داریوش اسدزاده که آرزو داشت عمرش به یک قرن برسد، به آرزویش نرسید و در سن ۹۶ سالگی درگذشت تا ۸۰ سال خاطره از فرهنگ و هنر ایران را هم با خود ببرد. این بازیگر قدیمی که متولد سال ۱۳۰۲ بود، روز سوم شهریور در منزل خود درگذشت در حالی که دوست داشت به […]

 

داریوش اسدزاده که آرزو داشت عمرش به یک قرن برسد، به آرزویش نرسید و در سن ۹۶ سالگی درگذشت تا ۸۰ سال خاطره از فرهنگ و هنر ایران را هم با خود ببرد.

این بازیگر قدیمی که متولد سال ۱۳۰۲ بود، روز سوم شهریور در منزل خود درگذشت در حالی که دوست داشت به صد سالگی برسد.

او یک سال قبل در گفت‌وگویی با ایسنا به بهانه بزرگداشتی که قرار بود در جشن خانه سینما برایش برگزار شود، از خاطرات و دلمشغولی‌ها و آروزها و حسرت‌هایش گفته بود. اسدزاده آرزو کرده بود که ای کاش هنرمندانی که کارش را با آن‌ها آغاز کرده هنوز هم بودند، اما حالا خود او هم دیگر نیست.

 

«خرچنگ خانگی»‌ ابراهیم پشت‌کوهی در تئاتر شهر

ابراهیم پشت‌کوهی در جدیدترین تجربه کارگردانی خود و ۱۰ سال بعد از نمایش «تنها سگ اولی می‌داند چرا پارس می‌کند مکبث»، اقتباس تازه‌ای از آثار شکسپیر را که اقتباسی مدرن و متفاوت از نمایش «اتللو» است، روی صحنه می‌برد.

نمایش «تنها خرچنگ خانگی لای ملافه‌ها خانه می‌کند اتللو» عنوان اثر جدید گروه تئاتر «تی تووک» است که در فضای جنوب ایران و بندرعباس مدرن می‌گذرد، با سبک و سیاق رئالیسم جادویی اواخر شهریور در مجموعه تئاتر شهر روی صحنه می‌رود.

موسیقی جنوبی، روانشناسی یونگی، طراحی لباس و صحنه مینی مالیستی فضای کلی این اثر جادویی را شکل می‌دهد.

آخرین تولید گروه «تی تووک» نمایش «آخرین انار دنیا» بود که با کارگردانی پشت کوهی و اقتباسی از رمان بختیار علی، اجرا و مورد استقبال مخاطبان و منتقدان تئاتر قرار گرفت.

«تنها سگ اولی می داند چرا پارس می کند مکبث» موفق‌ترین اقتباس ایرانی از نمایشنامه «مکبث» ویلیام شکسپیر است که در بیش از ۱۰ کشور به صحنه رفت و جوایز بین‌المللی متعددی را کسب کرد.

 

ترکیه با «تعهد» در اسکار خارجی

به گزارش جمله به نقل از حریت، وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه اعلام کرد کمیته اسکار این کشور متشکل از ۱۳ نفر در نهایت فیلم «تعهد» ساخته «سمیح کاپلان‌اوغلو» را به‌عنوان نماینده رسمی ترکیه در شاخه بهترین بین‌المللی (خارجی) نود و دومین دوره جوایز سینمایی اسکار انتخاب کرده است.

«کاپلان‌اوغلو» بیشتر برای ساخت سه‌گانه یوسف شامل فیلم‌های «تخم‌مرغ» (۲۰۰۷)، «شیر» (۲۰۰۸) و «عسل» (۲۰۱۰) شناخته شده است که فیلم «عسل» موفق به کسب جایزه خرس طلایی بهترین فیلم جشنواره برلین شد. وی در سال ۲۰۱۲ نیز داور بخش سینه‌فونداسیون و فیلم کوتاه جشنواره کن نیز بود.

این کارگردان ترک در سال ۲۰۰۸ با فیلم «تخم‌مرغ» برنده جایزه سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی از جشنواره بین‌المللی فیلم فجر شد.

آخرین مهلت معرفی فیلم از سوی کشورها برای شرکت در شاخه بهترین فیلم خارجی که از امسال به شاخه بهترین فیلم بین‌المللی تغییر نام داده، اول اکتبر ۲۰۱۹ (۱۰ مهرماه) تعیین شده است.

فهرست نامزدهای نهایی جوایز اسکار ۲۰۲۰ روز ۱۳ ژانویه (۲۳ دی‌ماه) اعلام خواهد شد و مراسم اعطای جوایز نود و دومین دوره این رویداد سینمایی در تاریخ ۹ فوریه (بامداد دوشنبه ۲۱ بهمن) برگزار خواهد شد.

 

معرفی دبیر سومین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران

رییس شورای سیاستگذاری سومین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران طی حکمی اعظم راودراد را به عنوان دبیر سومین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران تعیین کرد.

به گزارش جمله به نقل از مهر، محمود اربابی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی سازمان سینمایی اعظم راودراد یکی دیگر از اساتید دانشگاهی را به دبیری این دوره برگزید.

در حکم اعظم راودراد آمده است: «با توجه به جایگاه علمی و تجارب ارزنده سرکارعالی در عرصه فعالیت‌های دانشگاهی و پژوهش سینمایی به موجب این حکم به عنوان دبـیر سـومین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران منصوب می‌شوید.

امید است تداوم برگزاری باشکوه این رویداد علمی- پژوهشی که فرصت ارزشمندی برای شناسایی و معرفی پژوهش های برتر سینمایی و تقویت ارتباط میان سینماگران و دانشگاهیان و پژوهشگران است، جهت دهی پژوهش های سینمایی به سمت حل مسائل کلیدی و نیازهای اصلی سینمای ایران را فراهم نماید».

اعظم راودراد دارای دکتری جامعه شناسی و استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران است و نوشته‌های مختلفی در قالب کتاب و مقاله پیرامون سینمای ایران تدوین و ارائه کرده است. وی در ۲ دوره گذشته عضو شورای سیاستگذاری یا هیات انتخاب و یا داور این رویداد بوده است.

سومین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران در آذر ماه ۱۳۹۸ همزمان با هفته پژوهش برگزار خواهد شد