در روزهای گذشته کافی بود سری به بازار بزنید یا به مغازه های لوازم التحریر بروید تا شاهد مادران و پدرانی که دست کودکان خود را گرفته و به سمت از این مغازه به آن مغازه میروند و در عین حال از گرانی کوله پشتی و کیف گرفته تا دفتر گلایهمندند، باشید. فروشندگانی که خبر […]
در روزهای گذشته کافی بود سری به بازار بزنید یا به مغازه های لوازم التحریر بروید تا شاهد مادران و پدرانی که دست کودکان خود را گرفته و به سمت از این مغازه به آن مغازه میروند و در عین حال از گرانی کوله پشتی و کیف گرفته تا دفتر گلایهمندند، باشید. فروشندگانی که خبر از گرانی چند برابری کاغذ نسبت به سال گذشته می دهند و کودکان و دانش آموزانی که در حسرت داشتن لوازم التحریر مناسب و دلخواه شان غمگین به سمت خانه باز می گردند.
بازارچه ای که تا چندی پیش مأمنی برای دست فروشانی بود که اجناس خود را به فروش می رساندند و جنس خود را فریاد می زدند، در روزهای پایانی شهریور با همان لحن صدا میزنند «دفتر فانتزی …» فقط لحنشان مبادی آدابتر شده و چقدر تکراری است صدای گریه کودکان برای بهانهگیری خرید فلان دفتر که جلدش میزبان جسم چهارگوش و زردی به نام باب اسفنجی است و پاسخ مادران نسبت به ای اصرار بیهوده که بخشی از آن بابت گرانی است اما اینجا کودکان حکم روایی میکنند.
روزهای رنگی بازار لوازمالتحریر
امروز لوازمالتحریر کلاس اولیها خودشان را در کولههای کوچکشان جا کردند تا اولین روز مدرسه را در کنارشان جشن بگیرند. این ایام بازار نوشتافزار روزهای شلوغی را به خود میبیند و رفتوآمدهایش به اوج خود رسیده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی درباره وضعیت این روزهای بازار لوازمالتحریر به ایرنا گفت: امسال خریدهای مردم برای مدارس کمی با تاخیر آغاز شده و تقریبا از روزهای پس از تاسوعا عاشورا مردم سراغ این بازار آمدند؛ اما این روزها واحدهای صنفی بسیار شلوغ است و مردم مشغول خرید هستند.
«موسی فرزانیان»، با بیان اینکه اجناس در بازار به تعداد کافی وجود دارد، ادامه داد: امسال به دلیل شرایط اقتصادی و گران شدن برخی اقلام، حجم خریدها به نسبت کمتر شده است؛ اما کاهش آن چشمگیر نیست و خریدها در هر حال جریان دارد.
فرزانیان با اشاره به نمایشگاههای بوستان گفتگو و حکیمیه خاطرنشان کرد: تصور نمیکردیم از این نمایشگاهها استقبال شود اما شلوغی و حجم خرید نشاندهنده استقبال مردم از این نمایشگاهها بوده است.
وی درباره وضعیت دفاتر تنظیم بازاری بیان کرد: ستاد تنظیم بازار در چند غرفه بوستان گفتگو و حکیمیه دفاتری با قیمت مصوب سازمان توزیع کرده است؛ دفاتری که توسط دو کارخانهای که ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفته بودند تولید شده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی استقبال از این دفاتر را مثبت ارزیابی کرد و افزود: قیمت این اقلام حدود دو تا سه برابر با قیمت دفاتر آزاد متفاوت است و مشتری خاص خودش را دارد.
به گفته فرزانیان هنوز دفاتر تنظیم بازار در غرفههای معین موجود است و تا پنجم مهرماه که نمایشگاهها برقرار است، توزیع دفتر ستاد تنظیم بازار هر روز انجام میشود. وی همچنین خبر داد: روز گذشته به ما اطلاع دادند که مجدد ۲۰۰ هزار جلد دفتر توسط ستاد تنظیم بازار در واحدهای منتخب عرضه خواهد شد.
لازم به ذکر است در سال های گذشته خرید نوشت افزار ایرانی دغدغه این قشر را کاهش می داد اما امروزه دنیای رنگارنگ نوشت افزار وارداتی نیز بر نوشت افزار ایرانی سایه افکنده و تقاضای بالا، در افزایش قیمت های این نوشت افزار اثرگذار بوده است که به نظر می رسد باید چاره ای برای این مهم اندیشید تا هم از کالای داخلی حمایت شود و هم مردم توان خرید داشته باشند.