![](https://jomlehonline.ir/wp-content/themes/aban/img/none.png)
«هفت و نیم» به نویسندگی و کارگردانی نوید محمودی و تهیهکنندگی جمشید محمودی در بهار و تابستان سال گذشته در سکوت خبری ساخته شد. این فیلم ماجرای زندگی هفت دختر افغانی و ایرانی را در هفت اپیزود به صورت سکانس پلان روایت میکند. «هفت و نیم» قصه دخترانی است که جمعه شب مراسم عروسی آنها […]
«هفت و نیم» به نویسندگی و کارگردانی نوید محمودی و تهیهکنندگی جمشید محمودی در بهار و تابستان سال گذشته در سکوت خبری ساخته شد.
این فیلم ماجرای زندگی هفت دختر افغانی و ایرانی را در هفت اپیزود به صورت سکانس پلان روایت میکند.
«هفت و نیم» قصه دخترانی است که جمعه شب مراسم عروسی آنها برگزار شود اما هر کدام از آنها به نوعی درگیر مسألهای هستند.
این چهارمین حضور برادران محمودی در جشنواره بینالمللی فیلم بوسان که از جشنوارههای درجه الف جهان است، میباشد.
برادران محمودی پیش از این سه بار با فیلمهای «چند مترمکعب عشق»، «رفتن» و «رونا مادر عظیم» در جشنواره فیلم بوسان حضور داشتند و تقدیر ویژه هیات داوران را برای «رفتن» و جایزه «کیم جی سئوک» را برای «رونا مادر عظیم » به دست آورده بودند.
این فیلم سازان همچنین با سه فیلم پیشین خود نماینده اسکار سینمای افغانستان در شاخه بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان نیز بودهاند.
انتقاد از یک جشنواره سینمایی در عربستان
به گزارش جمله به نقل از ایسنا، «عروه النیربیه» سینماگر سوری که از سال گذشته در راس جشنواره بینالمللی فیلم مستند آمستردام (ایدفا) مهمترین رویداد سینمایی جهان در عرصه مستند قرار گرفته است در واکنش به خبر ایجاد جشنواره فیلم دریای سرخ در عربستان، به انتقاد از برگزاری آن در سایه پرونده سیاه حقوق بشر در این کشور پرداخت.
جشنواره بینالمللی فیلم دریای سرخ قرار است اولین دوره خود را سال آینده میلادی (۲۱ تا ۲۱ مارس) در شهر جده برگزار کند و طبق اعلام برگزارکنندگان، در مجموع ۳ میلیون دلار جوایز نقدی برای برندگان اختصاص میدهد. حمایت و یا عدم حمایت از این رویداد سینمایی در کشور عربستان به یکی از بحثهای داغ میان سینماگران در خاورمیانه تبدیل شده است چرا که این جشنواره توسط حکومت سعودی حمایت مالی میشود که سابقه هولناکی در حقوق بشر دارد.
«عروه النیربیه» دبیر جشنواره مستند آمستردام (ایدفا) با انتشار پستی در صفحه اجتماعی خود نوشت: من از جشنوارهای در عربستان استقبال میکردم که با تلاش و اتحاد و بدون میلیونها دلار و حضور ستارهها و پوششهای رسانهای پر زرق و برق ایجاد میشد که این امر در عربستان غیرممکن به نظر میرسد. سعودیها شایسته یک جشنواره سینمایی واقعی هستند و نه یک ماست مالی. سینما را نمیتوان از سازندگان، شخصیتها و مخاطبانش حتی به قیمت چندین میلیون دلار جدا کرد.
هلند و فنلاند هم نمایندگانشان را به اسکار
معرفی کردند
به گزارش جمله به نقل از اسکرین، در فاصله کمتر از یک ماه به پایان مهلت قانونی برای معرفی فیلم از سوی کشورها برای شرکت در شاخه بهترین فیلم بینالمللی جوایز اسکار، سینمای هلند فیلم «غریزه» به کارگردانی «هالینا رجین» را به عنوان فیلم برگزیده خود در این رویداد سینمایی انتخاب کرد.
این فیلم که روایتگر داستان یک زندانی و درمانگر اوست، اولین بار در جشنواره فیلم لوکارنو ۲۰۱۹ رونمایی شد و توانست جایزه بزرگ «Piazaa» را از آن خود کند.
سینمای هلند تاکنون ۵۱ بار در شاخه اسکار خارجی شرکت کرده و در یک دوره طلایی ۱۱ ساله توانست ۳ بار جایزه اسکار این شاخه را به خود اختصاص دهد؛ در سال ۱۹۸۷ با فیلم «هجوم» ساخته «فن رادمیکر»، در سال ۱۹۹۶ با فیلم «خط آنتونیا» ساخته «مارلین گوریس» و در سال ۱۹۹۸ با فیلم «کاراکتر» از «مایک فن دم».
اما سینمای فنلاند دیگر کشور اروپایی نیز فیلم «قلبهای جوان احمق» به کارگردانی «سلما ویهونن» را به عنوان نماینده خود در اسکار پیش رو معرفی کرد.
این فیلم اولین نمایش جهانی خود را در بخش سینمای معاصر جهان جشنواره تورنتو تجربه کرد و پس از آن توانست خرس بلورین بخش نسل جشنواره فیلم برلین ۲۰۱۸ را دریافت کند. «قلبهای جوان احمق» در حالی سی و سومین نماینده فنلاند در تاریخ جوایز اسکار است که این کشور تاکنون موفق به کسب جایزه این شاخه نشده است.
نمایش «یه وا» در جشنواره فیلم ونیز
فیلم «یه وا» به همت شرکت ایتالیایی Blue Knowledge در حاشیه جشنواره ونیز به نمایش در میآید.
نمایش ویژه فیلم «یه وا» ساخته آناهید آباد به همت شرکت ایتالیایی Blue Knowledge در حاشیه هفتاد و ششمین جشنواره جهانی فیلم ونیز برگزار میشود.
این فیلم درباره مادری است که سعی میکند گذشته پر فراز و نشیب خود را به فراموشی بسپارد. یهوا پزشک ۳۴ ساله ای است که به اتهام قتل شوهرش تحت پیگرد قانونی قرار دارد. او برای حفاظت از دختر خردسالش از ایروان فرار کرده، به نقطه دوردستی پناه میبرد و به ناچار در محل جدید مجبور به مقابله با مسائل و دشواریها و رو در روی آئینهای به نام زندگی میشود.
شرکت ایتالیایی Blue Knowledge قرار است در تولید پروژه آینده آناهید آباد سرمایهگذاری کند.
«یه وا» ساخته آناهید آباد، محصول مشترک کشورهای ارمنستان و ایران است.