مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: اجلاس بین المللی اوراسیا از ۲۸ مرداد تا ۸ شهریور در تبریز برگزار می شود. مرتضی آبدار در جمع خبرنگاران اظهار داشت: «اجلاس بین المللی رشد و توسعه شهری حوزه اوراسیا» با انسجام و مشارکت همه‌جانبه دستگاه‌های استانی برگزار خواهد شد. وی ادامه داد: کهن […]

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: اجلاس بین المللی اوراسیا از ۲۸ مرداد تا ۸ شهریور در تبریز برگزار می شود.
مرتضی آبدار در جمع خبرنگاران اظهار داشت: «اجلاس بین المللی رشد و توسعه شهری حوزه اوراسیا» با انسجام و مشارکت همه‌جانبه دستگاه‌های استانی برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: کهن شهر تبریز در حالی میزبان دهمین اجلاس بین المللی اوراسیا است که سال گذشته به واسطه تاریخ و فرهنگ اصیل خود به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی انتخاب شد و اکنون نیز در حوزه رشد و توسعه شهری با رویکرد حفاظت از بافت های تاریخی، پذیرای کارشناسان و متخصصان در بررسی بافت تاریخی تبریز و شاخص های لازم جهت حفاظت از آن خواهد بود.
آبدار در ادامه به انسجام عمل و همدلی تمام دستگاه های اجرایی و عوامل دخیل در برگزاری این همایش اشاره کرد و گفت: مدیریت ارشد استان و دستگاه های اجرایی اعم از شهرداری تبریز، میراث فرهنگی، اداره کل راه و شهرسازی و دانشگاه های تبریز، هنر اسلامی، رشدیه و آزاد اسلامی در برگزاری این رویداد علمی مشارکت دارند و تمام مجموعه های مذکور در تلاش اند تا این رویداد علمی به شکل منسجم اجرا شود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان با اشاره به اینکه این رویداد علمی زمینه ای مناسب برای تبادل تجارب و دانش محققان ملی و بین المللی است، ادامه داد: با توجه به اینکه فرآیند این اجلاس از ۲۸ مرداد ماه ۹۸ آغاز و تا ۸ شهریور ادامه خواهد داشت، لذا محققان ملی و بین المللی طی ۱۲ روز در ۶ وُرکشاپ شرکت کرده و در چهار محور بافت تاریخی تبریز را مورد مطالعه قرار خواهند داد، لازم به ذکر است که بررسی و تجزیه تحلیل محتوای علمی بر عهده کمیته علمی اجلاس و دبیر علمی “پروفسور کریم حسین زاده دلیر” استاد صاحب نام حوزه شهرسازی کشور خواهد بود.
آبدار تدابیر استاندار به عنوان رئیس این اجلاس و مشارکت و همکاری منسجم اداره کل میراث فرهنگی و شهرداری تبریز را عاملی مهم در پیشبرد هدفمند این رویداد علمی عنوان کرد و گفت: تبریز طی روزهای مقرر میزبان ۷۰ محقق ملی و بین المللی از ۱۲ کشور خواهد بود و دستگاه های مذکور با فراهم سازی شرایط مناسب درصدد برگزاری هرچه باشکوه تر این رویداد علمی هستند.

رونمایی از اطلس گردشگری روستایی
شهرستان نقده

همزمان با آیین افتتاح دومین جشنواره ملی گردشگری و ششمین نمایشگاه ملی صنایع دستی در ارومیه اطلس گردشگری روستایی شهرستان نقده رونمایی شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی در این مراسم اظهارداشت: ظرفیت های گردشگری این شهرستان قابل توجه بوده و علارغم موقعیت مناسبی که داشته و به دلیل اینکه این شهرستان در مسیر اصلی تردد مرزی وعبور و مرور گردشگران قرار گرفته باید بتواند با ایجاد مراکز تفریحی و مراکز متعدد جاذبه های گردشگری از این ظرفیت ها استفاه کند.
جلیل جباری با بیان اینکه زمنیه را باید برای سرمایه گذاری در این شهرستان آماده کنیم، افزود:عدم وجود مرکز اقامتی مناسب در این شهرستان یکی از مشکلات اصلی بوده که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. وی عنوان کرد: در رابطه با سد حسنلو تفاهم نامه ای نیز بین وزارت نیرو، سازمان میراث فرهنگی و آب منعقد شده که باید همکاری لازم را بکنند و امیدواریم با تعدیل شرایط و مقررات بتوانیم سرمایه گذاران را برای محدوده سد حسنلو جهت سرمایه گذاری جذب کنیم. مرتضی فرامرزی، فرماندار شهرستان نیز در این مراسم با اشاره به ظرفیت های بالقوه شهرستان از جمله منطقه تاریخی حسنلو، سد حسنلو و تالاب های موجود، افزود: مسئولین ادارات به تناسب حوزه کاری خود و توجه ویژه به زیرساخت های شهرستان، با همه توان و ظرفیت برنامه ریزی دقیقی در راستای فرهنگ سازی، جذب گردشگر و معرفی تاریخ و تمدن کهن شهرستان نقده به دیگر استان ها و شهرستان ها، داشته باشند تا بتوانیم نقده را به جایگاه اصلی و ویژه خود برسانیم. وی همچنین تمامی دستگاه های اجرایی شهرستان را مکلف کرد تا در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند و پیگیری آن توسط اداره میراث فرهنگی شهرستان صورت گیرد.

۵ راس دام بر اثر انفجار مین در سردشت تلف شد

بر اثر انفجار مین‌ به جای مانده از دوران جنگ تحمیلی در یکی از روستاهای شهرستان سردشت، پنج راس بز تلف شد.
این حادثه در ارتفاعات روستای اسلام‌آباد روی داد و ۱۱۰ میلیون ریال خسارت به بار آورد.
بخشدار بخش مرکزی سردشت در این خصوص اظهارداشت: امسال چهار حادثه انفجار مین در روستاهای شهرستان روی داده و تعدادی از دام‌های سنگین تلف شده اند.
ناصر یوسفی ادامه داد: این حادثه زمانی به وقوع پیوست که این دام‌های سنگین توسط چوپان برای چرا به منطقه عمومی روستای «اسلام‌آباد» واقع در بخش مرکزی سردشت برده شده بودند.
وی اضافه کرد: در این حادثه آسیبی به چوپان وارد نشد اما پنج راس از دام‌های وی تلف و با همکاری اهالی روستا دام‌ها از منطقه آلوده به مین خارج شدند.
روستای اسلام آباد از توابع بخش مرکزی با ۳۰۲ خانوار در ۳۰ کیلومتری سردشت واقع است.