزارش شده که قرار شد از آنجایی که عملکرد سینماها در چارچوب قوانین و مقررات ارشاد هست مستندات مکتوب به معاونت سینمایی ارائه شود.
جشنواره آواهای رضوی، رویداد برگزیده جشنواره امام رضا (ع)
در اختتامیه هفدهمین جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) که در شب میلاد امام رضا در مشهد مقدس با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیران لشگری و کشوری، نمایندگان مجلس، هنرمندان و اساتید و اصحاب فرهنگ و هنر و خادمان فرهنگ رضوی برگزار شد، جشنواره آواها و نواهای رضوی از بخشهای هنری جشنواره امام رضا که چهار دوره به میزبانی استان تهران برگزار شده است بهعنوان جشنواره برگزیده معرفی و از احمد صدری دبیر تخصصی این جشنواره با اهدای لوح سپاس قدردانی شد. در بخشی از این تقدیرنامه که به امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده آمده است: اکنون در ایام دهه کرامت و میلاد حضرت علی بن موسی الرضا، جشنواره آواها و نواهای رضوی منتخب شده است لذا از زحمات بی دریغ جنابعالی و همکارانتان تقدیر و تشکر مینماییم. امید است بیش از پیش در جهت اعتلای فرهنگ اسلامی و انسانی پایدار در سایه الطاف امام مهربانیها مستدام باشید. جشنواره آواها و نواهای رضوی به میزبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و همکاری بنیاد امام رضا و معاونت هنری هر ساله در ایام دهه کرامت برگزار میشود.
آغاز پیشتولید سریال جدید حسن فتحی
پس از «شهرزاد»
سریال تاریخی «جیران» به کارگردانی «حسن فتحی» و تهیهکنندگی «اسماعیل عفیفه» در مرحله پیش تولید و انتخاب و ساخت لوکیشنها قرار دارد.
اسماعیل عفیفه در گفتوگویی اعلام کرده است: «فیلمنامه سریال «جیران» در جلسات اخیر شورای پروانه آثار غیرسینمایی، پروانه ساخت گرفته است. فیلمنامه این سریال تاریخی را احسان جوانمرد و حسن فتحی نوشتهاند و با کارگردانی حسن فتحی ساخته خواهد شد». عفیفه افزود: «پیشتولید، ساخت و انتخاب لوکیشنهای «جیران» در تهران آغاز شده است و بهزودی عوامل و بازیگران این سریال معرفی خواهند شد». در خلاصه داستان این سریال آمده است: «زنهار که طراز و طریقت گم شده و مجاز و حقیقت به هم آمیخته. سهم رعیت کابوس است و سهم سلطان تخت طاووس. کجاست تدبیر کریمخان که تاج شاهی پس بگیرد از ما ندانمکارها؟ کجاست شمشیر نادر که انتقام بکشد از ما خرابکارها؟ مملکت آشفته است و امیرکبیر در گور خفته است. هر نامی آبستن ننگ است و هر صلحی آبستن جنگ. آدمیزاد قبله عالم هم که باشد پناه میخواهد. قلعهای میخواهد که جانپناهش باشد. برای اولاد آدم هیچ قلعهای محکمتر از عشق نیست. بدهید همهجا جار بزنند که : ایهالناس! دیروز در حوالی تجریش پادشاه شما عاشق شد…». حسن فتحی پیش از این سریالهایی چون «شهرزاد»، «در مسیر زاینده رود»، «اشکها و لبخندها»، «میوه ممنوعه»، «مدار صفر درجه»، «شب دهم»، «پهلوانان نمیمیرند» و فیلمهای سینمایی چون «یک روز دیگر»، «کیفر»، «پستچی سه بار در نمیزند» و «ازدواج به سبک ایرانی» را کارگردانی کرده است.
نمایش زندگی هموطنان عرب خوزستانی در شبکه مستند
مجموعه مستند «اهل سرزمین» به کارگردانی محسن ظریفی پور درباره عربهای خوزستان در ۵ قسمت ۳۰ دقیقهای، در شبکه مستند تولید میشود. محسن ظریفی پور کارگردان مجموعه مستند «اهل سرزمین» گفت: تحقیقات این مستند از مردادماه سال ۹۷ شروع شد و تا مهرماه طول کشید سپس فیلمبرداری آغاز شد و حدود شش ماه زمان برد و حالا در مرحله تدوین و صداگذاری است. ظریفی پور درباره علت پرداختن به زندگی مردم عرب خوزستان توضیح داد: خودم به این سوژه علاقهمندم و جزو بچههای همان منطقه و با فرهنگشان آشنا هستم. البته علاقه و دغدغه من، اقوام ایرانی است و فکر میکنم ساخت این مستندها ادامهدار بوده و محدود به عربها نباشد. این کارگردان مستند درباره سختیهای کار در این مستند گفت: ما با روشهای مختلفی به بزرگان یا ریش سفیدان یک قوم برای گفتوگو نزدیک میشدیم، چون در میان عربها وقتی شیخ دستوری میدهد دیگران موظف به اجرای آن هستند و ادامه کار ما راحتتر میشد. وی افزود: برای قسمت فرهنگ دریانوردی مردم عرب حدود ۸ روز تا یک هفته روی دریا بودیم و هماهنگ کردن این کار حدود یک ماه طول کشید. قسمت فرهنگ تالابنشینی ما هم چالش زیادی داشت، چون نگاه خوبی نسبت به فیلمسازان ندارند و باور نداشتند که امکان انجام کار مفید وجود دارد و خاطره ذهنیشان خوب نبود.