محمدحسین جعفری سمیع دبیر گروه سیاسی آنان که طالب حقیقت هستند و همواره از غرض ورزی دوری می کنند، هرگز زحمات رئیس دستگاه دیپلماسی را نادیده نمی گیرند اما در مقابل کم نیستند فرومایگانی که با هجمه های دنباله دار علیه خدوم ترین وزیر دولت روحانی تلاش می کنند برای خود جایگاهی کسب کنند. اتاق […]

محمدحسین جعفری سمیع
دبیر گروه سیاسی

آنان که طالب حقیقت هستند و همواره از غرض ورزی دوری می کنند، هرگز زحمات رئیس دستگاه دیپلماسی را نادیده نمی گیرند اما در مقابل کم نیستند فرومایگانی که با هجمه های دنباله دار علیه خدوم ترین وزیر دولت روحانی تلاش می کنند برای خود جایگاهی کسب کنند. اتاق فکر تخریب ظریف در حالی همچنان به فعالیت ضد ملی خود ادامه می دهد که وزیر امور خارجه کشورمان بارها از جانب مقام معظم رهبری مورد تائید و حمایت قرار گرفته است.

به گزارش «جمله» روز گذشته رهبر انقلاب اسلامی در دیدار ائمه‌ جمعه‌ سراسر کشور، در بخشی از سخنان خود بار دیگر بر زحمات محمدجواد ظریف خصوصا در مذاکرات هسته ای و نحوی اجرای برجام صحه گذاشتند. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به سخنان صریح وزیر امور خارجه درباره ۱۱ تعهد برجامی اروپایی‌ها در مقابل ایران و عمل نکردن آنها حتی به یک تعهد، فرمودند «وزیر امور خارجه که واقعاً زحمت هم می‌کشد و ملاحظات دیپلماتیک هم دارد، به صراحت از عمل نکردن اروپایی‌ها حتی به یکی از تعهداتشان سخن می گوید.»
سخنان قاطع رهبر معظم انقلاب در حمایت از دستگاه دیپلماسی تازگی ندارد. آیت‌ا… خامنه‌ای در دوم تیر ماه ۹۴ در دیدار با مسئولان نظام درباره ظریف و هیئت مذاکره‌کننده ایران فرمودند: «بنده هیئت مذاکره‌کننده را – همین دوستانی که این مدّت این زحمات را بر دوش گرفته‌اند – هم امین می‌دانم، هم غیور می‌دانم، هم شجاع می‌دانم، هم متدین می‌دانم؛ این را همه بدانند. اکثر حضاری که اینجا تشریف دارید، از محتوای مذاکرات خبر ندارید؛ اگر شما هم از محتوای مذاکرات و جزئیات مذاکرات و آنچه در مجالس می‌گذرد مطلع بودید، به بخشی از آنچه بنده گفتم، حتماً اذعان می‌کردید.»

سریال تخریبی ضد ظریف
به رغم مواضع صریح رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص شخص محمدجواد ظریف و اقدامات او در وزارت امور خارجه، اما اتاق فکر تخریب ظریف چندین سال است که علیه این سردار دیپلماسی، برنامه ریزی می کند. در واقع، واضح و مبرهن است که سریال توهین و ناسزاگویی به محمد جواد ظریف اپیزود پایانی ندارد و کارگردان نامعلوم و دلواپس آن، تنها به تغییر بازیگران خود می پردازد. نکته جالب توجه آنجایی است که غالب سکانس های این سریال در صحن مجلس فیلمبرداری می شود و تنها چیزی که در آن دچار دگرگونی می گردد نقش آفرینان این مجموعه هستند که با برگزاری انتخابات ها تحول می یابند وگرنه فیلمنامه از یک ذهن دلواپس آبشخور می شود و روی خط دشنام دادن به ظریف حرکت میکند!
از جمله جدیدترین برنامه‌های این سازمان پخش سریال «گاندو» بود که در آن به پرونده دستگیری یک جاسوس ایرانی- امریکایی و طرح تبادل او با دولت امریکا پرداخته است. آنچه در پخش هدفمند این سریال نمایان است، اینکه سازندگان این برنامه تلاش کرده‌اند این موضوع را القا کنند که وزارت خارجه در روند رصد و شناسایی فرد دستگیر شده کم کاری کرده و مدام در پی آزادسازی او بوده است. پخش این سریال را باید در کنار برنامه‌های دیگری گذاشت که با هدف نظرسنجی دیدگاه مردم پیرامون برجام تهیه شده است.
برنامه‌هایی که در آن پرسشگر به سراغ مردم رفته و تلاش می‌کند با طرح سؤال‌های ویژه درباره ناکام ماندن برجام، گوینده را به بیان‌های گزنده و هیجانی وادار و دولت را مقصر شماره یک این تحولات قلمداد کند. درباره عملکرد صدا و سیما و برنامه‌هایی که بی تردید بازتاب جهانی دارد و می‌تواند بر وجهه و اعتبار مواضع رسمی دولت و نمایندگان دیپلماتیک آن تأثیر بگذارد ذکر دو نکته ضروری است.
آنچه از دید تصمیم گیرندگان ساخت و پخش سریال گاندو مغفول مانده و یا تعمداً نادیده گرفته می‌شود، نقش دولت و دستگاه وزارت خارجه در عرصه تصمیم‌گیری و اجرای سیاست خارجی کشور است. چه کسی است که نداند تصمیم‌گیری جمهوری اسلامی پیرامون پرونده‌های مهمی، چون پرونده هسته‌ای یا جاسوسی در نتیجه اجماع نظر نهاد‌های حاکمیتی و دخیل در روند تصمیم‌گیرنده است و دولت و دستگاه دیپلماسی مأمور به اجرای این تصمیم‌ها هستند. زیر سؤال بردن عملکرد دولت در اجرای تصمیماتی که با اجماع نهاد‌های بالا دستی گرفته می‌شود بی تردید تضعیف کل حاکمیت و دشوار کردن مسیر اجرای تصمیمات بعدی در عرصه سیاست خارجی است.
از سوی دیگر انتقاد از سیاست‌های عملی جمهوری اسلامی در حالی مطرح می‌شود که به نظر می‌رسد طراحان این برنامه‌ها که بعضاً مردم را مخاطب پرسش‌های خود قرار می‌دهند خود، راهکار جایگزینی در آستین ندارند. در چنین شرایطی این پرسش مطرح می‌شود که به عنوان مثال جایگزین فقدان برجام که توافقی مورد حمایت همه ارکان نظام بود، چیست؟ اساساً نسخه تجویزی آن‌ها پیرامون انتقاداتی که درباره عملکرد دولت در حوزه سیاست خارجی مطرح می‌کنند چیست؟ به هر روی نتیجه ساخت و پخش برنامه‌هایی مانند «گاندو» عملاً نتیجه‌ای غیر از تضعیف دولت و وزارت خارجه ندارد، به ویژه آنکه دستگاه دیپلماسی در حال حاضر مسئولیت سنگینی را در گرداب تنش‌های جاری با کشوری، چون امریکا به دوش می‌کشد، اما به نظر می‌رسد برخی در داخل کشور منافع خود را شنا کردن برخلاف مسیر آب می‌بینند. بازی در زمین دشمن اقدام تازه ای از سوی دلواپسان همیشه مدعی نیست. آنان سال هاست که نشان داده اند هیچ اهمیتی برای منافع ملی کشور قائل نیستند و اقداماتشان همواره در جهت خلاف منافع ملی بوده است. درست همان زمانی که توافق برجام به امضا رسید آنان تنها کسانی در ایران بودند که همراه با سعودی ها و صهیونیست ها و تندروهای آمریکایی از این توافق عصبانی شدند. حال این طیف خودشیفته در حالی دست به تخریب مهم ترین فرد در نظام جمهوری اسلامی می زنند که تمام مقامات جمهوری خواه آمریکا از دست او به تنگ آمده اند چرا که هر کلامی که ظریف می گوید، هزینه های زیادی برای آنان به همراه دارد.

