![](https://jomlehonline.ir/wp-content/themes/aban/img/none.png)
گردشگری در شب مزایای اقتصادی و اجتماعی فراوانی را به همراه دارد. در بررسی مفاهیم توسعه همواره از نقش گردشگری در توسعه اقتصاد کشورها به عنوان عاملی تاثیر گذار در رشد اقتصاد کشورها یاد می شود. اما نباید از یاد برد که مفهوم گردشگری شبانه و تاثیر آن در افزایش ظرفیت های اقتصادی و اجتماعی […]
گردشگری در شب مزایای اقتصادی و اجتماعی فراوانی را به همراه دارد. در بررسی مفاهیم توسعه همواره از نقش گردشگری در توسعه اقتصاد کشورها به عنوان عاملی تاثیر گذار در رشد اقتصاد کشورها یاد می شود. اما نباید از یاد برد که مفهوم گردشگری شبانه و تاثیر آن در افزایش ظرفیت های اقتصادی و اجتماعی از اهمیت دوچندانی برخوردار است. بسياري از كشورهاي دنيا گردشگري را صنعتي ۲۴ ساعته ميدانند و سالهاست بسياري از شهرهاي توريستي خواب را به چشم نميبينند و مراكز تفرجگاهي و تفريحي به صورت شبانهروزي در حال خدماترساني به شهروندان و گردشگران داخلي و خارجي هستند.
شهرداری تهران اوایل سال ۹۵ تصمیم به تغییری مجدد در بافت شهر گرفت. آن پروژه سنگفرش کردن خیابان و تبدیل آن به پیاده راه بود. خیابانی که با وجود موزه های فراوان در طول آن، برای اکثر پایتخت نشینان خاطرات زیادی دارد. خیابانی با قدمت بسیار که خوشبختانه کمتر دستخوش تغییر شده و بافت قدیمی اش برایمان لذت بخش است.
این طرح با استقبال شهروندان و گردشگران روبه رو شده است اما اینگونه به نظر میرسد که مسئولان به این نتیجه رسیدهاند که گردشگری شبانه جایی در تهران نخواهد داشت.
رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران با اشاره به آنکه فروش اغذیه و کارهایی از این دست در زمره کارهای خدماتی جای میگیرد و به نوعی بهانهایست برای آنکه گردشگران جذب شوند، گفت: شکمگردی یکی از موضوعاتی است که میتواند حوزه گردشگری را تقویت کند. درعین حال قرار بود از یکسو حفاظها و نردههای اطراف میدان مشق برداشته و درها به روی عموم مردم باز و برخی رویدادها در میدان مشق برگزار شود و به واسطه آن گردشگری شبانه رونق یابد که هیچیک از این امور انجام نشد.
مهدی سیف ادامه داد: اصلیترین موضوع، این است که محوطهای که در این قسمت قرار دارد در اختیار شهرداری قرار نگرفته و در حال حاضر خیابان ۳۰ تیر توسط شهرداری منطقه ۱۲ مدیریت میشود. برخی از دوستان انتقاداتی دارند که آن را منعکس کردهایم اما مصوبهای که شورای شهر درباره حیات شبانه و گردشگری شبانه داشت با مخالفت برخی از نهادها روبه رو و متوقف شد. بنا، بر این است تا با راهاندازی گردشگری شبانه در خیابان سی تیر، مسئولان شهری شاهد تاثیرات توسعه این طرح در شهر باشند و اگر این امکان وجود داشت آن را در سایر نقاط شهر توسعه دهند اما این اتفاق نیفتاد.
سیف خاطرنشان کرد: اعضای شورای شهر با ارگانهای مختلف جلسات متعددی برگزار کردند و نیروی انتظامی در بیشتر مواقع، موضوعات امنیتی را مطرح کرد. برخی از افراد نیز معتقد هستند حیات شبانه با فرهنگ ما سازگار نیست و در شب نمیتوان انتظار توسعه گردشگری شبانه را داشت.
رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران ادامه داد: این درحالی است که تاکنون که بیش از یک سال از فعالیت خیابان سی تیر میگذرد، هیچ گزارشی مبنی بر بروز مشکلات انتظامی و امنیتی نداشتیم. شاید یکی از دلایل امر این است که این منطقه، توسط نهادهای مختلف کنترل میشود. ما معتقد هستیم که حضور مردم، امنیت ایجاد میکند و هرجا که مردم از یک نطقه از شهر فاصله گرفتند، آن نقطه تبدیل به نقطه بیدفاع شهری شده است. بنابراین اگر بتوانیم در شب، فضاهایی را احیا کنیم که حیات شبانه در آن قوت یابد، بنابراین امنیت در آنجا افزایش مییابد. چنانکه برخی مناطقی که از جمله مناطقی به حساب میآمدند که مردم در آن تجمع میکردند بعد از آنکه به دلیل خیابان کشی و تغییر معابر تردد مردم کاهش یافته، تبدیل به نقاط آسیبخیز شده است. این درحالی است که اگر این اتفاق بیفتاد تردد میتواند امنیت ایجاد کند.