ظریف در مصاحبه‌هایش دولت آمریکا را استیضاح می‌کند
امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به مصاحبه‌های ظریف به ویژه مصاحبه‌های وی در جریان سفر اردیبهشت ماه به نیویورک می گوید: «ظریف در مصاحبه‌ها و گفت‌وگوهایش به ویژه در ماه‌های اخیر حرف‌هایی را زده که برای دولت آمریکا گزنده و هزینه‌دار بوده است یعنی او مسائلی را گفته است که همه نسبت به آن آگاه بودند اما از زبان کسی مطرح نشده بود. نمونه این سخنان را می‌توان در طرح گروه بی (B- Team) و اینکه ترامپ تحت تأثیر آنها است، دانست و این یعنی رئیس‌جمهور بزرگترین و قدرتمندترین کشور دنیا تحت تأثیر چهار نفر که سه نفر آنها هم خارجی هستند، قرار دارد و تداعی‌کننده آن است که ترامپ آلت دست خارجی‌هاست».
این تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی ادامه داد: «این سخن ظریف در جامعه آمریکا و حتی جامعه جهانی بازتاب بسیاری پیدا کرد، مقبولیت یافت، مورد استناد قرار گرفت و افکار عمومی آمریکا آن را باور کرد. در واقع، سخنان ظریف درباره گروه بی، عهدشکنی دولت آمریکا و پایبندی ایران به تعهداتش و… مورد قبول و پسند رسانه‌ها و افکار عمومی آمریکا قرار گرفته است».
ابوالفتح با تاکید بر اینکه دولت آمریکا با مصاحبه‌ای که خنثی باشد، شعارگونه باشد، علیه ایران به کار گرفته شده باشد و افکار عمومی آن را باور نکند، مشکلی ندارد، گفت: «مسئله‌ای که وجود دارد آن است که مصاحبه‌های ظریف نه خنثی است، نه حالت شعاری دارد و نه تنها علیه و ضرر ایران نیست بلکه دولت آمریکا در آنها استیضاح شده و مورد قبول و پسند نخبگان و افکارعمومی آمریکا هم قرار می‌گیرد زیرا با واقعیت‌ها منطبق بوده و به زبان روز و مبتنی بر منطق و حقوق بین‌الملل مطرح می‌شود».
در نهایت باید گفت «همه دشمنان ظریف» همه دشمنان ملت ایران هستند چه تندروهای جمهوری خواه آمریکایی و چه سران صهیونیستی و چه عوامل خودپسند و دلواپس داخلی که آگاهانه در زمین دشمنان ملت بازی می کنند.
شاید نیاز باشد دشمنان ظریف بار دیگر سخنان رهبر انقلاب پیرامون عملکرد وزیر امور خارجه را مرور کنند و اگر لازم می دانند بار دیگر با مقام معظم رهبری بیعت خود را تجدید کنند و دیگر مغایر با فرمایشان ایشان اقدام نکنند.